in

(Publicitate) Românii tratează răceala și durerile în gât cu antibiotice luate la sfatul cunoștințelor sau la recomandările de pe Internet

Mai grav decât atât, spun rezultatele, 30% dintre aceștia nu s-au prezentat la un consult medical înainte, iar o treime dintre ei s-a informat cu privire la ce antibiotice să aleagă de pe Internet sau de la cunoștințe și familie.

Primul pas, medicamentele simptomatice

Specialiștii susțin că, atunci cand vorbim despre răceala comună și durerea în gât, medicamentele simptomatice sunt soluția eficientă și potrivită. De exemplu, pentru durere în gât sunt recomandate pastilele de supt sau sprayurile pentru gât, iar pentru alte simptome, cum sunt durerea de cap, de urechi și febră se recomandă medicamente antiinflamatoare, administrate pe cale orală sau medicamente pentru desfundat nasul.

Reprezentanții Societatății Române de Rinologie și ai Societații Române de Medicina Familiei atrag atenția că răceala și gripa sunt cauzate de virusuri, iar acestea nu răspund la tratamentul cu antibiotice. Consecințele unui consum iresponsabil includ boală prelungită, toxicitate crescută, sechele în urma bolii și, cel mai grav, crearea de bacterii rezistente la antibiotice și imposibilitatea de a mai trata anumite infecții.

Conform Centrului European de Control al Bolilor, România se află pe locul trei între statele membre ale Uniunii Europene, în ceea ce privește impactul infecțiilor produse de infecții rezistente la antibiotice. 

*Studiul Cum se tratează românii de răceală și gripă? A fost efectuat la cererea Societății Române de Rinologie, în perioada 10.10-17.10 2019, pe un eșantion reprezentativ de 1566 de persoane, care reproduce, din punct de vedere al principalelor caracteristici, structura socio-demografică a populației utilizatorilor de Internet din România, 18+.

Cele mai citite articole

O voce puternică a politicii Suediei, cea mai usturătoare GAFĂ despre România. Până și presa suedeză s-a amuzat

GSP.RO

O voce puternică a politicii Suediei, cea mai usturătoare GAFĂ despre România. Până și presa suedeză s-a amuzat

Horoscop 18 noiembrie 2019. Ce zodie are parte de o strângere de inimă

HOROSCOP

Horoscop 18 noiembrie 2019. Ce zodie are parte de o strângere de inimă

Urmărește cel mai nou VIDEO


Citeste mai mult pe aici

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

De ce e importantă sănătatea picioarelor și cum să o menții (PUBLICITATE)

Când pică Paștele în 2020