in

Cum sa alegi culorile faiantei si gresiei pentru bucatarie?

Pentru foarte multe persoane, primavara reprezinta startul constructiilor si amenajarilor interioare si exterioare. Dincolo de creativitate, in alegerea faiantei si a gresiei pentru bucatarie, spre exemplu, este foarte importanta calitatea.

Atat in cazul baii, cat si al bucatariei, alegerea culorii pentru faianta si gresie reprezinta o sarcina dificila, din mai multe puncte de vedere. In primul rand, datorita paletei mari de culori, dar si a pretului, care dicteaza calitatea si durabilitatea.

Daca esti o persoana nonconformista pori alege o faianta Spania si o gresie in nuante de gri, verde sau albastru, iar pentru bucatarie se recomanda culorile calde, respectiv nuantele de galben, portocaliu sau chiar bej.

Ca sa iei o decizie mai repede, noi iti oferim urmatoarele ponturi:

Cele mai citite articole

Alege culorile specifice spatiului destinat

Cu alte cuvinte, in functie de marimea spatiului poti alege culoarea potrivita. Daca pui gresie si faianta inchise la culoare intr-o incapere mica, aceasta va parea si mai mica. Daca alegi insa culori si nuante deschise, vei crea iluzia optica a unui spatiu mai mare. In acest sens, foloseste culorile calde, luminoase.

Alege culorile potrivite stilului arhitectural general

Aici ar trebui sa te gandesti la ce stil se potriveste personalitatii tale: rustic, modern, clasic, somptuos etc. Daca preferi stilul elegant, alege o gresie si o faianta lucioasa, cu insertii de lemn sau sticla; daca esti adeptul stilului modern, ar fi bine sa optezi pentru culori tari, precum albastru sau rosu.

Combina culorile

Pe piata exista o gama foarte diversificata de placi de gresie si faianta cu diverse modele si posibilitati de intercalare a tipurilor de placi (tabla de sah, mozaic, romburi, linii etc). De asemenea, este bine sa fie culori complementare sau contrastante: crem-maro, alb-caramiziu, albastru-galben etc.

Indrazneste sa folosesti nonculori

In cazul in care alegi nonculori (alb, negru) sau culori extrem de inchise sau de deschise, tine cont de faptul ca acestea trebuie curatate des. Albul aduce luminozitate, iar negrul subliniaza eleganta. Daca vrei sa scoti in evidenta un element de decor (de exemplu, o mobila), alege gresia monocromatica.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Ce se afla in spatele industriei videochat-ului

Structura metalica este viitorul pentru cladirile moderne