in

Ce este transformarea digitala si care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmezi?

Este afacerea ta pregatita pentru o transformare digitala de succes? Probabil ca da, din moment ce un astfel de articol ti-a trezit interesul. Beneficiile unei asemenea transformari sunt evidente, dar inainte de a te apuca de treaba, vei avea nevoie sa intelegi cateva concepte cheie. In cele ce urmeaza iti vom explica ce este transformarea digitala, dar si ce pasi trebuie sa urmezi. Daca ai nevoie de un partener in cadrul acestui proces, nu ezita sa intri pe site-ul Kodingtech.com

Ce este transformarea digitala? 

Pe scurt, transformarea  digitala se refera la folosirea tehnologiei pentru a crea schimbari pozitive intr-o organizatie, schimbari care au rolul de a imbunatati serviciile si performanta afacerii tale. Pe langa aceste beneficii, transformarea digitala inlcude procese de imbunatatire a experientei consumatorului, a partenerilor si chiar a angajatilor. 

In urma transformarii digitale nu doar ca vei oferi angajatilor instrumente cu ajutorul carora acestia isi vor face treaba mai repede si mai bine, dar le vei da si posibilitatea de a se folosi de aceste instrumente pentru delegarea sarcinilor mai putin interesante sau repetitive. 

Ce pasi sunt necesari pentru o transformare digitala de succes? 

O trasformare digitala care sa dea roade pe termen lung nu se intampla de pe azi pe maine. Cu alte cuvinte, planul trebuie sa fie impecabil si sa ia in calcul o multime de aspecte. In primul rand, vei avea nevoie de o viziune sau mai bine-zis, de o strategie. Va fi necesar sa stabilesti niste obiective pe termen lung, luand in calcul stadiul actual al companiei. 

Analiza

Cele mai citite articole

Vei incepe printr-o analiza a mediului actual. In primul rand trebuie sa-ti dai seama de nivelul mediului digital din prezent, de tehnologiile pe care le folosesti la acest moment, dar si de ariile afacerii tale care vor raspunde mai bine la schimbare. Va fi necesar sa ai un nivel crescut de sinceritate: anumite departamente se vor adapta mai putin sau chiar deloc la transformarea digitala. Fii pregatit sa iei si decizii mai putin placute. In orice caz, dupa stabilirea unui ghid general de digitalizare, nu ezita sa ramai flexibil in cazul in care anumiti termeni se schimba. Digitalizarea presupune in primul rand adaptare. 

Gestionarea resurselor 

Pentru a gestiona eficient schimbarea vei avea nevoie de resurse. Aici vorbim despre oameni, materiale, timp, dar si bani. De departe cea mai importanta resursa vor fi angajatii, succesul tau depinzand de cat de dispusi sunt acestia sa se adapteze la noile conditii de munca. Asadar, va fi necesar sa-i pregatesti pentru aceasta schimbare si sa le pui la dispozitie toate resursele necesare acomodarii. Aici vorbim despre training, dar si instrumente care sa faciliteze acest proces. Nu in ultimul rand, ai grija sa alegi tehnologiile potrivite, cele care se vor mula perfect pe specificul activitatii tale. 

Cantarirea rezultatelor 

Dupa implementarea tehnologiilor vei observa ce s-a schimbat si daca investsitiile au meritat. Rezultatele vor varia de la afacere la afacere, fie ca vorbim despre rate mai mari de conversie sau fenomene mai greu de cuantificat precum angajati mai multumiti sau procese care dureaza mult mai putin timp. Daca ai observat ca afacerea ta prospera, e clar ca trebuie sa mergi mai departe in aceeasi directie. Adevarul este ca digitalizarea este un proces de durata, asadar va fi necesar sa monitorizezi toate activitatile si sa furnizezi actualizari de fiecare data cand tehnologiile fac un nou pas important. 

Nu uita ca digitalizarea este un proces in care poti obtine ajutor de la specialisti. 

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Construiești o casă? Iată 10+ materiale de care ai nevoie

De fiecare dată Black Friday este altfel!