in

5 consumabile necesare pentru o toaletă publică

Toaletele publice sunt amenajări indispensabile în zonele intens circulate din marile orașe, piețe, parcuri, dar și zonele în care se organizează frecvent târguri sau alte evenimente. Nu are rost să insistăm asupra necesității toaletelor publice, dar am considerat că ar fi util să vorbim despre consumabilele necesare unui astfel de „așezământ”, astfel încât să poată fi utilizat în condiții optime de igienă și confort.

Hârtia igienică

Acesta este primul accesoriu asociat automat cu orice toaletă, așa că lipsa hârtiei igienice reprezintă un neajuns major. Pentru dotarea toaleteleor publice, se poate comanda hârtie igienică de la Igienaphs.ro. În vederea eficientizării consumului, se recomandă dotarea toaletelor cu role de hârtie igienică destinate toaletelor cu trafic mare, care au anumite caracteristici speciale ce le deosebesc de sulurile obișnuite, folosite în băile din locuințe sau hoteluri.

De exemplu, hârtia igienică Tork Smart One 207 m se descompune rapid pentru a evita riscul înfundării toaletelor și este porționată astfel încât să diminueze cu până la 40% consumul, în comparație cu hârtia normală.

Săpunul lichid

O regulă elementară de igienă impune spălare mâinilor după fiecare utilizare a toaletei, iar din acest considerent, o altă dotare necesară este săpunul lichid.

De ce lichid și nu săpun obișnuit? Pentru că săpunul lichid nu intră în contact cu mâinile mai multor persoane și nici cu alte suprafețe contaminate, iar recipientele în care este păstrat îl feresc de umiditate și de riscul de a deveni un mediu prielnic pentru dezvoltarea bacteriilor.

Într-un astfel de spațiu intens utilizat, săpunul solid se poate contamina ușor, iar germenii adunați pe suprafața sa vor fi astfel transmiși celor care îl vor folosi.

Odorizantele

De bună seamă, cunoști  mirosul extrem de neplăcut al unei toalete neîngrijite, căreia a trebuit să-i treci pragul la un moment dat, în lipsa unei alte alternative. Pentru nimeni nu este o experiență plăcută, astfel că una din preocupările de bază ale celor care administrează toalete publice trebuie să fie și îndepărtarea acestor mirosuri.

Pentru aceasta, este nevoie de odorizante puternice amplasate atât în incinta băilor, cât și în vasele de toaletă. De asemenea folosirea de  hârtie parfumată cum este hârtia igienică Pariss, 3 straturi, miros piersica, 10 role/set contribuie la îndepărtarea mirosurilor neplăcute și menținerea unui ambient plăcut în interiorul acestor spații.

Prosoapele de hârtie

Revenind la necesitatea spălării mâinilor după utilizarea toaletei, trebuie avută în vedere și nevoia oamenilor de a se șterge de apă la finalul acestei operațiuni. Pentru aceasta, este nevoie de prosoape de hârtie, care se pun la dispoziție în dispensere speciale, montate în apropierea chiuvetelor.

Prosoapele de hârtie pot fi pliate sau sub formă de role, iar dispenserele se verifică periodic pentru ca stocul să  nu se epuizeze.

Dezinfectantul pentru mâini

Până în pandemie, soluțiile dezinfectante pentru mâini erau tratate cu indiferență de majoritatea populației, iar de prezența în locuri publice dispenserelor cu astfel de substanțe nici nu putea fi vorba.

Din păcate, a fost nevoie de un episod atât de nefast pentru a conștientiza importanța dezinfectării mâinilor pentru prevenirea unor bol infecțioase, astfel că soluțiile din această gamă au început să fie tot mai des folosite. Dacă în pandemie, montarea dispenserelor cu dezinfectant în diferite spații publice era obligatorie, aceasta a devenit opțională odată ce situația epidemiologică a revenit la normal iar viața și-a reluat cursul firesc.

În cazul toaletelor publice, prezența dispenserelor cu dezinfectant este recomandată, fiind vorba de spații cu o mare încărcătură bacteriană.

Pe lista dotărilor pot fi adăugate și coșurile de gunoi amplasate în fiecare cabină, dar și în spațiul comun, periile pentru curățarea toaletelor și uscătoarele de mâini. De asemenea, din „arsenalul” personalului de întreținere nu trebuie să lipsească soluțiile de curățate și dezinfectare, care se folosesc cu regularitate chiar și de mai multe ori pe zi.

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ce înseamnă depozitare self storage și care sunt beneficiile?