in

Top motive pentru care sunt respinse CV-urile

CV-ul este cartea de vizita care te reprezinta. Pentru ca angajatorul sa acorde o sansa acestuia si sa-l citeasca, tine cont de urmatoarele aspecte.

1. Prima impresie

Prima impresie conteaza. Daca CV-ul tau nu atrage atentia in primele 20-30 de secunde, sansele tale de a obtine un interviu scad considerabil. Un angajator poate avea sute de CV-uri prin care sa se uite si probabil doar cateva ore in care sa faca alegerea.

O idee buna ar fi, de exemplu, sa incepi cu experienta de munca (daca exista). Ceea ce doreste angajatorul sa gasesca in CV-ul tau este motivul (motivele) pentru care te-ar chema la un interviu. Ai totusi grija sa nu te supraestimezi.

2. Realizarea grafica

Designul CV-ului tau este foarte important. Chiar daca spui ceea ce trebuie, daca nu o faci cum trebuie (informatiile nu pot fi gasite usor), angajatorul va trece la un alt CV. Lasa spatii libere, aliniaza paragrafele astfel incat sa nu fie greu de citit, iar informatiile sa poata fi gasite cu usurinta. Foloseste, bineinteles, un calculator, o imprimanta cat de cat buna si o hartie de calitate.

3. Lungimea CV-ului

In general CV-ul trebuie sa se incadreze in doua pagini A4, daca nu ti s-a specificat altfel. Daca ti se pare putin, inseamna ca nu ai inteles cerintele angajatorului. Angajatorii nu sunt interesati de povestea vietii tale – trebuie sa decizi care informatii ar fi relevante.

4. Organizarea informatiilor in CV

Organizarea informatiilor intr-un CV este deosebit de importanta. Angajatorul trebuie sa-si poata crea in timp scurt o imagine despre tine. Daca se plictiseste, sansele tale scad foarte mult. Frazele sau paragrafele lungi sunt mai greu de citit, asa ca incearca sa fii scurt si la obiect. Foloseste marcaje de paragrafe si imparte cat mai clar textul.

5. Prea putina informatie

Multi oameni nu includ destule detalii referioare la experienta de lucru anterioara. Un posibil angajator care nu primeste destule informatii referitoare la locurile de munca anterioare poate crede ca ceva nu a functionat bine si sa va respinga, in consecinta, CV-ul.

6. Greseli gramaticale sau de ortografie

CV-ul tau trebuie verificat atent inainte de a fi trimis, sa nu contina posibile greseli de scriere sau gramaticale. Prezenta unor asemenea greseli te va face sa pari neglijent, lipsit de interes. Ar fi bine sa rogi si pe altcineva sa iti verifice CV-ul, pentru ca, daca-l scrii tu, exista probabilitatea sa nu observi anumite greseli.

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Cele mai folosite 10 scuze pentru a evita sexul

5 lucruri pe care NU le cer unui barbat