in

Amenajarea camerei copilului: 4 idei de depozitare a jucariilor

Ordinea din camera copilului nu tine cont de dimensiunile camerei sau de numarul jucariilor pe care le are la dispozitie. Deoarece este spatiul lui personal, cel mai intelept este sa-l inveti de mic sa gestioneze acest loc. Inainte de a-i cere sa mentina curatenia din camera, trebuie sa-i pui la dispozitie un sistem de depozitare eficient. 

Iata cateva idei de depozitare care pe adulti ii vor ajuta sa pastreze casa curata, iar pe copii sa se obisnuiasca cu responsabilitatea si rigorile ordinii.

Mobilier personalizat

Grija pentru mentinerea curateniei din camera copilului incepe inca de cand o amenajezi. Majoritatea obiectelor de mobilier pentru copii acopera acest aspect si iti ofera solutii de depozitare la vedere, cu rafturi si biblioteci, cat si mascate in scaune, canapele si paturi. Mobilierul cu sisteme de depozitare integrate se poate adapta la varsta copiilor tai. Ramane la latitudinea ta daca alegi forme si culori diverse, pe care sa le inlocuiesti la fiecare ciclu de varsta sau un model universal, de obicei alb sau monocrom, care poate fi pastrat pana la adolescenta.

Cutii dedicate

Odata rezolvata problema suportului, este timpul sa te preocupi de sistemele de depozitare. In special pentru copiii mici, cutiile pot deveni o jucarie in sine. Din fericire, oferta este atat de diversificata incat poti gasi cutii in forma de masina pentru acest tip de jucarii sau personalizate cu imaginea obiectelor pe care le depoziteaza. 

Astfel, ii va fi mai usor sa stie care este cutia pentru jucarii din lemn pentru copii, unde le gaseste si unde trebuie sa le puna la loc. Companiile mari, producatoare de jucarii, lanseaza periodic sisteme de depozitare care permit copiilor sa foloseasca partea superioara a cutiei drept suport pentru construit, dupa care sa aseze piesele in ordine in cutie. Pe masura acestia ce cresc si nu mai doresc sa aiba o camera care seamana a curcubeu, cutiile copilariei pot lasa locul unor cutii monocolore cu etichete pe care le gestioneaza dupa bunul plac.

Cosuri pentru plusuri

Daca inainte si dupa fiecare somn de zi sau de noapte esti nevoit sa-ti cauti copilul printr-o mare de plusuri, e clar ca jucariile nu se afla la locul lor. Si totusi, cei mici tind sa se ataseze de unul sau mai multi prieteni din plus. Unii chiar nu pot dormi fara sa simta textura ursuletului preferat. Solutia cea mai la indemana este sa le asezi la capatul patului un cos textil pentru plusuri. Materialul din care este confectionat poate fi acelasi cu modelul cuverturii patului, pentru o integrare perfecta in designul camerei. Astfel, dupa ce se joaca cu plusurile, trebuie doar sa le stranga in brate si sa le aseze in cos, toata operatiunea durand doar cateva minute.

Prima biblioteca

Nu trebuie sa astepti ca fiul sau fiica ta sa ajunga la scoala pentru a-i amenaja prima biblioteca. Alege o varianta cu rafturi cat mai joase, care pornesc de la nivelul pardoselii. Daca le montezi si le ancorezi corespunzator, acestea sunt sigure pentru copiii mici, care ajung la obiectele dorite chiar inainte de a invata sa mearga. 

Bineinteles ca in primii ani locul cartilor va fi luat de jucarii. Important este sa alegi una din solutiile de depozitare de mai sus. Avantajul este ca, pe masura ce cresc, rafturile se vor umple de carti si obiecte de papetarie.

Deprinderea obisnuintei de a strange jucariile dupa fiecare repriza de relaxare este una dintre cele mai bune lectii de viata pe care le poti oferi copilului tau. Prin aceste gesturi mici, adultul de maine va face pasul catre o viata ordonata din toate punctele de vedere. Tot este sa-i pui la dispozitie instrumentarul necesar.

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Este videochat-ul unul dintre cele mai bune joburi din lume?

Cele mai bune boxe active. Ce trebuie sa ai in vedere cand le achizitionezi?