in

Care sunt avantajele de care te poți bucura când alegi un geam termopan de calitate?

În momentul actual, termopanele sunt cele mai populare ferestre, nu doar datorită esteticii pe care o oferă locuinței, cât mai ales eficienței energetice și longevității în utilizare. De regulă, geamurile termopan sunt create din două sau mai multe rânduri de geamuri de sticlă, eficiente și durabile.

Între aceste straturi de geam se introduce aer uscat (de regulă, argon), astfel încât să se asigure o și mai bună izolare termică și fonică. Totuși, în crearea geamurilor termopan sunt necesare câteva materiale speciale, precum:

  • Profilul – se poate realiza din PVC sau aluminiu;
  • Geamul propriu-zis;
  • Elementele de feronerie – includ balamale și celelalte accesorii care fac ca geamul să funcționeze în mod corect.

Care sunt avantajele unei ferestre termopan de calitate?

Geamurile termopan de calitate, cum este și Salamander BluEvolution 92 asigură un confort termic și fonic sporit și chiar facturi la energie mult mai mici. Totodată, este important de menționat că acestea au un design simplu și rafinat, ceea ce le face potrivite pentru a fi montate în locuințe personale, clădiri istorice, clădiri de birouri, spitale și alte instituții.

Dincolo de acest aspect, geamurile termopan nu trebuie privite ca pe o cheltuială, ci drept o investiție pe termen lung. De asemenea, iată și alte avantaje de care te poți bucura alegând termopane de calitate:

Eficiență energetică

Cine nu își dorește facturi la energie mici, mai ales acum, când prețurile au explodat? Indiferent că optezi pentru geamuri de termopan din PVC sau aluminiu, ambele modele asigură un grad înalt de economisire a energie, deci facturi mult mai mici. PVC-ul, spre exemplu, este un foarte bun izolator. De cealaltă parte, ajută la conservarea energiei termice și permit luminii naturale să pătrundă în locuință. 

Raport cost-beneficii avantajos

Cele mai citite articole

Indiferent dacă optezi pentru ferestre din PVC sau cele din aluminiu, ambele îți vor asigura o investiție pe termen lung. Geamurile PVC de calitate premium au și proprietăți antiefracție, antișoc și de ignifugare. În plus, sunt și foarte ușor de curățat și întreținut.

Protecție fonică excelentă

Într-un oraș aglomerat cauți liniștea acasă. De protecție fonică excelentă te vei bucura doar dacă investești în termopane cu geam de înaltă calitate. Termopanele sunt perfecte pentru zonele aglomerate, fiind o cea mai bună opțiune când îți dorești liniște și un somn odihnitor.

Siguranța antiefracție la nivel ridicat

Siguranța ta și a familiei este deosebit de importantă. Un geam termopan de calitate premium te va ajuta să te bucuri de protecție maximă împotriva hoților. 

Elementele de feronerie de cea mai bună calitate

Cel mai adesea, geamurile termopan de cea mai bună calitate au elemente de feronerie din oțel, cu deschidere în 4 trepte, prin microventilație. Dacă preferi un design modern, o bună opțiune este geamul termopan cu balamale ascunse, cu avantaje notabile din punct de vedere al montajului, cât și al utilizării și întreținerii.

Costuri la energie diminuate

Termopanele de calitate asigură facturi mai mici la energie, datorită calității materialelor folosite și a standardelor înalte de siguranță. 

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Top 3 jocuri de masă perfecte pentru începători 

WoW Agency– locul de muncă perfect în București?