in

Ce trebuie să știi atunci când alegi cel mai bun furnizor de electricitate pentru tine?

Alegerea unui furnizor de energie electrică este o oportunitate excelentă de a economisi mulți bani la sfârșitul anului. Dar uneori este dificil să știi care este cea mai bună opțiune, deoarece există atât de multe companii. 

Când trebuie să te gândești dacă este timpul să schimbi furnizorul?

Din ce în ce mai mult, oamenii caută modalități de a economisi energie electrică. Potrivit unui sondaj, România este printre țările europene cu cea mai scumpă energie. Pe lângă motivația financiară, ar trebui să manifestăm și o mai mare conștientizare și preocupare față de sustenabilitate.

Factura la energie este una dintre cheltuielile fixe din gospodărie. Deci, atunci când dorești să-ți reduci cheltuielile lunare, factura este una dintre acele cheltuieli la care ar trebui să acorzi o atenție sporită.

Există multe modalități de a reduce factura la energie. Fie prin schimbarea companiei furnizoare de curent, compararea și găsirea de prețuri mai mici, fie printr-o serie de lucruri simple care cresc eficiența energetică.

Tariful la orele de vârf este mai scump și acest lucru variază pentru fiecare distribuitor. La unii distribuitori se poate ajunge la un cost chiar și cu 80% mai mare pentru același interval. Variază și la fiecare companie furnizoare de curent electric, dar în general este mai ieftin noaptea. În medie, rata din afara vârfului este cu aproximativ 15% până la 20% mai ieftină decât tariful unic convențional.

Ce aspecte nu trebuie să ignori niciodată?

Cele mai citite articole

Serviciul clienți. Unul dintre lucrurile la care ar trebui să acorzi atenție sporită atunci când alegi un furnizor este calitatea serviciului clienți. Este important, în cazul în care ai o problemă, ca acest serviciu să o poată rezolva eficient. De aceea, este important să alegi companiile cu cea mai mică rată de reclamații.

Servicii suplimentare de întreținere. Acestea sunt incluse doar în unele planuri, dar au rolul de a proteja instalația de defecțiunile electrice și alte probleme.

În cazul în care nu sunt incluse, va reprezenta un cost suplimentar la sfârșitul lunii. Totuși, ia întotdeauna în considerare necesitatea acestor servicii sau dacă este vorba doar de  cheltuială inutilă. Utilizează comparatorul tarifelor de energie și găsește cel mai bun tarif pentru tine.

Dispozitivele de monitorizare a consumului (contoare inteligente) sunt instrumente foarte utile, deoarece măsoară consumul, astfel încât să știi exact unde și cum să economisești. Prin urmare, ele ajută la identificarea echipamentelor electrocasnice care pot fi utilizate mai eficient.

De regulă, tocmai pe baza acestor echipamente vei putea reduce factura la energie. În plus, toată activitatea echipamentului este înregistrată, permițându-ți să faci un istoric al utilizării acestuia în timp.

Intră www.cezinfo.ro să vezi o alternativă, dacă vrei să-ți schimbi furnizorul de energie electrică.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Deplasările cu cel mic în afara locuinței – Sfaturi de care să ții cont pentru siguranța acestuia

Cum te poate ajuta un soft de salarizare?