in

Ce trebuie să știți despre diferitele tipuri de teste COVID-19

Testarea pentru SARS-CoV-2 este considerată o condiție prealabilă importantă pentru ridicarea treptată a restricțiilor și auzim zilnic de diverse persoane care au fost testate sau au ales să se testeze folosind diverse tipuri de teste.

Din ce în ce mai multe teste pentru noul coronavirus apar pe piață. Până la sfârșitul lunii iulie, existau deja peste 350 de produse diferite în întreaga lume. Există însă trei tipuri principale de teste: test Covid PCR, teste serologice (ELISA) și teste antigene.

În momentul de față, diagnosticul se bazează în continuare pe teste PCR de identificare directă a virusului în tractul respirator. Testul serologic este un test de anticorpi care confirmă sau infirmă dacă ați avut o infecție anterioar. Totodată, testele rapide bazate pe detecția de antigen identifică prezența proteinelor coronavirusului (antigene virale) în probe de secreție nasofaringiană recoltate de la pacienți. Antigenele virale sunt proteine din structura virusului care determina răspunsul imun specific al organismului la acest virus.

1.Test COVID-19 molecular

Acest test folosește un tampon lung steril, din vată, pentru a preleva secrețiile nasofaringiene (din nasul și gâtul pacientului). Un rezultat pozitiv indică prezența materialului genetic viral, dar nu indică prezența infecțiilor bacteriene sau de altă natură. Un rezultat negativ indică faptul că virusul SARS-CoV2 care cauzează boala COVID-19 nu a fost găsit. Este posibil să aveți un nivel foarte scăzut al virusului în organism, cu un rezultat negativ al testului.Acest test este necesar pentru a identifica prezența virusului SARS-CoV-2 care cauzează boala COVID-19.

2.Test COVID-19 rapid bazat pe detecția de anticorpi

Acesta este un test de sânge, numit și test rapid de coronavirus. Este conceput pentru a detecta prezența anticorpilor (imunoglobuline, IgG și IgM) împotriva coronavirusului care cauzează boala numită COVID-19. Anticorpii sunt proteine ​​produse de sistemul imunitar ca răspuns la o infecție și sunt specifice acelei infecții. Acestea se găsesc în partea lichidă a probelor de sânge, numită ser sau plasmă, în funcție de prezența factorilor de coagulare. Testele IgM și IgG pot fi comandate împreună sau separat.

Efectuarea unui test de anticorpi este util dacă:

  • furnizorul de servicii medicale consideră că este posibil să fi fost expus la coronavirus, virus care provoacă boala COVID-19, pe baza semnelor și simptomelor actuale sau anterioare (de exemplu, febră, tuse, dificultăți de respirație);
  • locuiți sau ați călătorit recent într-un loc în care se știe că se produce transmiterea COVID-19;
  • ați fost în contact apropiat al unei persoane suspectată sau confirmată de COVID-19;
  • v-ați vindecat de COVID-19.

Cele mai citite articole

2.1. Test de anticorpi pentru IgG

Acest test detectează anticorpii IgG care se dezvoltă la majoritatea pacienților în decurs de șapte până la 10 zile de la apariția simptomelor COVID-19. Anticorpii IgG rămân în sânge după ce a trecut o infecție. Acești anticorpi indică faptul că este posibil să fi avut COVID-19 în trecutul recent și ați dezvoltat anticorpi care vă pot proteja de infecția viitoare. Nu se cunoaște în acest moment cât de multă protecție ar putea oferi anticorpii împotriva reinfectării cu coronavirus.

2.2. Test de anticorpi pentru IgM

Acest test detectează anticorpii IgM. IgM este de obicei primul anticorp produs de sistemul imunitar atunci când un virus atacă. Un test pozitiv IgM indică faptul că este posibil să fi fost infectat și că sistemul imunitar a început să răspundă la virus. Când se detectează IgM, este posibil să fiți infectat sau să vă fi recuperat recent de la o infecție COVID-19.

 

 

 

 

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Top 250 de statusuri despre iubire, dragoste si fericire

Top 100 nume de caini