in

Criterii pentru alegerea pompelor de apa murdara

Pe piata echipamentelor pentru furnizarea si drenarea apei exista diferite modele de pompe de apa. Intre acestea regasim inclusiv pompele de apa murdara. Rolul acestor echipamente este acela de a evacua apa care are diferite grade de contaminare din rezervoare, puturi, piscine, subsoluri inundate sau alte astfel de surse. Principalul avantaj al acestor pompe apa murdara este faptul ca sunt universale. Pentru ca oferta de astfel de echipamente este suficient de numeroasa, este important sa stii care sunt principalele criterii pentru alegerea unei pompe pentru ape murdare.

Dupa metoda de instalare

Un prim criteriu atunci cand vine vorba despre alegerea unei pompe pentru drenarea apei murdare se refera la modul in care echipamentul este instalat si utilizat. In acest sens poti opta pentru o pompa de apa de suprafata proiectata pentru apa murdara cu rotor vortex sau dublu canal sau pentru o pompa submersibila. Motoarele sunt la suprafata instalate, in vecinatatea locului de unde urmeaza a fi pompata apa fiind conectate la . Aceste pompe de suprafata sunt utile in cazul in care apa este pompata din rezervoare sau golire fose cu destinatie civila sau industriala. De cele mai multe ori aceste pompe de apa sunt folosite impreuna cu o statie de pompare.

Pompele submersibile pentru apa murdara dispun de motoare cu o etanseitate ridicata IP68 si sunt complet imersata in apa. Aceste pompe submersibile pentru apa murdara sunt folosite in cazul fantanilor, pivnitelor sau al foselor. De cele mai multe ori acestea sunt echipate cu plutitor.

Puterea pompei de apa

Un al doilea criteriu pentru alegerea pompelor pentru apa murdara se refera la puterea pompei. Pentru echipamentele folosite pentru gospodarii familiale sunt suficiente pompele avand puterea motorului de 0,55 kW – 1,5 kW. In cazul pompelor care urmeaza a fi folosite pentru activitati industriale este necesara o putere a motorului incepand cu 1.1 kW.

Cele mai citite articole

Debitul furnizat

Tot in randul criteriilor pentru alegerea pompei de apa murdara regasim debitul pe care pompa urmeaza sa il furnizeze. Debitul cel mai des este exprimat litri pe minut sau mertri cubi pe ora si este influentat de puterea motorului. Motorul mai puternic inseamna o cantitate mai mare de apa pompata la o distanta mai mare. Implicit vorbim despre un debit mai ridicat. Pompele de apa murdara pentru uz casnic pot genera un debit cuprins intre 5 si 36 mc/h, debit care este suficient pentru a scoate apa din fose sau pentru a scoate apa din subsolul casei. Tot in privinta debitului este important de luat in calcul adancimea sursei de apa. Cu cat adancimea este mai mare, cu atat debitul scade.

Rezistenta la murdarie

Un alt criteriu foarte relevant pentru alegerea unor pompe apa murdara este rezistenta la murdarie sau la particule solide. Fiecare model de pompa are specificat dimensiunea admisa pentru particulele solide in suspensie prezente la nivelul lichidului pompat. Exista mai multe categorii, si anume pompe care au o rezistenta la particule solide pana la 5 mm, intre 5 mm si 25 de mm, dar si 32mm, 40mm, 50 mm. Pentru pomparea la distante mari 50-100 m se recomanda pompele de apa murdara cu tocator. Tocatorul are rolul de a taia, sfarama apa cu filamente.

Producatorul de pompe de apa

Nu in ultimul rand este recomandat sa ai in vedere producatorul de pompe de apa atunci cand ai nevoie sa drenezi apa murdara. Producatori renumiti precum Grundfos, Pedrollo, Fb Pompe sau BBC Elettropompe, Speroni pot garanta pentru pompe fiabile si de calitate superioara. Este recomandat sa investesti intr-o pompa de apa care sa aiba o durata de viata cat mai indelungata. Astfel investitia initiala este amortizata.

Pornind de la aceste criterii, cu siguranta vei putea face alegerea potrivita atunci cand vine vorba despre alegerea unei pompe pentru apa murdara. Daca ai nevoie de mai multe indicatii de specialitate, poti apela cu incredere la specialistii unei firme care comercializeaza si monteaza astfel de echipamente pentru drenarea apelor murdare. Poti gasi mai multe informatii despre alegerea pompelor de apa, dar si o multitudine de modele de pompe submersibile sau pompe de suprafata ale unora dintre cei mai renumiti producatori pe website-ul www.hidropompe.ro.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Tot ce trebuie să știi despre operația de cataractă

Ce piese vestimentare trebuie să evite întotdeauna un bărbat înalt?