in

Organizarea dormitorului: 3 propuneri inspirate de amenajare

Trebuie sa iti amenajezi dormitorul si de-abia astepti sa ajungi la rezultatul final? Chiar daca esti foarte nerabdator, sfatul specialistilor in design si arhitectura este sa nu te grabesti.

Cu cat aloci mai mult timp si mai multa atentie, cu atat mai bine. Vei obtine un dormitor organizat eficient, pe care sa il poti pastra ordonat in permanenta. Prin urmare, designul va iesi in evidenta, iar tu te vei putea relaxa in voie zilnic, intr-un mediu placut, linistitor si primitor.

Acestea fiind spuse, iata 3 idei de amenajare si organizare a dormitorului tau, pe care le poti pune foarte usor in aplicare!

1. Alege patul potrivit si aseaza-l strategic. Nu omite spatiul de sub pat!

Majoritatea dormitoarelor au, ca piesa centrala, un pat matrimonial. Restul elementelor completeaza patul, in spatiul ramas disponibil. De multe ori, acest spatiu este foarte mic, ceea ce creeaza o senzatie de inghesuiala.

Pentru a evita acest efect, vezi mai multe paturi pentru dormitor (tapitate, normale, matrimoniale) inainte sa alegi unuil potrivit. Daca domitorul tau e destul de mic, ar fi indicat sa optezi pentru un pat normal, minimalist, cu lada pentru depozitare inclusa. Daca ai suficient spatiu, poti alege un pat matrimonial cu cadru din lemn masiv sau chiar cu baldachin.

Orice ai alege, pot comanda paturi pentru dormitor de la Tamos, unde gasesti o multime de modele, potrivite pentru orice incapere.

Dupa ce ai ales patul perfect, pozitioneaza-l astfel incat sa ramana spatiu de ambele parti, dar si in fata patului. In caz contrar, iti va fi greu sa te misti prin camera, lucru care va incepe sa te deranjeze destul de repede.

Cele mai citite articole

In plus, nu ezita sa folosesti spatiul de sub pat. Daca acesta nu este dispus cu o lada pentru depozitare, amenajeaza sertare sau cutii etichetate, in care sa pastrezi obiectele personale. Este un truc care te va ajuta sa ramai organizat si sa salvezi spatiu pretios!

2. Reinterpreteaza termenul de „noptiera”

Cine spune ca noptierele trebuie sa fie corpuri joase, cu maximum doua sau trei sertare? Cand vrei sa optimizezi spatiul si sa ai un dormitor organizat, poti reinterpreta piesele de mobilier, pentru a eficientiza totul si pentru a aduce un plus de creativitate.

De exemplu, poti renunta la noptierele clasice, in favoarea unui corp mai inalt, cu rafturi deschise, in care poti pastra diverse obiecte utile (produse de ingrijire, ochelari pentru citit, carti, pahar cu apa, veioza), dar si plante sau obiecte decorative.

Aseaza acest corp de mobila langa pat, pentr a-l putea accesa cu usurinta. Poti folosi unul singur sau chiar doua asezate simetric, insa cu atentie la supraaglomerare.

3. Foloseste organizatoare, cutii si accesorii pentru depozitare

Cu siguranta, iti doresti sa ai un dormitor cat mai luminos si cat mai spatios. Pentru a obtine acest lucru, este nevoie sa pastrezi cat mai mult loc liber si sa alegi piese de mobilier cat mai functionale.

De exemplu, poti sa iti cumperi un dulap mai putin voluminos fata de dressingurile cu care suntem cu totii obisnuiti. Alege un corp mai jos, cu sertare late si incapatoare. Foloseste despartitoare si organizatoare, cu ajutorul carora sa creezi zone diferite, pentru haine, lenjerie de corp, accesorii si alte obiecte.

Cand vine vorba despre organizarea dulapului, opteaza pentru bare cu umerase, dar nu irosi spatiul de sub hainele agatate. Aseaza cutii transparente si monteaza saculeti care se pot strange si extinde in functie de nevoie. Astfel, vei avea loc pentru absolut toate piesele vestimentare, intr-un dulap compact, care nu ocupa jumatate din suprafata dormitorului.

In final, nu uita ca o buna organizare a dormitorului inseamna o camera ordonata, spatioasa si luminoasa. Asadar, incearca sa optimizezi cat mai bine spatiul!

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Top 5 culturi profitabile și ușor de întreținut

Cazinourile online: când au apărut și cum s-au dezvoltat?