in

Cartela PrePay vs. abonament: avantaje si dezavantaje

Viteza de comunicare si tehnologia reprezinta astazi doua dintre cele mai cunoscute caracteristici ale vietii contemporane. Oriunde ne-am afla, ramanem disponibili prin intermediul telefoniei si conectati la fluxul de informatii prin intermediul accesului online. In lumea telefoniei mobile, achizitionarea serviciilor de voce, text si date se poate realiza fie prin intermediul unei cartele PrePay reincarcabile, fie sub forma unui abonament lunar. Oricare dintre aceste variante prezinta atat avantaje, cat si dezavantaje, clientii optand pentru una sau cealalta in functie de nevoile lor specifice.

Beneficiile cartelei PrePay

Probabil cel mai mare avantaj oferit de o cartela preplatita este posibilitatea de a putea renunta oricand dorim la serviciile operatorului de telefonie. De asemenea, avem posibilitatea de a decide revenirea prin achitarea contravalorii reincarcarii – reincarcarea cartelei PrePay in doar 15 secunde este posibila prin accesarea website-ului potrivit. De acest avantaj profita clientii aflati in cautarea celor mai bune oferte de pe piata.

Un alt avantaj indiscutabil este posibilitatea ajustarii costului lunar pentru aceste servicii, in functie de nevoile specifice. In mod frecvent, abonamentele ofera acces nelimitat la convorbiri, mesaje text sau internet, insa nimeni nu vorbeste permanent la telefon. Asadar, in locul unei plati lunare mari pentru servicii nelimitate, putem opta pentru o ajustare a pretului platit, in functie de numarul de minute si de mesaje text sau de traficul pe internet necesar.

In trecut, cartelele preplatite ofereau putine avantaje, clientii fiind nevoiti sa achite din creditul incarcat fiecare minut de convorbire sau text. In prezent, competitia acerba dintre operatori i-a determinat sa scada tarifele si sa „inventeze” pachete de voce, text si date ce pot fi achizitionate din valoarea creditului incarcat. Este un melanj interesant si foarte atragator intre beneficiile abonamentului si libertatea oferita de cartela preplatita clasica.

Dezavantajele cartelei preplatite

Cu siguranta, cel mai mare dezavantaj il constituie necesitatea de a avea propriul telefon mobil, oferta de cartele preplatite neincluzand primirea unui telefon mobil din partea operatorului. Acesta poate fi un impediment pentru un doritor de cartela PrePay, caci efortul financiar de a achizitiona un telefon inteligent performant nu este chiar de neglijat.

Un alt dezavantaj este reprezentat de limitarile utilizarii in roaming – operatorii de telefonie mobila obisnuiesc sa ofere pachete de voce si date in roaming pentru cei care detin abonamente, iar costul unui astfel de apel de pe o cartela preplatita poate fi destul de piperat.

Cele mai citite articole

Printre dezavantaje se numara si faptul ca, la schimbarea cartelei SIM, se pierde si numarul de telefon, ceea ce poate fi un inconvenient major in relatia cu familia si prietenii.

Avantajele unui abonament

Abonamentul este optiunea celor care isi doresc cele mai bune servicii la cele mai bune preturi. In functie de nevoi si de bugetul destinat acestei cheltuieli, abonamentul poate fi personalizat prin configurare, operatorii de telefonie mobile fiind destul de flexibili in aceasta privinta prin oferirea de pachete standard de voce si date, precum si extra-optiuni ce pot fi adaugate sau anulate oricand dupa aceea.

In general, experienta utilizatorilor posesori de abonamente este superioara experientelor celor cu cartele preplatite, serviciile fiind garantate prin contract si aceste conturi fiind tratate de catre operator in regim premium. In plus, posibilitatea achizitionarii unui telefon performant la un pret mai mic sau chiar oferit gratis reprezinta un avantaj deloc de neglijat la contractarea unui abonament lunar.

De asemenea, exista beneficiul ca acei „clienti vechi” (cu abonament de mai multi ani consecutivi) pot beneficia de unele avantaje oferite de catre operator ca apreciere a fidelitatii – daca sunt inspirati sa le reaminteasca operatorilor faptul ca sunt abonati fideli si buni platnici.

Dezavantajele abonamentului

Probabil cel mai mare dezavantaj al optiunii de abonament il reprezinta obligatia de a respecta contractul semnat pe intreaga perioada mentionata in document, sub sanctiunea rezilierii – cu plata din partea clientului a unor daune compensatorii, mai ales daca pe baza acestuia a fost achizitionat un telefon la pret promotional.

Un alt dezavantaj este costul lunar, care poate fi destul de ridicat si care trebuie achitat la data scadenta; in caz contrar, clientul este obligat la plata penalitatilor de intarziere si risca suspendarea tuturor serviciilor furnizate de operator.

In concluzie, niciuna dintre optiuni nu este, probabil, perfecta. Cu toate acestea, o analiza atenta a ofertelor de pe piata si a nevoilor reale de astfel de servicii ne poate ajuta sa cristalizam o alegere inteleapta si prietenoasa cu bugetul personal.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Hidroizolatia: Cum eviti infiltratiile de apa?

Glicemia: Ce este și cum să o monitorizăm corect