in

Cum să alegi electrocasnice de calitate pentru locuința ta

Atunci când alegi electrocasnicele pentru locuința ta este important să ții cont de două criterii. În primul rând, optează pentru calitate, asta pentru că investiția va fi una pe termen lung, deci nu-ți schimbi în fiecare luna sau chiar an frigiderul. Apoi, selecția lor o vei face în funcție de nevoile tale. Ia-ți un cuptor cu aburi dacă îți dorești să prepari alimente sănătoase sau un aspirator automat, dacă știi că timpul nu-ți permite să te ocupi îndeaproape de curățenia casei. 

Prima regulă atunci când te întrebi cum să alegi electrocasnice ideale pentru tine este să știi că ele au menirea să-ți facă viața mai ușoară. Pornind de la acest aspect, există câteva lucruri care te vor ajuta să te ghidezi mai bine în marea varietate de produse disponibile pe piață. Sigur au văzut zeci de modele de plite, hote sau mașini de spălat rufe. Poate ți-ar trebui și una de spălat vase, pentru a eficientiza timp și resurse. Descoperă cum să alegi electrocasnice de calitate pentru locuința ta!

Electrocasnice clasice sau încorporabile, în funcție de spațiu

În magazinele de specialitate sau pe internet vei vedea că există două categorii de electrocasnice mari, cele clasice și cele încorporabile. Prima variantă este cea standard, în care cumperi un aragaz, un frigider sau o mașină de spălat și le găsești un loc în locuința ta. 

Cea de-a doua vine în ajutorul tău atunci când dorești să eficientizezi spațiul și, de asemenea, are și o componentă estetică. Dacă te-ai mutat într-o casă nouă sau pur și simplu ai redecorat bucătăria și vrei ca unele obiecte să fie încorporabile, atunci lucrurile ar trebui să meargă mână-n mână. Electrocasnicele tale vor trebuie să corespundă cu mobila nouă, astfel încât să poată fi montate corespunzător. Măsoară cu atenție și vezi care sunt aspectele de luat în calcul la racordarea unei mașini de spălat sau a unui cuptor electric.

Cele mai citite articole

De asemenea, pentru că investițiile sunt unele pe termen lung, asigură-te că te-ai documentat suficient înainte. De exemplu, în materie de cuptoare, poți opta pentru cuptorul cu aburi încorporabil de la Shop Miele. Astfel vei putea prepara cele mai sănătoase mese pentru o dietă echilibrată în fiecare zi. 

Stabilește un buget și mizează pe calitate

Atunci când îți cumperi electrocasnice e bine să nu faci rabat de la calitate. Bineînțeles că acest tip de achiziții se fac în funcție de bugetul pe care fiecare îl are la dispoziție, însă, din nou, e bine să ții cont de faptul că este o investiție pe termen lung. Stabilește-ți anumite sume pe care ești dispus să le plătești pentru fiecare produs și alege în consecință.

Documentează-te și acordă atenție sporită specificațiilor 

Nu te grăbi în achiziționarea electrocasnicelor, ci documentează-te cu atenție, citește recenzii pe internet, ba chiar așteaptă anumite promoții și perioade în care poți găsi oferte la magazinele de specialitate. De asemenea, acordă un plus de atenție specificațiilor fiecărui produs, pentru a te asigura că au tot ce îți dorești. Poate că te tentează ideea unei combine frigorifice cu dozator de apă sau a unui cuptor care, pe lângă funcțiile electrice, să aibă și gătire cu abur. Stabilește toate aceste lucruri de la bun început. 

Alege electrocasnicele în funcție de nevoile tale

Ce faci cu o mașină de pâine dacă familia ta nu prea consumă pâine? Este doar un exemplu care să-ți dea de înțeles că electrocasnicele se aleg și în funcție de nevoile fiecăruia (desigur, cu excepția celor necesare în toate locuințele). Orientează-te după criteriul conform căruia acest tip de produse au menirea să-ți facă viața mai ușoară. O mașină de spălat vase sau un fier de călcat cu utilizare verticală te pot scuti de câteva treburi pe care le faci, de regulă, în casă.

În concluzie, este nevoie să-ți stabilești un buget, să alegi funcțiile pe care știi sigur că le vei folosi și să ții cont de spațiul pe care-l ai la dispoziție. Alege electrocasnice de calitate în funcție de nevoie tale și ale familiei!

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

De ce este important sa ai o viteza buna la internet?

Te intrebi ce ținută să alegi pentru a arăta mai tânără cu cațiva ani? Consultă sfaturile noastre