Cazurile de gripă și de infecții respiratorii, în scădere! Ministerul Sănătății: ‘Au fost vaccinate antigripal peste 500 de mii persoane’

0
48

Peste 77.000 de cazuri de infecții respiratorii se înregistrează la nivel național, în scădere față de săptămâna trecută. De asemenea, sunt 17 cazuri de gripă clinică, mai puține decât în aceeași perioadă a sezonului trecut.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile anunță că în săptămâna 4 – 10 noiembrie, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute a fost de 77.033, cu 7.9% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (83.680) sș cu 5.9% mai mic comparativ cu cel din săptămână anterioară.

Citește și: Ministerul Sănătăţii organizează examenul de rezidenţiat în 8 decembrie. Sunt așteptați peste 4. 700 de candidaţi

În săptămâna 4 – 10 noiembrie au fost raportate la nivel național 17 cazuri de gripă clinică, număr comparabil cu cel raportat în aceeași săptămână a anului trecut (18 cazuri).

Nu s-au înregistrat cazuri confirmate de gripă.

Până în 10 noiembrie, au fost vaccinate antigripal 548.782 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.


Citeste mai mult pe aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
Please enter your comment!
Please enter your name here