in

6 motive de a alege Istanbul pentru următoarea vacanță

Îți dorești o vacanță în străinătate, dar n-ai pleca prea departe? Vrei să trăiești farmecul exotic, dar și să vizitezi obiective turistice faimoase? Destinația potrivită este Istanbul, cel mai cunoscut oraș al Turciei. Iată ce avantaje ai când mergi în concediu la Istanbul.

Vizitezi singurul oraș din lume așezat pe două continente

Poți să călătorești oriunde în lume, dar singura așezare urbană care se întinde pe două continente este Istanbul. Merită să vezi această metropolă impresionantă și să-i cunoști frumusețile de pe cele două țărmuri, despărțite de apele Bosforului.

Europa și Asia, două continente într-un singur oraș – acesta este Istanbul, vechiul Constantinopol, unde un sejur de câteva zile reprezintă o experiență interesantă, pe care o vei descoperi cu mare bucurie.

Ajungi rapid în Istanbul cu avionul, mașina, autocar sau tren

Un alt motiv important pentru o vacanță în Istanbul este apropierea de România. Ajungi în două ore cu avionul, iar dacă vrei să mergi cu mașina, autocarul sau trenul, în jumătate de zi ești acolo. Peisajele de pe drum te vor impresiona prin frumusețe și varietate.

Cea mai bună variantă este să rezervi bilete de avion spre Istanbul și să te bucuri de mai mult timp în marele oraș, unde te așteaptă o natură de vis și obiective turistice faimoase. Ai multe zboruri către Turcia, la tarife avantajoase, pentru sejururi, city break-uri și vacanțe în orice anotimp.

Te bucuri de mare, munte, excursii și itinerarii turistice 

Un sejur la Istanbul reprezintă prilejul ideal pentru un concediu la malul mării, la poalele munților și totodată este o vacanță urbană cu itinerarii turistice atractive. Ai toate opțiunile pentru o experiență totală, ca să faci mișcare, să te bucuri de soare și să vizitezi locuri unde s-a scris istoria lumii. Marea Marmara și Marea Neagră, Insulele Prințului, Cornul de Aur, Panorama Pierre Loti sunt cele mai cunoscute atracții naturale ale orașului.

Ai ocazia să vizitezi monumente și muzee celebre 

La Istanbul poți să vizitezi monumente faimoase, precum Hagia Sophia, Moscheea Albastră, Turnul Galata, Palatul Topkapi, Palatul Dolmabahce. Te bucuri de o vacanță culturală în care afli lucruri interesante despre istoria lumii și despre dezvoltarea culturii orientale. Un tur al muzeelor din oraș îți prilejuiește o călătorie în timp și te va surprinde prin diversitatea exponatelor de artă contemporană.

Faci shopping în Marele Bazar

Natură, cultură și strălucire – acesta este Istanbul. Zilele petrecute la cumpărături în Marele Bazar te vor face să te simți ca în O mie și una de nopți. Hoinărești prin străzile acoperite, unde se formează un labirint cu peste 4000 de magazine în care găsești câte-n lună și-n stele. Bei ceai negru, savurezi curmale, smochine sau sarailii și te târguiești cu negustorii, ca pe vremuri.

Savurezi deliciile culinare turcești

Un motiv excelent să alegi Istanbul pentru următoarea vacanță este gastronomia turcească. Te vei delecta cu specialități culinare diverse, ce combină influențe mediteraneene, otomane, grecești, bulgărești, armenești și arăbești. Găsești aici cele mai bune preparate: kebaburi, pide, köfte, lahmacun, dolma, pilav, börek. Deserturile sunt delicioase: baklava, cataif, șerbet, budincă de lapte, lokum și multe alte bunătăți dulci.

Programează-ți următoarea vacanță la Istanbul și rezervă din timp biletele de avion, ca să ajungi în orașul unde Orientul și Occidentul se întâlnesc într-o atmosferă unică!

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cum alegi cel mai bun cazino online? Care sunt criteriile la care ar trebui să fii atent

Cum să păcălești scumpirile? Află ACUM ce poți face pentru a te bucura de calitate la un preț redus!