in

Care sunt avantajele izolării clădirilor cu spumă poliuretanică

Izolarea termică corespunzătoare a unei clădirii este foarte importantă. Asta datorită economiilor pe care le vei face; economii care în cazul în care folosiți spumă poliuretanică pot ajunge până la 50%! Aflați ce beneficii obțineți apelând la izolație termică cu spumă poliuretanică.

Spuma poliuretanică – de ce a cucerit lumea?

Cu ceva ani în urmă nimeni din România nu auzise încă de spuma poliuretanică. Cu toate acestea, în străinătate, în special în America, spuma poliuretanică și proprietățile sale excelente sunt cunoscute de mulți ani.

      Expansiunea reală a poliuretanilor a început cu descoperirea posibilității de folosire sub formă de spumă. Primele spume poliuretanice au fost create în 1947, iar trei ani mai târziu în Canada, acest material a fost folosit pentru prima dată în construcții. S-a dovedit că spuma funcționează bine ca un izolator autonom, care nu necesită adezivi suplimentari și alte substanțe de asamblare. De asemenea, a devenit clar că spray-ul cu spumă este o joacă pentru copii, rapid și fără niciun dezavantaj. Spuma care se extinde umple orice, chiar și cel mai mic gol, asigurând o izolare termică perfectă.

Proprietățile poliuretanilor au contribuit încă din anii 60 la popularitatea sa pe piața sistemelor de acoperiș din Statele Unite. Ele au fost utilizate apoi pe scară largă încă din anii 1980. În România, spuma poliuretanică este pe piață doar de câțiva ani. Deși încă se luptă pentru poziția numărul unu în rândul izolatorilor termici, putem spune că a câștigat o mulțime de susținători.

Spuma poliuretanică cu celulă deschisă

Două tipuri de spumă sunt utilizate pentru izolarea caselor. Prima dintre ele – spuma poliuretanică cu celulă deschisă, numită în mod colocvial o spumă moale – este potrivită pentru izolarea spațiilor interioare, de exemplu, mansarde și pereți. Pulverizarea se efectuează direct din interior pe structura acoperișului, cu ajutorul unor echipamente specializate de pulverizare. Durează doar câteva secunde până când spuma își extinde volumul de 120 de ori, creând un strat de spumă termică caldă, strânsă și flexibilă.

Avantajele spumei cu celulă deschisă includ, în primul rând, durabilitatea acesteia. După aplicare, spuma își păstrează proprietățile pe tot parcursul vieții clădirii și, în același timp, nu se oxidează, nu se micșorează și nu cade. Un alt mare beneficiu este calitatea și continuitatea acoperirii suprafeței. Tehnologia de pulverizare permite eliminarea îmbinărilor din izolație și, astfel, a punților termice prin umplerea tuturor golurilor. Datorită acestui fapt veți evita pierderile de căldură iarna, iar vara veți putea să vă protejați camerele de supraîncălzirea excesivă. Izolarea fonică, adică proprietăți excelente de atenuare a sunetului, este un alt avantaj al aplicării spumei poliuretanice.

Spuma poliuretanică cu celulă închisă

      Al doilea tip este spuma poliuretanică este cea cu celulă închisă. Potrivit specialiștilor, acest tip de material asigură o izolare termică și hidroizolare excelentă a teraselor, acoperișurilor și fundațiilor. Datorită structurii cu celulă închisă, spuma poliuretanică este o barieră impermeabilă la umiditate și aer rece. Este deseori aleasă ca izolație a diferitelor clădiri atipice – funcționează bine ca izolație termică, de exemplu, a halelor și depozitelor, a clădirilor de animale, a depozitelor de fructe și legume sau a depozitelor frigorifice.

      Spuma cu celulă închisă are cel puțin 90% din celule închise în structura sa. Aplicarea acesteia constă în pulverizarea unui strat adecvat de spumă poliuretanică rigidă pe suprafața izolată cu ajutorul unor dispozitive specializate. În timpul pulverizării, spuma își mărește volumul de mai multe ori, umplând toate golurile și creând un strat de protecție uniform.

Cele mai citite articole

Și care sunt beneficiile utilizării acestui tip de spumă în izolația termică? Există o mulțime. Iată câteva dintre cele mai cunoscute:

  • Izolație termică excelentă

Coeficientul de transfer termic este de 0,020-0,023 W / (m2K). Această valoare este mai mică decât celelalte materiale de izolație disponibile pe piață. În plus, izolația prin pulverizare nu este perforată prin montarea elementelor de fixare care au un coeficient ridicat de conductivitate termică.

  • Etanșeitate

De asemenea, suprafețele neobișnuite pot fi umplute cu această spumă. Utilizarea spumei elimină punțile termice, îmbinările complicate și substructurile.

Suprafața spumei poate fi modelată după cum doriți. Este ușor să faceți margini rotunjite și izolație fără îmbinări suprapuse pe două planuri (de exemplu, atunci când izolați tavanul unei încăperi de la subsol). Spuma poate fi pulverizată cu straturi de protecție suplimentare. Acest lucru este necesarîn cazul expunerii spumei la razele UV sau la posibilitatea unui volum mare de apă.

  • Rezistența la influențe biologice, solvenți și substanțe chimice

Spuma este rezistentă la majoritatea compușilor chimici. În acest sens, are proprietăți mai bune decât alte materiale de izolație disponibile în comerț. Cel mai bine este să folosiți sisteme și materiale recomandate de producător.

  • Montaj rapid

Viteza de pulverizare a spumei adaugă o valoare de necontestat în comparație cu alte materiale, care trebuie așezate sub formă de panouri, necesitând adesea instalarea de construcții suplimentare, elemente de fixare sau o echipă de mai mulți oameni.

  • Material testat și certificat

Este clasificat ca material admis la comercializare și utilizare generală în construcții.

  • Aderența la aproape orice suprafață

Aceasta este o caracteristică care dovedește versatilitatea produsului. Ușurința și timpul rapid de pulverizare se traduc în popularitatea crescândă a izolației prin pulverizare.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Implementarea unui sistem HCM: 12 beneficii aduse companiei pe zona de resurse umane

Top 10 sfaturi pentru o vacanță la plajă