in

5 produse recomandate pentru un scalp sănătos

Rutinele de îngrijire a părului și a scalpului nu sunt doar pentru persoanele cu probleme evidente la nivelul acestora. Ele sunt necesare pentru toată lumea, indiferent de tipul de păr și de scalp, pentru a menține sănătatea lor pentru a preveni problemele înainte să apară. În acest articol, îți prezentăm cinci produse cu ingrediente naturale care contribuie la îngrijirea optimă a scalpului și părului.

1. Scrub cu proteine

Proteinele sunt prezente în diferite produse pentru îngrijirea părului și scalpului, deoarece contribuie la sănătatea acestora [1]. Stara Mydlarnia Organic Protein Strengthening Hair & Scalp Scrub are o formulă pe bază de proteine din ulei de macadamia, extract de soia, germeni de grâu, particule fine de coji de nucă, extract de cafeină și guarana. Acest scrub curăță în profunzime, îndepărtează în întregime celulele moarte ale scalpului și stimulează microcirculația locală. O circulație bună a sângelui înseamnă că mai multe nutrienți și oxigen ajung la foliculii de păr, sprijinind astfel creșterea sănătoasă a părului.

Exfolierea regulată a scalpului ajută la menținerea sănătății acestuia. În timp, sebumul și produsele de styling se acumulează pe scalp, blocând foliculii de păr și ducând la probleme precum mătreața și căderea părului. Un scrub cu proteine ajută la eliminarea acestor acumulări, menținând astfel scalpul curat și sănătos.

2. Șampon cu argan

Uleiul de argan, denumit adesea „aurul lichid” al Marocului, este cunoscut pentru proprietățile sale hidratante, nutritive și reparatorii. Bogat în vitamina E, acizi grași esențiali și antioxidanți, acesta susține sănătatea părului și a scalpului. Aceste elemente au capacitatea de a hrăni și de a hidrata în profunzime, de a proteja împotriva factorilor de stres externi, precum căldura sau poluarea, și de a îmbunătăți textura și aspectul părului, oferind strălucire și rezistență [2].

Un exemplu de șampon cu argan este Stara Mydlarnia Argan Hair Shampoo, care conține și un complex din 12 plante, glicerină vegetală și vitaminele B5 și E. Acesta este destinat tuturor tipurilor de păr și scalp.

3. Balsam cu argan

Balsamul cu argan este un alt produs de îngrijire recomandat pentru îngrijirea părului și scalpului [2]. Un exemplu de astfel de produs este Stara Mydlarnia Argan Hair Conditioner, care conține și unt de shea, extracte active din plante și proteine din grâu, mătase și cheratină. Acesta ajută la repararea și la îmbunătățirea texturii și aspectului părului uscat și deteriorat.

Arganul ajută la hidratarea și netezirea cuticulelor părului, făcându-l mai moale, mai strălucitor și mai ușor de coafat. Prin prevenirea și repararea deteriorării părului cauzate de căldură și de styling, balsamul cu argan contribuie la menținerea unui păr sănătos și plin de vitalitate. Datorită proprietăților sale antiinflamatorii și antioxidante, balsamul cu argan poate ajuta la reducerea iritațiilor și inflamațiilor scalpului, la prevenirea mătreții și a altor probleme ale scalpului [2].

4. Ser cu biotina

Biotina este implicată în producerea cheratinei, o proteină vitală pentru sănătatea părului. Prin urmare, un ser cu biotina poate îmbunătăți textura și aspectul părului, în timp ce reduce căderea acestuia [3].

Serul pentru scalp Stara Mydlarnia Organic Hair Biotin Growth Stimulating Serum conține biotină, arginină, extract de ginseng, de baicalin, de in, de soia și germeni de grâu. Formula acestuia ajută la întărirea părului fragil, în timp ce îi oferă hidratare în profunzime, volum, elasticitate, îl hrănește și echilibrează secreția de sebum.

5. Șamponul cu cheratina

Cele mai citite articole

Cheratina este o proteină ce contribuie la sănătatea părului și îi oferă rezistență și elasticitate. Aceasta acționează ca un scut de protecție împotriva factorilor externi, precum căldura, frigul sau poluarea, prevenind uscarea și deteriorarea părului [4]. Șamponul cu cheratină Stara Mydlarnia Organic Hair Keratin Rebuilding Shampoo are o formulă intensivă inovatoare creată din cheratină, extract de henna, provitamina B5 și inulină, fiind recomandat pentru întărirea și regenerarea părului uscat și fragil. 

Adoptă și tu o rutină de îngrijire cu produse speciale, ce au formule bazate pe ingrediente naturale, potrivite tipului tău de păr și scalp!

Surse de referință: 

1. “Simple Secrets to Healthier, Fuller, Shinier Hair.” Healthline, 26 Feb. 2015, www.healthline.com/health/tricks-healthier-fuller-hair#protein. Accessed 7 Nov. 2023;

2. “Argan Oil for Hair Growth: Overview, Benefits, Uses, and Efficacy.” Healthline, 22 Feb. 2019, www.healthline.com/health/argan-oil-for-hair-growth#benefits. Accessed 7 Nov. 2023;

3. Watson, Kathryn. “Keratin: Benefits and Uses for Hair.” Healthline, 2018, www.healthline.com/health/keratin. Accessed 7 Nov. 2023;

4. Catlett, Tess. “Biotin for Hair Growth: Does It Work?” Healthline, Healthline Media, 6 Apr. 2017, www.healthline.com/health/biotin-hair-growth. Accessed 7 Nov. 2023.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Supraviețuirea și calitatea vieții după tratamentul cancerului la sân

Unde poți găsi cele mai interesante oferte de casino online în România?