Specialiștii în îngrijirea părului sunt de părere că visul de a avea un păr sănătos poate fi transformat în realitate, atunci când îi oferi podoabei tale capilare o îngrijire adecvată. Descoperă, în cele ce urmează, o listă cu sfaturi de top pentru îngrijirea părului.
Spală-ți părul în mod regulat
Prin spălarea regulată a părului te asiguri că scalpul și părul sunt lipsite de murdărie și exces de uleiuri. Cu toate acestea, frecvența potrivită depinde de tipul tău de păr și de preferințele personale. Dacă ai părul extrem de uscat, limitează spălarea la de două ori pe săptămână. Dacă ai un scalp gras, poate fi util să îți speli părul în zile alternative.
Folosește șampoane fără substanțe chimice
Nu poți controla toți factorii de mediu care dăunează părului, dar ceea ce poți controla este tipul de șampoane pe care le folosești. Cu cât numărul de substanțe chimice din șampon este mai mic, cu atât părul este mai sănătos. Alege șampoane blânde, care se potrivesc tipului tău de păr. Sulfații și parabenii din șampoane sunt folosiți pentru spumare și, respectiv, pentru conservare, dar în timp pot provoca iritații ale pielii și crește riscul de perturbări hormonale.
Condiționează corect
Balsamul tău conține ingrediente care fac ajută părul să devină neted și ușor de pieptănat. Îți protejează părul de agresorii mediului și de coafarea termică. Cu toate acestea, trebuie aplicat doar pe vârfurile părului și nu pe scalp. De asemenea, asigură-te că îl clătești bine după aplicare.
Usucă-ți părul natural
Coafarea cu căldură excesivă poate deteriora scalpul. Uscarea la aer sau uscarea cu prosopul este cea mai bună metodă. Frecarea puternică cu un prosop poate deteriora cuticulele părului, așa că fii delicat. Și, mai ales, nu dormi niciodată cu părul ud.
Folosește ulei pentru păr
Tratamentele pre-șampon, precum hidratarea cu ulei și masajul îmbunătățesc circulația sângelui pe scalp, relaxează mușchii, sporesc strălucirea și hrănesc părul. De asemenea, stabilesc nivelul de umiditate al părului, permit creșterea părului și repară vârfurile despicate. Poți opta între uleiul de cocos, de migdale, de măsline, de ricin și altele asemenea.
Din când în când, aplică ulei cald și înfășoară-ți capul într-un prosop, pentru a lăsa uleiul să acționeze. Ia în considerare o mască, pentru a calma cuticulele părului înainte de șamponare. Aceasta ajută la reducerea frecării dintre firele de păr în timpul aplicării șamponului.
Folosește un pieptene cu dinți largi
Părul umed este fragil și predispus la rupere. Lasă părul să se usuce și apoi folosește un pieptene cu dinți largi pentru a-l peria. Acest tip de pieptene previne deteriorarea părului.
Coafează-ți părul în mod natural
Cui nu-i plac buclele superbe sau onduleurile perfecte? Le poți realiza fără a supune părul la căldură excesivă. Dacă totuși dorești să utilizezi un ondulator, o placă de îndreptat sau un uscător, investește mai întâi într-un ser bun de protecție împotriva căldurii.
Tunde-ți părul în mod regulat
Tunde-ți părul la fiecare 6-8 săptămâni pentru a scăpa de vârfurile despicate. Vârfurile despicate se formează atunci când părul este deteriorat din cauza coafării termice, a poluării, a fumatului și a stresului.
Bea mai multă apă
Hidratarea internă, combinată cu hidratarea externă este cheia pentru un păr echilibrat și sănătos. Este posibil să utilizezi produse și uleiuri hidratante pentru îngrijirea părului, dar consumul a cel puțin 2 litri de apă în fiecare zi asigură o sănătate bună a părului.
Mănâncă sănătos
Părul tău este format din proteine și aminoacizi. Are nevoie de nutriția potrivită pentru a crește bine și pentru a se menține sănătos. Găsește numeroasele alimente grozave pentru un păr sănătos!
Așadar, folosește doar produse fără chimicale create pentru tipul tău individual de păr, mănâncă sănătos, evită coafarea la căldură și urmează toate sfaturile de mai sus, ca să te bucuri de un păr frumos, strălucitor și plin de viață.