in

Tot ce trebuie să știi despre operația de cataractă

Young pretty eye doctor looking through optometric equipment while examining eyesight of patient in clinics

Una dintre cele mai frecvente boli pe care le pot suferi persoanele de vârsta a treia – cataracta – poate fi tratată prin intervenție chirurgicală. Operația de cataractă devine, astfel, o provocare des întâlnită pentru medicii oftalmologi, aceștia reușind să le redea persoanelor posibilitatea de a vedea bine.

O operație care nu implică riscuri crescute pentru pacient, operația de cataractă este o necesitate în majoritatea cazurilor. Iată câteva dintre informațiile utile despre semnificația acestei boli, posibilele sale cauze și despre principala metodă de tratament: operația de cataractă. 

Cataracta, o boală a bătrâneții 

Se estimează că această boală afectează mai mult de 1 din 5 persoane, cu vârste peste 65 de ani, aceasta fiind cauzată de dezvoltarea unei opacități pe cristalin. Aceasta e cea care împiedică trecerea razelor de lumină, ceea ce duce la o scădere semnificativă a vederii. 

Printre semnele și simptomele cataractei, pot fi enumerate: vederea încețoșată, dificultăți în vederea pe timp de noapte, sensibilitatea la lumină și strălucire, nevoia de lumină mai puternică pentru activități de lectură sau alte activități, vederea unor „halouri” în jurul luminilor, schimbări frecvente de prescripție pentru ochelari sau pentru lentile de contact, decolorarea sau îngălbenirea culorilor, și vederea dublă. 

Dacă la început, vederea încețoșată cauzată de cataractă poate afecta doar o mică parte a cristalinului și este posibil ca pacientul să nu fie conștient de pierderea vederii, pe măsură ce aceasta crește, cristalinul devine tulbure, ceea ce poate duce la simptome mai accentuate. 

Cauze ale cataractei 

Deși există mai multe cauze ale cataractei, îmbătrânirea este cea mai frecventă dintre acestea. Această boală poate fi, de asemenea, și rezultatul unor probleme genetice, ale unor probleme de mediu, al unor afecțiuni medicale, al alimentației deficitare sau al expunerii excesive la soare. 

În majoritatea cazurilor, cataracta se dezvoltă lent, de-a lungul anilor. Atunci când intervine opacitatea, vederea pacientului este obstrucționată. 

Operația de cataractă, un tratament sigur și eficient 

Singurul tratament pentru această boală e reprezentat de o operatie cataracta. Este vorba, practic, despre implanturi intraoculare, făcute după o examinare optică corespunzătoare și o evaluare a acuității vizuale. Deși nu există riscuri crescute asociate operației de cataractă, rezultatele acesteia pot fi compromise dacă este vorba de vreo patologie oculară. Este important ca, după operație, să fie urmărite semne precum roșeața, durerea, disconfortul sau scăderea vederii, cazuri în care este indicată contactarea de urgență a medicului care a făcut intervenția. Pentru a beneficia de o operație sigură și eficientă, apelează cu încredere la serviciile oferite de Dr. Holhos

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Jocuri obscure de la cazino pe care să le încerci

Criterii pentru alegerea pompelor de apa murdara