in

Ești student la Medicină și urmează perioada de practică? Iată ce nu trebuie să-ți lipsească

În cadrul Facultății de Medicină, practica medicală de specialitate reprezintă o activitate obligatorie pentru fiecare student. Încă din primul an și până în ultimul, o anumită perioadă de timp va fi dedicată exclusiv gărzilor și practicii. Numărul de ore pe care îl vei petrece învățând practic medicina diferă de la an la an. 

Este foarte important să fii atent la regulile stagiului de practică medicală: dacă vei efectua stagiul într-o specialitate neaprobată, care nu este în concordanță cu anul universitar, se va anula stagiul. Dacă ți-ai ales în mod corect specialitatea în funcție de anul universitar în care ești, tot ce mai rămâne este să începi să te pregătești!

Descoperă, în continuare, ce nu trebuie să-ți lipsească din trusa medicală pentru practică:

1. Piesele vestimentare

În practică, halatul alb, costumul chirurgical și încălțămintea specială pentru spital nu trebuie să lipsească. Piesele vestimentare potrivite reprezintă un aspect foarte important de luat în calcul, deoarece niciun student practicant, asistent sau doctor nu poate intra în spital neechipat. 

Pe lângă acestea, boneta medicală, masca de protecție și mănușile reprezintă detaliile care îți vor completa costumul medical. Este important să știi că masca de protecție nu ar trebui să-ți lipsească nici la facultate, mai ales în primul an de studiu, la anatomie. În cadrul acestui curs vei studia pe cadavre în formol, iar formolul este toxic. Pentru a evita problemele respiratorii este recomandată purtarea măștii de protecție.

Cele mai citite articole

2. Stetoscop și tensiometru

Încă din primii ani de facultate, studenții de la Medicină vor începe să își completeze trusa medicală într-un mod adecvat, echipamentele Riester de la Med Tehnica reprezintă o alegere potrivită pentru orice student care urmează să fie viitor doctor. Din echipamentul medical nu trebuie să lipsească stetoscopul și tensiometrul. De aceste echipamente te vei folosi și în timpul facultății, nu doar la stagiul de practică. 

Începând cu al treilea an academic, stetoscopul va fi utilizat mai ales la semiologie. Tensiometrul va fi folosit tot din anul trei de studiu, măsurarea tensiunii arteriale fiind una din cele mai simple abilități clinice pe care le vei dobândi cu ajutorul acestui instrument profesionist. Există tensiometru digital, automat sau manual. Pe med-tehnica.ro poți găsi cele mai moderne echipamente medicale, pregătite să te ajute în practică și în viitor, când vei profesa.

3. Trusă chirurgicală

O astfel de trusă conține bisturiu, pense, foarfece, ace, stilet, sondă. Această trusă este potrivită mai ales pentru studenții care doresc să urmeze specialitatea de chirurgie. Pentru restul studenților este necesară achiziționarea unui bisturiu. Acesta este un instrument esențial, deoarece este folosit în aproape toate procedurile chirurgicale.

Așadar, cu ajutorul acestor echipamente medicale îți poți completa trusa, fiind acum pregătit de stagiul de practică. Este important ca un student la medicină să își achiziționeze un echipament de calitate și să învețe să îl folosească corect pentru a-și îmbunătăți abilitățile și pentru a-și desfășura activitățile academice și clinice într-un mod cât mai eficient.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Închiriere mașină pe termen lung: cele mai bune oferte

Eficacitatea și Proprietățile W-Loss în Combaterea Greutății Excesive și Menținerea Siluetei