in

Care sunt greselile care pot fi facute la construirea unei casa si cum pot fi evitate?

Construirea unei case este un proces complex, care necesita cunostinte de specialitate pentru ca proiectul sa se desfasoara conform planului, dar si pentru ca planul sa poata fi facut in concordanta cu specificul terenului si zonei in care constructia va avea loc. 

Numai ca unii oameni nu iau in calcul aceste aspecte si decid sa demareze construirea casei in regim propriu. Pe parcurs insa pot aparea probleme neprevazute, care se datoreaza unor greseli de proiectare sau chiar de constructie. 

De aceea este foarte important sa se apeleze la serviciile unui birou arhitectura inca de la luarea deciziei de a construi o casa, astfel incat sa se poata obtine rezultatul mult visat. 

Principalele greseli care pot fi facute in construirea unei case 

O prima greseala pe care o pot face oamenii, atunci cand decid sa se ocupe personal de construirea casei este sa alega un proiect tip de arhitectura pentru casa, fie si de pe internet. In acest caz exista foarte multe sanse ca proiectul respectiv sa nu se potriveasca specificului terenului pe care se va realiza constructie sau chiar zone in care acesta se afla. 

De asemenea, stabilirea unui buget nerealist este si ea o greseala importanta, fie pentru ca nu se iau in considerare toate materialele, accesoriile sau alte aspecte pentru care sunt necesare cheltuieli insemnate, fie pentru ca masuratorile si calculele nu sunt corect efectuate. 

Contractarea unor meseriasi amatori, care sa se ocupe efectiv de ridicarea constructiei, doar pentru ca au preturi mai bune, este o greseala majora, deoarece structura de rezistenta este influentata de corectitudinea efectuarii lucrarilor, in fiecare etapa. 

Cum pot fi evitate aceste greseli? 

Cea mai sigura si practica solutie pentru a se evita toate aceste greseli este sa se apeleze la o companie specializata, care poate oferi ajutor de la proiectare si executie, pana la obtinerea tuturor autorizatiilor necesare, atat cele pentru demararea constructiei si documentatia tehnica pentru organziarea santierului – DTOE – cat si cele finale, de receptie a lucrarilor. 

Desi initial, costurile pot parea mai mari, o comparatie intre construirea pe cont propriu si cu ajutorul unor specialisti va evidentia costuri finale avantajoase. 

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Ce spune mediul privat despre Ordonanța de Urgență privind operaționalizarea cloud-ului guvernamental?

Cum sa cureti si sa intretii bijuteriile din argint?