in

Îngrijirea părului gras: tot ce trebuie să știi

Îngrijirea părului gras - tot ce trebuie să știi

Aspectul uleios al părului și mâncărimile de la nivelul scalpului sunt semne care indică un păr gras, ce necesită o atenție și o îngrijire deosebită. Dacă nu știi cum să îngrijești părul gras, aspectul său ușor neplăcut îți poate afecta semnificativ viața socială. Iată câteva sfaturi în acest sens:

Spală părul și regularitate și folosește produse potrivite

Părul gras ar trebui spălat o dată la 2-3 zile, în funcție de necesități. Nu este recomandat să îl speli zilnic pentru că se va produce și mai mult sebum și se va îngrășa și mai tare. Este extrem de important să folosești produsele potrivite, iar în cazul părului gras, sunt indicate șampoanele care au la bază acid salicilic pentru că ajută la curățarea porilor și previne acumularea impurităților la nivelul scalpului. Alte produse recomandate pentru părul gras sunt cele cu ulei de arbore de ceai – acesta are proprietăți antibacteriene și antifungice și ajută la eliminarea mătreții, prezentă de cele mai multe ori în cazul părului gras. S-ar putea să fie nevoie să testezi mai multe variante de produse până o găsești pe cea care ți se potrivește cel mai bine.

Spălarea părului este cu atât mai importantă cu cât obișnuiești să folosești produse care ajută la coafarea părului (rimel de par, fixativ, ceară, etc.). Cu cât cureți mai bine scalpul și părul de impurități, cu atât părul tău va arăta mai bine.

Evită să îți atingi constant părul

Cele mai citite articole

Unul dintre cele mai nocive obiceiuri pe care le poți avea atunci când te confrunți cu un păr gras este trecerea mâinii prin păr. Toată murdăria se va transfera de pe mâini pe firul de păr, determinând îngrășarea acestuia. S-ar putea ca la bază, părul tău să nu fie gras, însă tocmai un astfel de obicei să îți facă să arate uleios și murdar. Ar trebui să ai grijă și la produsele pe care le folosești pentru îngrijirea tenului și care ajung în păr. Spre exemplu, dacă întinzi uleiul de ten cu o rola faciala, ai grijă să nu ajungă la rădăcinile părului pentru a nu îngrășa părul și mai tare.

Evită expunerea constantă a părului la căldură

Știai că folosirea excesivă a uscătorului de păr, a ondulatorului sau a plăcii de îndreptat îngrașă părul? Dacă obișnuiești să îți stilizezi în fiecare zi părul cu ajutorul unui astfel de instrument, ar fi bine să folosești și o protecție termică pentru a evita deteriorarea părului. Sau poți oricând să încerci și alte variante mai naturale de coafare a părului – ai încercat vreodată un ondulator fără căldură? Rezultatele pe care le obții sunt similare, iar părul tău va arăta mai sănătos ca niciodată.

Părul gras necesită o îngrijire specială, însă dacă știi cum să îl speli și ce produse să folosești, te vei bucura mereu de un păr cu un aspect sănătos.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Paste cu sos alb și ciuperci

Depozitarea corectă a alcoolului: 6 recomandări de care să ții cont