in

Deplasările cu cel mic în afara locuinței – Sfaturi de care să ții cont pentru siguranța acestuia

Odată cu venirea pe lume a unui copil în viețile noastre, totul se schimbă și trebuie să fim atenți la o mulțime de lucruri. Grijile apar necontenit din dorința de a îl ține cât mai în siguranță pe bebeluș. Atunci când vine vorba de deplasări cu acesta dintr-o locație în alta apar multe gânduri de nesiguranță. Acestea pot fi combătute însă dacă vei fi atentă să-i îndeplinești copilului condițiile de care are nevoie la o vârstă fragedă.

Astfel, pentru a asigura confortul și siguranța celui mic, trebuie să ții cont de câteva aspecte privind deplasările cu acesta în afara casei:

Înainte de a ieși cu bebelușul afară trebuie să acorzi atenție sporită hainelor sale. Acesta trebuie îmbrăcat cât mai corespunzător vremii de afară. Așadar, dacă afară este mai rece alege articole vestimentare care să-i țină de cald. Pentru a te asigura că hăinuțele își fac treaba și izolează căldura corporală a micuțului este indicat să analizezi materialele din care sunt confectionate. În prezent există o multitudine de materiale care se folosesc pentru crearea articolelor pentru bebeluși, dar nu toate sunt favorabile condițiilor și pielii micuțului. De aceea trebuie să te documentezi în prealabil care sunt cele mai bune variante pentru copilul tău, precum lâna merinos, astfel încât să scapi de această grijă.

Conform pediatrilor, este indicat să îți îmbraci copilul cu un strat mai gros față de cum ești tu îmbrăcată. Cei mici sunt mult mai sensibili și resimt altfel toate condițiile termice. Primul strat de haine trebuie să absoarbă transpirația pentru păstrarea căldurii corporale, în timp ce al doilea trebuie să îi ofere izolație termică. Restul straturilor au rolul de a îl proteja de condițiile meteo de afară, iarna fiind imperios necesare.

Cele mai citite articole

În ceea ce privește transportul celui mic poți apela mai multe variante în funcție de context și de cum te simți tu mai bine să îl porți. Cele mai utilizate sisteme pentru transportarea celui mic sunt căruciorul, marsupiul, scoica auto și scaunul auto. Fiecare dintre ele vine cu o serie de avantaje specifice. În cazul în care bugetul îți permite, deținerea tuturor acestor accesorii îți va ușura viața și va diminua din grijile zilnice.

Atunci când vrei să ieșiți la o plimbare nu departe de casă pentru a lua aer proaspăt, poți folosi cu ușurință căruciorul sau marsupiul. Pe piață există o mulțime de modele de cărucioare, dar este bine să cercetezi un pic și să ții cont de nevoile tale și ale bebelușului. Cu siguranță vei găsi unul care să se plieze pe cerințele contextuale din viața voastră de zi cu zi. În ceea ce privește marsupiul, acesta este alegerea ideală atunci când dorești să-l ții pe cel mic în brațe și aproape de pieptul tău. Această situație îți va amplifica senzația de siguranță.

Când vine vorba de deplasările cu automobilul trebuie neapărat să ai un scaun auto sau o scoică specială. Acestea sunt necesare întrucât scaunele auto pentru nou născuți sunt special concepute pentru siguranța maximă a acestora în mașină. În funcție de modelul ales, acestea vin cu o serie de funcționalități care contribuie la confortul și buna poziționare a celui mic fără a exista probleme. Găsești numeroase modele în magazinul de specialitate Babyneeds.ro

Bebelușii necesită o atenție sporită din toate punctele de vedere, însă dacă ții cont și pui în aplicare câteva sfaturi importante, totul va decurge bine.

Sursa foto: Unsplash.com

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Top 4 tipuri de scule nelipsite din trusa oricărui profesionist

Ce trebuie să știi atunci când alegi cel mai bun furnizor de electricitate pentru tine?