in , ,

Cele mai populare plaje exotice din lume

Cele mai populare plaje exotice din lume

Există multe plaje superbe în lume și a face un top 25 plaje exotice este destul de greu. Aceasta deoarece câteva sunt de renume mondial (prezentate în cântece și filme), în timp ce altele sunt pur și simplu nestemate.

Ce le unește? Senzația pe care o puteți avea  când vă aruncați pe prosopul de plajă și vă gândiți: „Acum acesta este paradisul!”. Cu atât de multe plaje grozave pe întregul mapamond este greu să alegi doar 25 pentru a reprezenta cele mai bune plaje din lume. Lista de mai jos reprezintă o compilație a celor mai bune plaje bazate pe premii de călătorie și experți în călătorii.

În nicio ordine anume, aceste plaje, cele mai prietenoase, reprezintă potrivit specialiștilor în materie cele mai bune plaje pentru vacanță. În orice moment al anului. 25 dintre cele mai bune plaje ale lumii, minunate de vizitat în orice moment al anului. Majoritatea plajelor cele mai bune sunt nu prea vizitate de turiști, așa că este posibil să aflați aici  despre o bijuterie ascunsă!

1. Matira Beach – Bora Bora, Insulele polineziene francezeBooking.com


Pe plaja Matira, puteți experimenta…topirea apusului în apele turcoaz, pe una dintre cele mai bune plaje din lume. Situat în Bora Bora, găsiți acest paradis plin de activități atât pentru stiluri de viață aventuroase, cât și pentru cele relaxate.

Fie că stați într-un bungalow pe apă, fie că stați la un hotel mai tradițional, această insulă minusculă poate fi generoasă.

Plaja Matira Beach - Aici puteți experimenta topirea apusului în apele turcoaz

2. Playa Norte Beach – Isla Mujeres, MexicBooking.com


Isla Mujures se crede că a fost cândva sanctuarul pentru zeița maya Ixchel. Astăzi, găzduiește una dintre cele mai bune plaje din apropierea Cancunului, Mexic.

Aici puteți hrăni balenele sau puteți explora pur și simplu insula. Viața de noapte este activă aici și mâncarea este abundentă. Nu mai punem la socoteala că puteți face plajă de dimineață până seara!

Plaja exotică Playa Norte - Isla Mujeres, Mexic

3. Fort James Beach – Fort Bay, AntiguaBooking.com


Această plajă se află la doar cinci minute cu mașina de port. Situată pe coasta de nord-vest a Antigua, St James Beach este un loc popular atât pentru localnici cât și pentru călători, datorită frumuseții sale, fiind curată și cu o abundență de activități.

Pe insulă poți să-ți încerci norocul la un cazinou, să deguști bucătăria locală și să faci diverse cumpărături – de la bijuterii fine și până la obiecte de olărie, fabricate local.

Plaja exotică Fort James Beach - Fort Bay, Antigua

4. Seven Mile Beach – Negril, JamaicaBooking.com


Această porțiune semnificativă de nisip alb și cu apă limpede reprezintă o priveliște magnifică în timpul zilei. Dar nimic nu surprinde esența acestei plaje exotice, cum ar fi să privești apusul cum își dezvăluie frumusețea deasupra stâncii de la Rick.

Negril este renumit pentru scufundări în stânci în apele moi și limpezi din Caraibe și plajele lor pentru nudiști.

Plaja exotică Seven Mile Beach - Negril, Jamaica

5. Paradise Beach – Insula Royal Davui, FijiBooking.com


Această plajă găzduiește stațiunea Royal Davui Island. Este un loc minunat de petrecere a vacanțelor, fiind înconjurat de Laguna Beqa.

La Royal Davui vă puteți începe ziua cu un mic dejun cu șampanie, puteți savura un prânz leneș sub un minunat copac exotic și puteți termina cu o noapte magnifică, asezonată cu un picnic pe plajă când vă veți trezi să admirați răsăritul – oricât de nebunești vi s-ar părea că sunt toate aceste lucruri.

Plaja exotică Paradise Beach - Insula Royal Davui, Fiji

6. El Nido Beach – Palawan, FilipineBooking.com


El Nido este considerată cea mai bună plajă din Filipine de către multe surse. Adesea numită ultima frontieră din Filipine, El Nido găzduiește stânci interesante, lagune pline cu apă cristalină și pești colorați strălucitori.

În largul plajei, veți găsi păduri luxuriante de mangrove, cascade superbe și peșteri care datează din 2680 î.Hr.

Plaja exotică El Nido - Palawan, Filipine

7. Hopkins Village Beach – Garifuna, BelizeBooking.com


În timp ce te plimbi pe plaja cu nisip alb din satul Hopkins, sunetul tobelor umplu aerul – la propriu. Ritmul este o parte importantă a culturii Garafuna.

Aceste persoane prietenoase reprezintă aproximativ patru procente din populația din Belize, dar își pot…revendica una dintre cele mai frumoase plaje din această țară. Ca un fapt inedit, Garafuna înseamnă a vorbi propria limbă, își susține propria cultură și transmite tradiții antice din generație în generație.

Plaja exotică Hopkins Village Beach - Garifuna, Belize

8. Mahai’ula Beach – HawaiiBooking.com


Această plajă minunata face parte din parcul Kekaha Kai. Acesta se află la nord de Kona și este accesat printr-un drum ca de țară. După ce ajungeți la plajă, sunteți întâmpinați de nisip alb, apă limpede și o mulțime de copaci.

Urmați traseul de coastă  pentru a vizita plaja. Nu veți găsi obișnuitele atracții turistice pe această plajă, dar asta face parte din farmecul său.

Plaja exotică Mahai’ula Beach - Hawaii

9. Ofu Beach – Insula Ofu, Samoa Americană

La fel ca unele plaje din Hawaii, plaja Ofu din Samoa Americană este nelocuită. Accesibilă doar cu avionul, această insulă îndepărtată este o atracție de top pentru turiști și localnici.

Plaja Ofu oferă priveliști inedite de la vârful stâncilor sale masive și condiții excelente pentru înot și snorkeling. Este locul perfect de aventură pentru cei care adoră drumețiile.

Plaja exotică Ofu - Insula Ofu, Samoa Americană 

10. Baja do Sancho Beach – Fernando de Noronha, BraziliaBooking.com


Baja do Sancho este adesea denumită una dintre cele mai frumoase plaje din Brazilia. Această plajă vă întâmpină cu nisip alb și apă verde-smarald pentru cât vedeți cu ochii. În zona golfului veți găsi stânci înalte, de pe care vizitatorii privesc delfinii.

În timpul sezonului ploios, plaja oferă o priveliște specială: două cascade naturale. De asemenea, această plajă este favorita celor carora le place să urmărească habitatul țestoaselor. Stâncile din jurul acestei plaje o fac un loc perfect pentru a vedea delfinii. Care se învârt și se scufundă în apă.

Dacă se întâmplă să fii pe insulă în perioada ploioasă dintre lunile februarie și iunie, va fi o surpriză plăcută, deoarece Baia do Sancho prinde viață cu cele mai frumoase două cascade ce se revarsă de pe stânci în mare. Acest fenomen este cauzat de apa de ploaie și este un adevărat deliciu pentru ochi. Plaja este protejată și înconjurată de vegetație autohtonă.

Plaja exotică Baja do Sancho - Fernando de Noronha, Brazilia

11. Anakena Beach – Insula Paștelui, ChileBooking.com


Înconjurată de cocotieri și de apă cristalină, această plajă este una preferată de către scafandri. În lunile de iarnă, este obișnuit să vedem colibe amenajate de-a lungul plajei, unde localnicii își vând marfa călătorilor.

Anakena este considerat locul unde a debarcat regele Hotu Matua. Localnicii povestesc cum una dintre peșteri a fost cândva casa Regilor locului.

Plaja exotică Anakena Beach - Insula Pastelui, Chile

12. Galapagos Beach – Golful Tortuga, Puerto Ayora, EcuadorBooking.com


Cei mai mulți călători descoperă acest paradis secret în timp ce călătoresc în Galapagos. Odată ce călătorii ajung pe această plajă, găsesc hoteluri pe litoral, mâncare fantastică și fiecare sport nautic pe care și-l poti imagina.

Cei mai mulți rămân aici un timp destul de consistent pentru a se bucura de seninătatea acestui loc magic.

Plaja exotică Galapagos Beach - Golful Tortuga, Puerto Ayora, Ecuador

13. Flamenco Beach – Culebra, Puerto RicoBooking.com


Plaja Flamenco, numită de Discovery Channel drept a doua cea mai frumoasă plajă din lume, este situată într-un camping.

Aici veți găsi umbrele și bărci. Plaja este lungă și continuă printr-un  golf. Vizitatorii înoată, fac drumeții, picnic și tabără în timp ce sunt înconjurați de unele dintre cele mai frumoase priveliști din lume.

Un mic…avertisment: faceți rezervări din timp dacă vreți să ajungeți aici.

Plaja exotică Flamenco Beach - Culebra, Puerto Rico

14. Providenciales Beach – Arhipelagul Turks și Caicos, în Oceanul AtlanticBooking.com


Providenciales, numit „Provo” de către localnici, este un loc renumit pentru scufundările de clasă mondială. Zona de cinci mile a plajei și-a început dezvoltarea, în stilul „Club Med”, în anii 1980 și este acum plină de hoteluri de lux. Provo, o dată clasat „Cea mai bună plajă” de revista Condé Nast Traveler.

A câștigat premiile World Travel Awards câțiva ani la rând. Zona este unică datorită dealurilor accidentate, a zonelor nelocuite și a kilometrilor de recifuri de corali, aproape de țărm și în așteptarea explorării. Arhipelagul este  înconjurat de fapt de plaje nisipoase, multe dintre ele pe coasta de nord.

Cele mai citite articole

Acestea includ și plaja Grace Bay – un…hub estival de sporturi nautice cu stațiuni, magazine și restaurante.

Plaja exotică Grace Bay - Providenciales, Turks și Caicos

15. Major’s Bay Beach – St. Kitts, West IndesBooking.com


St. Kitts este un potpuriu de tradiții și arhitectură engleză și franceză. Deocamdată, este încă o bijuterie ascunsă, dar intenționează să fie dezvoltată în continuare.

Pe Major’s Bay Beach veți găsi sporturile nautice obișnuite, dar pentru iubitorii de animale, acest paradis insular oferă și un tratament special.

Abundența păsărilor rare tropicale face ca acest loc să fie vizitat.

Plaja exotică Major’s Bay Beach - St. Kitts, West Indes

16. Playa Paraiso – Cayo Largo, CubaBooking.com


Apa cristalină din Playa Paraiso scaldă nisipul alb și moale, în timp ce o pădure de mangrove oferă fundalul acestei plaje magnifice cubaneze. Apa de aici nu este agitată ca apele mării spre nord, permițând kilometri de apă colorată.

Căutătorii de aventuri se bucură de închirierea unui jeep pentru a explora numeroasele drumuri și poteci care înconjoară plaja. Această zonă este renumită pentru reciful de corali negri, scufundări și călărie de-a lungul plajei.

Plaja exotică Playa Paraiso - Cayo Largo, Cuba

17. The Baths Beach – Virgin Gorda, Insulele Virgine Britanice

Coasta stâncoasă a Virgin Gorda expune bolovani de granit, unii de până la 40 de metri în diametru. Plaja în sine este cu nisip alb care cuprinde bazine făcute din rocile uriașe. Bolovanii s-au format din roca topită care nu a ajuns niciodată la suprafață.

S-au răcit creând stratul de granit, apoi s-au despărțit de ani întregi de micșorare și crăpătură. De-a lungul timpului, intemperiile au rotunjit colțurile stâncii rupte care au creat astăzi un peisaj artistic, de neegalat. Unele dintre „minunile naturale” mai puțin cunoscute ale lumii pot fi văzute dacă aveți puțin curaj și vă informați de asemenea.

The Baths din Virgin Gorda reprezintă o asemenea minune. The Baths reprezintă o formațiune geologică naturală de-a lungul plajei care este formată din bolovani mari de granit. Făcând un pas în interior și explorând formațiunea, veți găsi o varietate de grote naturale umplute cu apă cristalină.

În urma grotelor prin peșteri, vă veți îndrepta în cele din urmă către o plajă privată înconjurată doar de iahturi și bărci cu pânze. Dacă v-ați întrebat vreodată cum arată paradisul, acesta este!

Plaja exotică The Baths - Virgin Gorda, Insulele Virgine Britanice

Booking.com

18. Cable Beach – Broome, Australia

Această plajă frumoasă se întinde pe 22 de kilometri de-a lungul celui mai alb nisip. Stâncile roșii umplu fundalul apelor turcoaz din Oceanul Indian. Plimbările cu cămile la apus sunt o activitatea preferată a turiștilor pe această faimoasă plajă australiană.

Amprentele dinozaurilor, vechi de 130 de milioane de ani, pot fi explorate. Aceasta este, de asemenea, o locație excelentă pentru vizionarea delfinilor și a balenelor migratoare.  De asemenea, aici există și parcul de vacanță RAC Cable Beach, care include cabine familiale independente, precum și rulote și campinguri, care oferă oaspeților opțiuni pentru a-și adapta vacanța. „Parcurile și stațiunile noastre sunt concepute pentru a încuraja australienii occidentali să își petreacă vacanța acasă.

Și să ofere valoare pentru experiențele în cele mai populare destinații turistice din Australia”. Aceasta spun mass media locale. Parcul Cable Beach oferă locuri de camping și rulote, o bucătărie de tabără, cabine de familie, piscină, magazin general și mini teren de golf. Se află la cinci minute de mers pe jos de Cable Beach și la opt minute de mers cu mașina de centrul orașului.

De asemenea, RAC deține parcuri de vacanță în Exmouth, Shark Bay, Cervantes, Busselton, Pemberton, Margaret River și Coral Bay.

Plaja Cable Beach - Broome, Australia


Booking.com

19. Anse Source d’Argent Beach – Seychelles

Faimoasă pentru recifurile și lagunele sale, plină de floră, faună și în special broaște țestoase, această faimoasă plajă este fundalul campaniilor publicitare celebre precum Bacardi Rum.

Diverse personalități din întreaga lume vin aici pentru a înota printre pești colorați și a vedea recifurile, sau rechinii, ori balenele. Deși vehiculele sunt permise pe această insulă, principalul mijloc de transport este bicicleta.

Localnicii încurajează turiștii să se adapteze la stilul lor de viață și să închirieze o bicicletă de la un furnizor local.

Plaja exotică Anse Source d'Argent Beach - Seychelles


Booking.com

20. Ka’anapali Beach – Lahaina, Hawaii

Odată numită cea mai bună plajă din lume, Kaanapali Beach este o destinație populară pentru călătorii din întreaga lume.

Acum suprasaturată cu stațiuni de lux și unele dintre cele mai bune magazine de cumpărături din Insule, această plajă are câte ceva pentru toată lumea.

Puteți face scufundări aici, puteți urmări apusuri spectaculoase, plus diverse alte lucruri minunate. Forumurile pozitive în ceea ce privește acest loc arată că turiștii care au mai fost aici, așteaptă cu nerăbdare să revină la această destinație exotică an de an.

Plaja exotică Ka’anapali Beach - Lahaina, Hawaii   


Booking.com

21. Praia dos Carneiros Beach – Tamandare, Brazilia

Această plajă mai puțin cunoscută este un loc perfect pentru odihnă, relaxare și romantism. Există restaurante și spații de cazare în apropiere de plajă, dar nu vă așteptați la nimic spectaculos în afară de însăși plaja!

Această bijuterie ascunsă este departe de plajele turistice din Porto de Galinhas. Este de departe cea mai frumoasă plajă din zonă. Multe cupluri profită de micul paradis de aici pentru a-și oficia nunta pe plajă.

Plaja exotică Praia dos Carneiros - Tamandare, Brazilia


Booking.com

22. Anse Lazio Beach – Insula Praslin, Seychelles

După ce parcurgi un drum lung, calea ta se va termina într-un paradis tropical plin de frunze tropicale, apă turcoaz și nisip alb înconjurat de granit: Plaja exotică Anse Lazio. Scufundătorii adoră acest loc, deoarece oferă unele dintre cele mai pitorești locuri de scufundări din Seychelles.

Praslin este locul fabulosului Vallée de Mai, un site despre care se credea cândva că este „Grădina Edenului”.

Plaja exotică Anse Lazio - Insula Praslin, Seychelles


Booking.com

23. Playa de Ses Illetes Beach – Formentera, Insulele Baleare

Această plajă este perfectă – cel puín a;a este considerat[ pe forumuri. Restaurantele construite din lemn pe plajă sunt cele preferate în rândul călătorilor și al localnicilor.

Majoritatea plajelor de aici sunt neafectate de valul de turiști și localnicilor – cărora le place așa. Au luptat și au reușit să mențină lucrurile simple blocând dezvoltarea în această secțiune a unui paradis al celor bogați.

Deși…A devenit ceva obișnuit să vezi aici iahturi ancorate în apropierea țărmului.

Plaja exotică Playa de Ses Illetes - Formentera, Insulele Baleare


Booking.com

24. Whitehaven Beach – Insula Whitsunday, Australia

Această insulă pitorească este accesibilă doar cu vaporul, dar, odată acolo, veți găsi o abundență de frunze verzi luxuriante, dealuri accidentate și apă turcoaz, cât puteți vedea.

Aceasta este o zonă populară pentru turiștii care trebuie să o viziteze atunci când călătoresc în Great Barrier Reef sau Queensland Australia.

Împrejurimile naturale îl fac un loc preferat pentru ca boierii să arunce ancora și să înoate în apele albastre limpezi.

Plaja exotică Whitehaven Beach - Insula Whitsunday, Australia


Booking.com

25. Doctor’s Cave Beach – Jamaica

Doctor’s Cave Beach este considerată și ea una dintre cele mai bune plaje din lume și cea mai vizitată în Jamaica. Se află în Golful Montego, iar pe plajă puteți închiria caiace, scutere, umbrele, prosoape și șezlonguri.

Pentru a face față prețurilor destul de mari percepute în interiorul acestor plaje, mulți turiști vin aici doar în trecere. Amintiți-vă: Jamaica este un oraș nebun, dar plajele sunt bune! :)Booking.com

Vouă în care dintre plajele exotice ale lumii v-ar plăcea să vă petreceți vacanța?

Cele mai citite articole

Scris de Roseti Elena

Am absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine Universitatea București, secția rusă - bulgară. Am traversat mai multe “praguri” profesionale: redactor șef Documentare externă Rompres – actuala Agerpres, editor ediții de Colecție – Jurnalul Național și editor Jurnalul de Duminică – supliment al Jurnalului Național, jurnalist online și print la Evenimentul Zilei, senior editor la Revista Cariere. Unul dintre motto-uri: “Every great dream begins with a dreamer" - Harriet Tubman. Un îndemn personal: Prinde povestea!

Top 10 Cele mai sanatoase alimente bogate in fier

Cele mai sănătoase alimente bogate în fier

Top 25 Cele mai frumoase specii de flori din lume

Cele mai frumoase specii de flori din lume