in

Black Friday în România: Un fenomen de consum în creștere

Vinerea Neagră, sau Black Friday, este un fenomen de consum care a câștigat o popularitate incredibilă în România în ultimul deceniu. Această tradiție americană de a oferi reduceri masive la bunuri și servicii în ziua de după Ziua Recunoștinței a fost adoptată cu entuziasm de către consumatorii români.

„Black Friday” a început în România în jurul anului 2011, fiind inițial asociat preponderent cu produsele electronice și de tehnologie. Cu toate acestea, de-a lungul anilor, a pătruns în multe alte sectoare și astăzi este un eveniment major, care include o varietate de produse și servicii. Conform datelor, „Black Friday” în România a atins o creștere record, părinții profitând de ocazie pentru a cumpăra cadouri de Crăciun la prețuri reduse. Chiar și serviciile, cum ar fi călătoriile și rezervările hoteliere, au câștigat teren în ultimii ani cu ofertele speciale „Black Friday”.

Impactul „Black Friday” asupra consumatorilor și comerțului din România

Black Friday are un impact semnificativ asupra sectorului de retail din România. Consumatorii își organizează și planifică achizițiile cu luni înainte, așteptându-se să profite de ofertele extraordinare pe care magazinele le oferă de obicei. Retailerii la rândul lor folosesc această zi pentru a stimula vânzările și pentru a atrage noi clienți. Conform datelor din studii, doar în România, Black Friday a generat vânzări de peste 300 de milioane de euro în 2022.

Diverse sectoare ale comerțului online din România experimentează o creștere tumultuoasă în timpul Black Friday. Produsele tehnologice, cum ar fi televizoarele, smartphone-urile și laptopurile, sunt de obicei printre cele mai căutate produse. Magazinele online de îmbrăcăminte și încălțăminte văd, de asemenea, o creștere semnificativă a vânzărilor. În ultimii ani, am văzut o creștere a sectorului de cosmetice și îngrijire personală.

Cum să vă pregătiți pentru „Black Friday” în România: Sfaturi și recomandări

Cele mai citite articole

Black Friday este un moment extrem de popular, dar și competitiv pentru cumpărături. De aceea, este important ca consumatorii să fie bine pregătiți pentru a putea profita la maximum de oportunitățile pe care această zi le oferă.

Iată câteva sfaturi pentru pregătire:

  • Planificați din timp: Faceți o listă cu produsele pe care doriți să le cumpărați și urmăriți prețurile acestora înainte de Black Friday. Acest lucru vă va ajuta să recunoașteți reducerile reale și să evitați achizițiile impulsive.
  • Cercetați: Verificați diferitele magazine care oferă produsele pe care le căutați. Comparați prețurile și condițiile pe care le oferă.
  • Fiți activi pe rețelele sociale și abonați-vă la buletine informative: Multe magazine își anunță cele mai bune oferte prin aceste canale. Astfel, veți fi printre primii care află despre aceste oferte.
  • Fiți rapizi: Cele mai bune oferte se epuizează adesea rapid. De aceea, este important să fiți gata și rapizi când începe Black Friday.

Profită de livrarea gratuită: Multe magazine online oferă livrare gratuită în timpul „Black Friday”. Acesta poate fi un mod suplimentar de a economisi bani.

Viitorul „Black Friday” în România: Tendințe și previziuni

Deși Black Friday este o tradiție de aproape un deceniu în România, el continuă să evolueze și să se transforme. Cumpărăturile online continuă să câștige teren, ceea ce înseamnă că Black Friday va continua să aibă un impact semnificativ asupra pieței de consum din România și va continua să ofere oportunități atât pentru cumpărători, cât și pentru vânzători în viitor.

Potrivit analizelor, „Black Friday” va continua să joace un rol important în industria de retail din România. Cu dezvoltarea tehnologiei și a comerțului electronic, se așteaptă ca această dată să devină un eveniment și mai mare, implicând tot mai multe magazine și consumatori. Cumpărăturile online vor continua să crească, cu așteptarea că achizițiile mobile vor ocupa un loc predominant. Companiile vor trebui să fie mai creative și inovatoare pentru a atrage atenția consumatorilor în această zi competitivă.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

7 metode prin care poți trata obezitatea

Cocktail-uri estivale răcoritoare: 3 rețete de încercat