in

10 sfaturi pentru a decora pervazul ferestrelor

Dacă îți amenajezi locuința și vrei ca aceasta să arate mai deosebit, ar trebui să știi că zona ferestrelor nu ar trebui exclusă. Din contră, ferestrele sunt un spațiu căruia ar trebui să îi acorzi atenție și pe care ar trebui să îl decorezi inedit. Află cum poți decora pervazul ferestrelor, astfel încât această zonă să cucerească prin estetică și bun gust.

Folosește glafuri din piatră naturală, pentru un plus de eleganță

Piatră naturală este cea mai bună alegere atunci când vine vorba despre amenajarea pervazului, pentru că rocile naturale oferă cele mai multe avantaje. Eleganța, strălucirea și finețea completează nevoia de curățare facilă și de integrare în decor a elementelor naturale. Poți alege glafurile decorative din travertin pentru un aspect rustic-modern, poți opta pentru granit, pentru suprafețe de o eleganță desăvârșită, sau marmura, dacă îți dorești o amenajare diafană, plină de feminitate.

Umple pervazul cu ghivece

Dacă ai ales piatra naturală pentru glafuri, atunci poți realiza o punte de legătură cu exteriorul aducând natura în casa ta. Așază ghivece pe glaful din piatră naturală, optând pentru diferite tipuri de flori. 

Fă din pervaz o microexpoziție

Dacă ferestrele nu sunt acoperite cu draperii și perdele pune pe pervaz mici obiecte de artă. Farfurii decorative delicate, bibelouri ori chiar mici tablouri pot constitui decorațiuni perfecte pentru zona ferestrelor.

Fotografii, fotografii, fotografii

În funcție de poziționarea ferestrei în raport  cu restul camerei și cu mobilierul existent, poți plasa pe pervaz diferite fotografii, în rame felurite, colorate sau uni. Vei vedea că aceasta zonă va atrage atenția tuturor tocmai pentru că fotografiile aduc de fapt un strop de personalitate oricărui spațiu în care sunt așezate.

Așază globuri multicolore

Mai ales în apropierea Sărbătorilor, dar și pentru restul anului, poți opta pentru amplasarea unor globulețe pe suprafața glafului. Piatra naturală nu se va deteriora cu ușurință și nici nu se va zgâria, așa că vei avea posibilitatea să decorezi cu bun gust, în diferite culori folosind aceste elemente pe care toată lumea le îndrăgește.

Decorează folosind coșulețe

Coșurile sunt o modalitatea foarte estetică de decorare a unui pervaz. Pentru că într-un coș se găsesc elemente diferite, acestea vor avea rolul de a evidenția frumusețea ferestrelor tale. Coșurile cu flori, cu crenguțe de brad, pin ori iarbă artificială, sau cele articole decorative vor ieși în evidență și vor înfrumuseța zona pervazului tău.

Cactușii însuflețesc spațiul

Cactușii sunt o categorie specială de decorațiuni, mai ales că, de fapt, aceste plante sunt vii, însă, în același timp, nu necesită foarte multă atenție. Cactușii sunt ideali pentru zona ferestrelor. Ei au nevoie de lumină, însă nu și de apă în exces, astfel încât îngrijirea acestora va fi minimă, în timp ce efectul stilistic va fi maxim.  

Decorează pervazul cu sticle colorate

Fie că ai vaze colorate, de mici dimensiuni, fie că optezi pentru pahare din sticlă colorată, vei vedea că acestea se vor potrivi de minune în contextul ferestrelor. Lumina naturală va pătrunde în camera ta prin elementele de sticlă și va da o strălucire aparte întregului spațiu.

Folosește elemente din lemn

În unele cazuri beneficiarii aleg să monteze chiar glafuri din lemn pentru un plus de frumusețe în camere, însă acestea nu sunt tocmai recomandate, mai ales dacă vorbim despre medii umede. Dacă vrei însă să ai elemente din lemn pe pervaz, atunci poți opta pentru elemente decorative din acest material. Un suport, o decorațiune specială sau un ghiveci aparent sunt soluții perfecte pentru amenajare.

Nu ocoli florile artificiale

Dacă lumina pătrunde mai greu în cameră sau dacă nu ai timpul necesar destinat îngrijirii unei plante naturale, cele artificiale sunt o variantă de neocolit. Vei vedea că există multiple opțiuni din care poți alege, în funcție de stil și cromatică, dar și de spațiul disponibil.

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum să devii freelancer?

Care este pretul unei revizii la centrala termica si in ce consta aceasta procedura?