in

5 idei inspirate de proiecte DiY

Creativitatea ta ar trebui să fie un izvor nesecat de inspirație, mai ales atunci când vine vorba despre amenajarea propriei locuințe și mai ales având în vedere că posibilitățile sunt nenumărate și fiecare element poate fi folosit într-un proiect DiY. Proiectele de tipul DiY – Do It Yourself se numără printre preferatele noastre, căci ne oferă posibilitatea de a ne exprima liber și este o bună oportunitate de a ne demonstra abilitățile practice. 

Dacă și tu constați că multe lucruri din locuința ta pot fi transformate în noi obiecte utile sau decorațiuni interesante, îți vom oferi în rândurile următoare doza de inspirație de care aveai nevoie pentru a-ți pune în practică abilitățile. Iată ce idei ne-au stârnit interesul și pe care ne dorim să ți le împărtășim și ție! 

 1. Tapițarea unui scaun 

Pentru acest fabulos proiect DiY vei avea nevoie de material, foarfece, un capsator, șurubelniță și multă răbdare. Mai mult ca sigur vei avea prin casă materiale pe care să le folosești pentru tapițat su haine mai vechi din materiale groase, așa cum sunt catifeaua sau tweed-ul. Iată ce pași trebuie să urmezi: 

 • Întoarce scaunul cu susul în jos și deșurubează toate șuruburile care țin șezutul. 
 • Întoarce scaunul și îndepărtează materialul existent, cu ajutorul unei șurubelnițe, pentru îndepărtarea capselor, apoi îndepărtează materialul textil. 
 • Folosește țesătura veche pe post de șablon pentru a decupa țesătura nouă, adăugând câțiva centimetri pe fiecare parte. 
 • Întoarce șezutul și așează materialul deasupra, ajustând până când este centrat. Întoarce din nou șezutul cu grijă și lipește ușor colțurile. 
 • Începe să capsezi materialul, în timp ce rămâne întins, pentru ca țesătura să fie uniformă. 
 • Taie excesul de țesătură, lăsând aproximativ un centimetru sau doi. 
 • Reatașează șezutul scaunului. 
 1. Realizarea unui suport pentru chei 

O altă idee inspirată de proiect DiY este și realizarea unui suport pentru chei, datorită căruia nu-ți vei mai uita niciodată cheile acasă. Pentru un suport colorat de chei, așa cum ni-l imaginăm noi, vei avea nevoie de un placaj din lemn, în orice formă îți este pe plac, de culori acrilice și de câteva cârlige mici sau chiar cuie. Acest element de decor este extrem de simplu de realizat și nici nu durează prea mult timp. Adu și tu holului de la intrare un aer vesel și primitor! 

 1. Pictarea unei tăblii false de pat 

Cele mai citite articole

Cu ajutorul unor culori pentru decor care cu siguranță ți-au mai rămas la amenajarea anterioară a locuinței, poți să aduci un aer fresh dormitorului tău. Ideea de proiect DiY pe care urmează să ți-o propunem vizează pictarea unei tăblii false de pat, în formă de semicerc. Măsoară lungimea peretelui și marchează-l acolo unde vei dori să fie centrul semicercului tău. Bate un cui în locul marcat, deasupra plintei, apoi ia o sfoară și leagă un capăt al acesteia de cui și celălalt capăt de un creion. Odată ce ai făcut acest lucru, poți trasa ușor semicercul pe perete, cu ajutorul creionului. După ce ai desenat conturul, poți utiliza o pensulă mică pentru a crea o margine precisă a „tăbliei de pat”, după care poți utiliza un trafalet sau o perie mai mare pentru a umple restul formei. 

 1. Vopsirea unei piese de mobilier 

O idee populară de proiect DiY este și oferirea unei piese vechi de mobilier o schimbare plină de culoare. Dacă ai o piesă veche de mobilier din lemn, așa cum este comoda, un bufet sau un dulap care arată învechit, o idee excelentă este să-i oferi un aspect nou printr-un simplu strat de vopsea. Lasă acest exemplu ideal de design interior să te inspire în următorul proiect de bricolaj pe care l-ai plănuit pentru locuința ta. Desigur, nu uita să ții cont de stilul de amenajare a locuinței, căci nimeni nu și-ar dori o comodă vopsită în roz într-un dormitor industrial. Stilul vintage, în schimb, ar adora-o! 

 1. Expunerea fotografiilor preferate pe pereți 

Ești în căutare de surse de inspirație cool pentru proiecte DiY? O idee perfectă pentru tine este expunerea fotografiilor preferate în interiorul locuinței, pentru un plus de stil. Așa că ce ai spune dacă ai arunca o privire peste cele mai dragi momente surprinse de camera telefonului și ai alege să tipărești câteva dintre ele, pentru a le expune pe perete și pentru a crea un perete de fotografii? Pentru un design inedit, optează pentru rame foto de aceeași culoare și imprimă toate fotografiile fie color, fie alb-negru. 

Lasă-ți imaginația să zburde și dă startul celor mai interesante proiecte DiY, folosind ideile noastre ca sursă de inspirație. Cu siguranță vei reuși să-ți impresionezi toți prietenii cu spiritul tău artistic și cu îndemânarea ta, de îndată ce vor observa aceste schimbări hand made din interiorul locuinței tale! 

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Cum alegi caruciorul pentru bebelus: 6 aspecte esentiale

Aplicatia de pariuri sportive online: argumente pro pentru a face pariuri sportive de pe mobil