in

Alegerea potrivită la preț avantajos: cum selectezi frigiderul ideal pentru nevoile familiei tale

A venit momentul să-ți schimbi frigiderul vechi cu unul nou? Probabil că a trecut suficient timp de când nu ai mai făcut o astfel de achiziție, fapt care îți poate îngreuna decizia de a-l alege pe cel mai bun pentru tine. Tehnologia a evoluat, au apărut branduri noi pe piață, care au în gama de produse frigidere cu un design atractiv.

Dacă magazinele au promotii frigidere și ești decis să profiți de moment și să faci schimbarea, îți oferim un scurt ghid despre cum îl poți selecta pe cel potrivit pentru tine:

  • Ține cont de spațiul pe care îl ai disponibil în casă

Indiferent că vrei să poziționezi frigiderul în bucătărie sau pe hol, este important să măsori spațiul de care dispui pentru el. De multe ori, se întâmplă ca unele persoane să aibă surpriza, după achiziție, că frigiderul nu are loc în casă, uneori nici măcar pe ușă. Așa că, înainte de a ajunge în magazine, măsoară cu o ruletă spațiul unde te gândești să-l așezi, pentru a evita situațiile neplăcute. Totodată, ține cont că așezarea lui lângă o sursă de căldură nu este indicată.

  • Alege stilul și configurația acestuia

Dacă mergi în magazine sau navighezi pe internet, vei observa că există multe configurații ale combinelor frigorifice. Modelele side-by-side au ușile frigiderului cu deschidere din centru către laterale, în timp ce congelatorul este poziționat în partea de jos. Un alt model este cel cu același sistem de deschidere, însă congelatorul se află pe partea stângă, în timp ce frigiderul este pe dreapta. Stilul side-by-side vine și cu un dispenser, care poate fi util dacă bei des apă rece. Modelele clasice sunt cele cu o singură ușă pentru frigider, poziționat sus sau jos, în timp ce congelatorul se află în partea opusă lui. Alege modelul preferat în funcție de preferințele tale, dar și de nevoi: dacă obișnuiești să congelezi mult, ai nevoie de acces mai ușor la acest compartiment, dar și de mai mult spațiu.

  • Ia în calcul capacitatea lui și opțiunile de stocare

Ai o familie mare? Atunci, cu siguranță ai nevoie de un spațiu de stocare pe măsura familiei. Folosești mai mult frigiderul decât congelatorul? Cumperi deseori sticle mari sau recipiente înalte? În funcție de răspunsurile tale, poți lua o decizie mult mai ușor în ceea ce privește felul în care este compartimentat viitorul tău frigider. Multe aparate electrocasnice de acest gen au rafturi speciale pentru depozitarea sticlelor sau compartimente speciale pentru fructe și legume.

  • Verifică funcțiile frigiderului

Cele mai citite articole

Unele dintre funcțiile integrate ale frigiderului pot fi foarte utile de-a lungul timpului. Spre exemplu, funcția no frost împiedică formarea gheții în congelator. Indicatorul luminos te anunță când ceva nu funcționează în parametri normali sau când ai lăsat ușa deschisă la frigider. Funcțiile care păstrează proaspete legumele pentru mai mult timp sau cea care îți menține produsele lactate și mezelurile la o temperatură mai scăzută sunt, de asemenea, de ajutor. O altă specificație de care este indicat să ții cont este ca frigiderul să aibă uși reversibile, pentru că acestea îți vor permite să alegi modul în care se va deschide aparatul electrocasnic.

  • Ține cont de clasa energetică

Frigiderul este aparatul electrocasnic care stă cel mai mult în priză, ceea ce înseamnă că ar trebui să acorzi atenție și clasei energetice. Una ridicată te va ajuta să reduci consumul de curent, lucru care se va simți la facturile lunare la energie electrică.

  • Alege culoarea potrivită a frigiderului

Un aspect care ține strict de preferințele tale este alegerea culorii frigiderului. Ai o bucătărie în culori deschise? Atunci, un frigider alb s-ar putea să se integreze mai bine pe lângă restul mobilei. Dacă îți plac culorile metalizate sau te atrage designul retro, atunci optează pentru modele de acest fel, dar nu uita să ții cont de specificațiile frigiderului, mult mai importante decât orice.

Prin urmare, indiferent de ce model alegi, este bine să mergi înainte în magazinele fizice să studiezi oferta și să vezi care dintre frigiderele care ți-au atras atenția se încadrează în bugetul tău.

Sursa foto: Freepik

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Poveștile nespuse ale legendelor poker-ului

Poker Hall of Fame – locul în care jucătorii de poker intră în legendă!

Recoltarea celulelor stem și tratamentul afecțiunilor grave