in ,

Cele mai Infricoșătoare Seriale de Groază

Top 20 Seriale de Groaza Hannibal

Se spune că genul filmelor de groază (horror) este aproape la fel de vechi ca și filmul însuși. Ideea forțelor supranaturale apare în numeroase filme mute, create de pionierii filmelor, ca Georges Méliès prin anii 1890, cel mai notabil fiind „Casa diavolului” din 1896. Alt film notabil este „La Caverne maudite/ Peștera demonilor”. Secolul XX a adus câteva granițe genului, odată cu primul film în care apărea un monstru (Quasimodo), bazat pe povestirea lui Victor Hugo, „Notre-Dame de Paris”, publicată în 1831. Filmele despre Quasimodo includ: „Esmeralda” (1906), „The Hunchback” (1909), „The Love of a Hunchback” (1910) și „Notre-Dame de Paris” (1911).

Nu toată lumea este fană a filmelor și serialelor horror, dar cei care apreciază acest gen reprezintă totuși un segment important. La fel ca și la celelalte genuri de seriale, există o multitudine de topuri create în sensul „celui mai bun” serial de groază. Cu toate acestea, anumite seriale se impun în majoritatea topurilor ce abordează genul horror.

1. The Vampire Diaries (2009 – 2017)

Serialul bazat pe volumele scrise de L. J. Smith a oferit cele mai bune audiențe de premieră când a fost lansat. The Vampire Diaries/ Jurnalele vampirilor a fost reînnoit cu sezonul al optulea acum ceva timp, însă recent s-a anunțat că nu va există și un sezon al nouălea. Încheiat în anul 2017 și cu 171 de episoade difuzate, serialul este notat cu media 7.7 pe IMDb după voturile a peste 240.000 de persoane. Este un serial creat de Julie Plec și Kevin Williamson, iar în rolurile principale joacă, printre alții, Nina Dobrev, Paul Wesley și Ian Somerhalder.

The Vampire Diaries urmărește viața Elenei Gilbert (Nina Dobrev), o liceană de 17 ani, care se îndrăgostește de vampirul Stefan Salvatore (Paul Wesley), el având 162 de ani. Relația lor se complică din momentul în care își face apariția vampirul Damon Salvatore, fratele lui Stefan, revenit în Mystic Falls pentru a se răzbuna pe Stefan, care l-a transformat în vampir în anul 1864. Acțiunea gravitează în jurul triunghiului amoros format de Elena, Stefan și Damon, toți având un trecut misterios. Serialul poate fi vizionat pe Netflix.

The Vampire Diaries serial de groaza - horror

2. True Blood (2008 – 2014)

Actrița Anna Paquin a câștigat un Glob de Aur pentru rolul Sookie Stackhouse, după primul sezon din serialul True Blood, creat de HBO. Seria este bazată pe volumul „The Southern Vampire Mysteries”, scris și publicat de Charlaine Harris. Serialul s-a încheiat în anul 2014, cu un număr de 81 de episoade difuzate, fiind unul dintre cele mai bune seriale cu vampiri. Show-ul este creat de Alan Ball, cunoscut mai ales pentru „American Beauty” (1999), iar în rolurile principale joacă Anna Paquin, Stephen Moyer și Sam Trammell.

Stabiliți în timpurile moderne, vampirii cutreieră liber pământul și sunt dușmanii oamenilor. Cu toate acestea, a fost găsit un înlocuitor pentru sângele uman, un substitut pe care vampirii îl pot consuma și care are același efect ca sângele uman. Acesta este True Blood. Acum, oamenii și vampirii pot coexista în armonie și chiar pot forma relații. Dar vor exista întotdeauna elemente stranii de ambele părți, care amenință să distrugă armistițiul.

True Blood serial de groaza - horror

3. Bates Motel (2013 – 2017)

Serialul este un prequel al filmului clasic „Psycho” (1960), regizat de maestrul Alfred Hitchcock. Actorii Freddie Highmore și Vera Farmiga apar în acest thriller psihologic în rolurile Norman Bates și Norma Bates. Serialul numără cinci sezoane (50 de episoade) și reprezintă cea mai lungă serie difuzată de canalul american de televiziune A&E.

„Bates Motel” oferă o privire de ansamblu în trecutul lui Norman Bates și dezvăluie întâmplări terifiante din timpul adolescenței sale, în urmă cărora psihicul lui începe să se destrame. Acțiunea contemporană a serialului este precedentă celei din „Psycho” și arată modul în care mama lui și partenerul acesteia reușesc să îl transforme pe Norman Bates în cel mai mare criminal în serie din toate timpurile. Serialul este disponibil pe Netflix.

Bates Motel (2013-2017) serial de groaza - horror

4. Penny Dreadful (2014 – 2016)

Acțiunea serialului este plasată în secolul al XIX-lea și prezintă poveștile dramatice ale mai multor personaje faimoase din literatură, precum Dorian Grey, Mina Harker, Dr. Jekyll și Dr. Frankenstein. Serialul a fost premiat de criticii Choice Television Awards în 2014 pentru cea mai promițătoare producție. Numără 27 de episoade difuzate, a fost nominalizat la un Glob de Aur și este câștigător al altor 14 premii.

Exploratorul Sir Malcolm Murray, pistolarul Ethan Chandler și mulți alții se unesc pentru a combate forțele supranaturale care au atacat Londra în epoca victoriană. Un serial de excepție cu Josh Hartnett și Eva Green în rolurile principale. Titlul serialului se referă la un tip de publicație britanică de ficțiune din secolul al XIX-lea, numit penny dreadful, care avea subiecte de tip senzațional. Poveștile din ziar se axau pe crimă, groază și supranatural și erau vândute cu un penny. Creatorul serialului, John Logan, s-a inspirat din aceste publicații și din literatura vremii, aducând în atenția publicului personaje celebre.

Penny Dreadful (2014-2016) serial de groaza - horror

5. American Horror Story (2011 – prezent)

Un serial cu fani mai ales în America și Europa de Vest. Când serialul a fost reînnoit cu cel de-al șaselea sezon, CEO-ul postului american de televiziune FX, John Landgraf, a afirmat că producția se numără printre programele cu cea mai mare audiență de pe post. Serialul este creat de Brad Falchuk și Ryan Murphy, iar în rolurile principale joacă, printre alții, Lady Gaga, Kathy Bates și Angela Bassett.

American Horror Story este o antologie centrată pe diferite personaje și locuri stranii precum o casă cu un trecut misterios, un azil de nebuni, lăcașul unor vrăjitoare, un hotel straniu, o fermă posedată și o tabără de vară. Temele centrale ale serialului se bazează pe infidelitate, sănătate mentală, opresiune, discriminare, dependență și exploatare. Lady Gaga și Jessica Lange au câștigat câte un premiu Golden Globe pentru rolurile din acest show.

American Horror Story serial de groaza - horror

6. The Originals (2013 – 2018)

Se spune că The Originals reprezintă unul dintre cele mai bune seriale de groază realizate în ultimii 25 de ani. The Originals a fost lansat în 2013, avându-i în rolurile principale pe Joseph Morgan, Daniel Gillies și Claire Holt. Cu mulți ani în urmă, o familie de vampiri locuia în New Orleans, nederanjați de nimeni. O serie de evenimente îi obligă pe aceștia să pornească în luptă și să recupereze ce este al lor de drept. The Originals este un spin-off al celebrului serial The Vampire Diaries, în care frații Mikaelson se mută în New Orleans și se aliază cu vrăjitoarele de acolo în efortul de a recuceri orașul. Serialul poate fi vizionat pe Netflix.

The Originals serial de groaza - horror

7. Hannibal (2013 – 2015)

Este un serial despre doctorul Hannibal Lecter, un criminal în serie și un canibal înrăit. Actorul Mads Mikkelsen joacă rolul lui Hannibal, personaj devenit cunoscut publicului datorită thriller-ului psihologic „The Silence of the Lambs”. Seria creată de postul american de televiziune NBC este bazată pe nuvela „Red Dragon”, scrisă de Thomas Harris. „Hannibal” numără 39 de episoade difuzate și un număr de trei sezoane finalizate. Este creat de Bryan Fuller, cunoscut mai ales pentru „Pushing Daisies” (2007-2009).

Will Graham este un consultant special FBI, cu un har special: poate empatiza cu orice individ. Aceasta înseamnă că ajută la rezolvarea crimelor, în special cele care implică ucigași în serie, întrucât poate face un profil minuțios al criminalului – metoda, motivele și personalitatea acestuia. Pentru un caz particular, FBI solicită ajutorul doctorului Hannibal Lecter, un psihiatru foarte respectat. În timp, Will devine pacientul doctorului Hannibal, fără a suspecta că acesta ar putea fi cel mai căutat criminal în serie din SUA.

Hannibal (2013-2015) serial de groaza - horror

8. The Walking Dead (2010 – prezent)

Serialul de groază creat de canalul AMC este unul dintre cele mai vizionate seriale americane din toate timpurile pe categoria de vârstă 18-49 ani. Pasionații genului horror îl consideră un „reprezentant” de marcă al genului. Este creat de Frank Darabont, cunoscut mai ales pentru „The Shawshank Redemption” (1994).

Ofițerul de poliție Rick Grimes este împușcat și ajunge în comă. Când se trezește, se află într-o Apocalipsă zombie. Neștiind ce să facă, își propune să-și găsească familia, dar întâlnește un grup în care preia funcția de lider. Rick încearcă să ajute acest grup de oameni să supraviețuiască, să găsească un loc unde să trăiască și să obțină mâncare. The Walking Dead se referă la supraviețuire, riscuri și lucruri incredibile pe care personajele sunt dispuse să le realizeze pentru a supraviețui invaziei zombie. Serialul este disponibil pe Netflix.

The Walking Dead serial de groaza - horror

9. Ash vs Evil Dead (2015 – 2018)

Cele mai citite articole

Serialul de groază și totodată de comedie a avut premiera în noaptea de Halloween a anului 2015. Bruce Campbell, cunoscut pentru rolul din „Evil Dead”, a devenit un star al serialului, jucând rolul lui Ash Williams în această producție. Ash și-a petrecut ultimii treizeci de ani evitând responsabilitățile și maturizarea, până când o boală mortală amenință să distrugă întreaga planetă, iar Ash devine singura speranță a omenirii.

The Walking Dead serial de groaza - horror

10. Stranger Things (2016 – prezent)

Un serial produs de platforma de streaming online Netflix. Serialul urmărește povestea unei înșiruiri de dispariții dintr-un orășel american. Stranger Things este un serial foarte popular în întreaga lume, mai ales în rândul adolescenților, datorită scenariului care te ține cu sufletul la gură. După dispariția unui băiat, locuitorii din micul oraș descoperă un mister care implică experimente secrete, forțe supranaturale cutremurătoare și o fetiță ciudată cu puteri telepatice. Stranger Things îmbină elemente de horror, dramă și SF, fiind unul dintre cele mai apreciate seriale disponibile pe Netflix. Show-ul este inspirat de filmele celebre create de Steven Spielberg în anii ’80 și a fost nominalizat la 4 premii Globurile de Aur, inclusiv la categoria Cel mai bun serial TV.

Stranger Things serial de groaza - horror

11. iZombie (2015 – 2019)

Postul de televiziune american CW a dezvoltat, în ultimii ani, o nișă a serialelor de groază, cel mai de succes serial de până acum fiind „iZombie”, care avut premiera în 2015. Rose McIver joacă rolul unui medic rezident care se transformă într-un zombie și lucrează ca asistentă a unui procuror pentru rezolvarea anumitor cazuri.

iZombie serial de groaza - horror

12. Grimm (2011 – 2017)

David Giuntoli joacă rolul unui detectiv de la departamentul de omucideri din Portland, care descoperă că este descendentul unei generații de vânători, numită Grimms, care luptă împotriva forțelor supranaturale. Serialul produs de postul NBC și inspirat din povestea „Grimms” a atras audiență și un public avid de povești de groază. Cu un total de 123 de episoade difuzate pe micile ecrane, serialul este creat de Stephen Carpenter, cunoscut pentru „Blue Streak”.

Grimm serial de groaza - horror

13. Teen Wolf (2011 – 2017)

Pelicula realizată în 1985 de regizorul Rod Daniel a fost adaptată în acest serial. A fost transformat într-un serial ce beneficiază de șase sezoane, devenind extrem de popular în rândul tinerilor. Are un total de 100 de episoade difuzate și e creat de Jeff Davis, cunoscut mai ales pentru „Criminal Minds”.

Un serial marca MTV, Teen Wolf începe timid și se transformă, grație distribuției, într-un hit de televiziune. Atunci când un adolescent timid și nu tocmai popular este atacat de un vârcolac și moștenește el însuși blestemul, acesta realizează că viața lui s-a schimbat pentru totdeauna. La pachet cu noile puteri vin și dușmani de care trebuie să știe să se ascundă, dar și provocarea de a se integra în viața de liceu.

Teen Wolf serial de groaza - horror

14. Moonlight (2007 – 2008)

Cu premiera în anul 2007, serialul Moonlight a fost difuzat în fiecare vineri seară de postul CBS. Fanii au sperat că va fi continuat de un alt post de televiziune, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat. „Moonlight/ La lumina lunii” a avut parte de un singur sezon până să fie anulat, cu un total de 17 episoade difuzate, fiind creat de Ron Koslow, cunoscut pentru „Beauty and the Beast” și Trevor Munson. Povestea este simplă: un vampir este angajat ca detectiv particular, dar viața lui se complică atunci când se îndrăgostește de o muritoare.

Moonlight serial de groaza - horror

15. Haven (2010 – 2015)

Realizat și difuzat între 2010 – 2015, Haven este bazat pe nuvela „The Colorado Kid”, scrisă de Stephen King. Acțiunea este plasată într-un oraș ficțional, Haven, un loc cu multe probleme supranaturale. „Haven” a beneficiat de cinci sezoane până la anulare. Cu un total de 78 de episoade difuzate, serialul este creat de Jim Dunn, cunoscut pentru „Shrek the Third” și Sam Ernst, cunoscut pentru „Defense Grid: The Awakening”.

Haven serial de groaza - horror

16. The Terror (2018 – prezent)

Inspirat de o poveste adevărată, „The Terror” se centrează pe o periculoasă expediție a Marinei Navale britanice într-un teritoriu încă neexplorat. Echipajul vrea să descopere Pasajul de nord-vest, respectiv calea de acces din Oceanul Arctic spre Pacific, de-a lungul coastei nordice a Americii de Nord. Pe o vreme chinuitoare, având la dispoziție resurse limitate, din ce în ce mai puțină speranță și temându-se de necunoscut, echipajul este împins până la limite.

The Terror serial de groaza - horror

17. The Returned/ Les Revenants (2012 – 2015)

Cum ar fi dacă morții ar reveni la viață, fără o explicație anume, fără să fie conștienți de propriul deces? Și ar încerca în mod natural să își reocupe locul în familie și în societate? Asta se întâmplă într-un orășel pierdut, aflat la poalele munților, peste care plutește un aer ciudat de Twin Peaks.

Les Revenants serial de groaza - horror

18. Hemlock Grove (2013 – 2015)

Numele indică atât titlul serialului, cât și faptul că acesta e un orășel cât se poate de ciudat, unde fiecare rezident ascunde un secret. Hemlock Grove este un oraș fictiv din Pennsylvania, un amestec de bogăție extremă și sărăcie. Atunci când o crimă brutală scutură liniștea aparentă din oraș, nou-venitul Peter Rumancek pare a fi principalul suspect. Oare va putea Peter să elucideze misterul și în același timp să își protejeze propriile secrete? Hemlock Grove este disponibil pe Netflix.

Hemlock grove serial de groaza - horror

19. Dead Set (2008)

Ați participa la o emisiune de tip Big Brother? Dacă nu vă sună foarte bine ideea de a fi izolat de restul lumii, gândiți-va că asta nu e un lucru foarte rău… într-o apocalipsa zombi. Participanții Big-Brother au nevoie de ceva timp să realizeze că lumea de afară se destramă și asta nu poate să dea naștere decât unor secvențe comice amare. Dead Set/ Platoul morții este o mini-serie cu numai cinci episoade.

20. Fear Itself (2008 – 2009)

Dacă va plac antologiile horror, Fear Itself/ Frica este o mini-serie horror cu 13 episoade interesante. Serialul e considerat un fel de frate mai mic al celebrului Masters of Horror. Melodia de intro îi aparține lui Serj Tankian, solistul trupei System of a Down.

Care este serialul tău preferat de groază?

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Top 15 Seriale de Comedie Sitcomuri populare

Cele mai Funny Seriale de Comedie

Seal Team

Cele mai Bune Seriale de Acțiune