Credințele populare te însoțesc la tot pasul, inclusiv în direcții ce țin de frumusețe. Tocmai de aceea au apărut unele obiceiuri demne de urmat dar și unele idei nu tocmai sănătoase. Pielea, cel mai mare organ al corpului uman, ar trebui să se bucure de mai multă atenție în fiecare zi. Acest lucru este din când în când pus la încercare de o serie de convingeri venite de la diverse persoane. Iată pe scurt câteva mituri în care să nu mai crezi și pe care să le demontezi cu prima ocazie:
Mitul 1: Pielea cu tendință de îngrășare nu trebuie hidratată.
De câte ori nu ai auzit oare ideea aceasta? Fără îndoială că pielea necesită hidratare. Dar și mai important, e vorba de produse adaptate exact pentru tipologia de piele pe care o ai. O mulțime de produse specifică tipul de piele pentru care au fost destinate. Nu mai suntem străini de conceptul de creme calitative Neutrogena, de exemplu, ale căror ingrediente acționează exact la locul problemei. Așadar, în loc să lași tenul deshidratat, poți alege o cremă destinată pielii cu tendință de îngrășare și ai rezolvat problema.
Mitul 2: Iarna nu avem nevoie de protecție solară.
Acesta este un mit pe care dermatologii încă se chinuie să îl demonteze. Iarna, razele soarelui sunt cu atât mai puternice, cu cât zăpada le reflectă mult mai aproape de sol. Tocmai de aceea sunt indicați și ochelarii de soare iarna (nu, nu doar de fițe) dar și creme cu factor de protecție. Dacă nu vrei să alegi un produs dedicat special acestui aspect, ai la dispoziție alte produse (chiar fond de ten) care conțin și SPF. Astfel, ai rezolvat două probleme deodată, iar pielea este înfrumusețată și protejată.
Mitul 3: Spargerea coșurilor este indicată.
O curățare corectă a tenului trebuie să fie asociată și cu o alimentație sănătoasă, pentru un ten de invidiat. În același timp, existența anumitor probleme de sănătate sau a unor dezechilibre hormonale fac misiunea unui ten curat ceva mai grea. Oricum ai alege să rezolvi problema, spargerea coșurilor nu este deloc o soluție. Sunt deranjante, inestetice, dar recomandarea este acțiunea locală cu anumite creme sau soluții care să ajute la uscarea lor. Coșurile au tendința să se extindă dacă acționezi fizic asupra lor. Un medic dermatolog îți poate oferi o opinie avizată legat de cele mai bune produse care s-ar potrivi tipului tău de ten.
Mitul 4: Îngrijirea anti-age se face odată cu apariția primelor riduri.
Prevenția este cuvântul de ordine în această situație. Dacă vei începe îngrijirea când ridurile au apărut deja, este foarte greu să le reduci în dimensiuni. De aceea, procesul evitării pe cât posibil a ridurilor (ne referim aici la metodele non-invazive) trebuie să înceapă înainte chiar și de apariția liniilor fine. O rutină completă de îngrijire a pielii, cu ser, cremă de zi, de noapte și cremă specială pentru zona ochilor poate face minuni. Există posibilitatea de a-ți analiza structura tenului și a identifica vârsta pe care acesta o are (de cele mai multe ori nu coincide cu vârsta din buletin). Astfel, poți alege exact produsele dedicate problemelor vârstei pe care o ai, înainte ca aceste probleme să apară.
Fiecare anotimp aduce propria lui rutină de îngrijire a pielii. Din fericire, este sigur că miturile despre care am povestit mai sus nu se modifică în funcție de sezon. Fiecare tip de piele este diferit și poate sau nu să reacționeze cum ne-am aștepta la o anume cremă sau la cel mai nou ser de pe piață. Rezultatele nu apar peste noapte. Dacă ai mici nemulțumiri legate de pielea ta, trebuie să ai răbdare, să nu crezi în mituri și, bineînțeles, să alegi cele mai bune produse pentru tine.
Sursa Foto: Shutterstock