in

De ce e importantă sănătatea picioarelor și cum să o menții (PUBLICITATE)

Sănătatea picioarelor nu trebuie, însă ignorată, ci, dimpotrivă, menținută. De aceea, cel mai bine este să previi anumite probleme care pot apărea din punct de vedere ortopedic, aplicând câteva măsuri simple, dar care îți aduc avantaje concrete din punctul de vedere al condiției fizice. 

Mergi la un medic ortoped înainte de agravarea simptomelor

Consultul medical preventiv te poate scuti, de foarte multe ori, de complicațiile unor afecțiuni pe care nici măcar nu știai că le ai. Din păcate, multe persoane au obiceiul de a ajunge la un medic abia când situația devine gravă, iar simptomele devin de nesuportat. Dacă simți anumite dureri la nivelul picioarelor sau observi orice fel de neregulă în aspectul lor, nu amâna vizita la medic, ci programează-te cât mai repede la un consult. 

Caută o clinica ortopedie Bucuresti de încredere și cu echipamente de ultimă generație și află care este cauza simptomelor pe care le ai, pentru a putea trata cât mai repede problema, dacă aceasta există. Mai ales dacă ai un ritm de viață alert și faci multă mișcare zilnic, este posibil ca picioarele tale, la un moment dat, să obosească și să cedeze în lipsa unui control specializat. Un medic îți poate oferi sfaturile de care ai nevoie pentru ca membrele tale să te ajute în continuare să faci tot ceea ce îți dorești și, de asemenea, te poate ajuta să rezolvi problemele acestora, dacă există. 

Tragedie într-un bloc din Timișoara! O mamă și 2 copii au murit după ce s-a făcut dezinsecția

Recomandări

Tragedie într-un bloc din Timișoara! O mamă și 2 copii au murit după ce s-a făcut dezinsecția

Masează-ți în fiecare seară picioarele și mergi pe jos

De multe ori, problemele picioarelor apar din cauza sângelui care nu mai circulă așa cum ar trebui. Statul pentru vreme îndelungată în picioare sau, dimpotrivă, sedentarismul pot avea efecte negative asupra stării tale fizice, deoarece picioarele se pot umfla, pot apărea dureri, iar programul tău zilnic ar avea de suferit.

Fă-ți un obicei din a-ți masa în fiecare seară picioarele. Astfel, nu doar te vei simți mai relaxată, dar vei contribui la o circulație a sângelui normală, care să nu afecteze funcționalitatea picioarelor tale. De asemenea, este recomandat să nu renunți la mersul pe jos, chiar dacă ai mașină personală, deoarece acesta îți menține picioarele sănătoase. Dacă ai un loc de muncă la birou, la care trebuie să stai în permanență pe scaun, ia o pauză la fiecare oră și relaxează-ți picioarele mergând. Chiar dacă sunt gesturi simple, au efecte valoroase pentru sănătatea ta. 

Ce se întâmplă dacă Viorica Dăncilă vine la dezbaterea lui Iohannis de la BCU. Reacția lui Rareș Bogdan

Recomandări

Ce se întâmplă dacă Viorica Dăncilă vine la dezbaterea lui Iohannis de la BCU. Reacția lui Rareș Bogdan

Nu exagera cu purtarea tocurilor

Încălțămintea cu toc este elegantă, senzuală și creează iluzia de picioare lungi, astfel că purtarea lor este aproape o regulă mai ales când vine vorba despre evenimente importante sau când vrei să impresionezi prin rafinament. Totuși, este știut faptul că purtarea frecventă sau pentru timp îndelungat a tocurilor are efecte negative din punct de vedere fizic. Cunoști bine senzația de eliberare pe care o ai atunci când te descalți de pantofii cu toc pe care i-ai purtat o noapte întreagă. Dar, imediat după ce îi scoți, picioarele sunt umflate, te dor și simți că prin ele trec mii de ace. Acesta este un risc pe care ți-l asumi când încalți astfel de încălțăminte, dar, dacă picioarele tale trec zilnic sau foarte des prin asta, este posibil ca efectele să fie mai grave decât par la prima vedere. 

Cele mai citite articole

Profilerul Poliţiei Române despre cazul băieţului de 11 ani, violat şi găsit mort, în 2004, pe câmpul de lângă Ciolpani

Recomandări

Profilerul Poliţiei Române despre cazul băieţului de 11 ani, violat şi găsit mort, în 2004, pe câmpul de lângă Ciolpani

Purtarea tocurilor mută centrul de greutate de pe călcâi, unde este în mod normal, pe degete. În plus, piciorul este îndesat în spațiul mic al pantofului și este presat de câteva kilograme în plus. Printre urmările pe care le poate avea mersul pe tocuri înalte frecvent, se numără creșterea încarnată a unghiilor, leziuni ale nervilor sau chiar ale mușchilor. Așa că, deși îți oferă aspectul pe care ți-l dorești, cel mai bine este să nu exagerezi cu purtarea lor.

Fără o condiție bună a picioarelor, activitățile tale zilnice sunt compromise. De aceea, recomandat este să previi îmbolnăvirea lor și să ai grijă de sănătatea ta, pentru că este cea de care depinde bunul mers al lucrurilor din fiecare zi.

Sursa foto: shutterstock.com 

O voce puternică a politicii Suediei, cea mai usturătoare GAFĂ despre România. Până și presa suedeză s-a amuzat

GSP.RO

O voce puternică a politicii Suediei, cea mai usturătoare GAFĂ despre România. Până și presa suedeză s-a amuzat

Horoscop 18 noiembrie 2019. Ce zodie are parte de o strângere de inimă

HOROSCOP

Horoscop 18 noiembrie 2019. Ce zodie are parte de o strângere de inimă

Urmărește cel mai nou VIDEO


Citeste mai mult pe aici

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

”Georges Melies – marele magician al cinematografului” – Colecția Micii Mei Eroi

(Publicitate) Românii tratează răceala și durerile în gât cu antibiotice luate la sfatul cunoștințelor sau la recomandările de pe Internet