in

Cele mai bune ingrediente pe care trebuie să le conțină un supliment pentru femeile aflate la menopauză

Menopauza este o etapă naturală în viața oricărei femei, dar asta nu o face mai ușor de suportat! Presărată cu o mulțime de simptome neplăcute, de la bufeuri la insomnii și schimbări bruște de dispoziție, menopauza impune o gestionare atentă și eficientă, pentru a nu afecta calitatea vieții, iar suplimentele alimentare sunt un instrument util în acest sens. 

În acest articol poți descoperi care sunt câteva dintre cele mai importante ingrediente pe care ar trebui să le regăsești pe prospectul unui astfel de produs. 

Izoflavonoide 

Izoflavonoidele au o acțiune similară estrogenului natural, motiv pentru care ele sunt denumite și fitoestrogeni. Extrase din surse vegetale – soia este cea mai frecvent utilizată sursă de izoflavonoide – aceste substanțe contribuie la reechilibrarea hormonală, ajutând la controlul bufeurilor și al transpirațiilor nocturne și la reglarea emoțională. 

O cantitate echilibrată de fitoestrogeni poți găsi în Femovita Forte, un supliment alcătuit din componente pentru susținerea organismului pe timp de zi și facilitarea unui somn odihnitor pe timp de noapte. 

Calciu și vitamina D 

Menopauza, cu întreaga sa cascadă de modificări hormonale, le expune pe femei unui risc important de a dezvolta osteoporoză – o afecțiune care constă în scăderea rezistenței osoase și care le expune pe paciente unui risc crescut de fracturi, chiar și consecutiv unor traumatisme minore. 

Un aport adecvat de calciu din surse alimentare este important, dar nu suficient pentru toată lumea. Cât despre aportul de vitamina D, carența este atât de răspândită, încât majoritatea populației ar trebui să consume suplimente. Ambii compuși joacă roluri esențiale în susținerea sănătății osoase. În plus, vitamina D contribuie la reglarea metabolismului calciului și fixarea sa în structura scheletului. 

Magneziu

Magneziul este implicat în numeroase procese metabolice în organism, una dintre cele mai importante funcții ale sale fiind reglarea transmiterii impulsului nervos. Astfel, iritabilitatea, nervozitatea, irascibilitatea, nerăbdarea, tremurul muscular pot fi determinate sau agravate de un aport insuficient de magneziu. 

Cele mai citite articole

Este important de menționat că magneziul contribuie la un somn de calitate și la reglarea ritmului cardiac. 

Acizi grași Omega-3

Acizii grași Omega-3, EPA și DHA, contribuie la reducerea nivelului general de inflamație cronică din organism și la prevenirea bolilor cronice. Aceștia contribuie la menținerea sănătății aparatului cardiovascular și a creierului, contribuind, alături de alți factori, la prevenirea instalării problemelor cognitive. 

Prin combaterea stresului oxidativ, acizii grași Omega-3 contribuie în mod eficient la ținerea sub control a semnelor caracteristice îmbătrânirii. În plus, ei ajută la reglarea nivelurilor de trigliceride și colesterol, prevenind apariția ateromatozei și a principalelor sale complicații, accidentul vascular cerebral și infarctul miocardic. 

Ginseng

Ginsengul este recunoscut pentru excelentele sale efecte revitalizante și pentru impactul pe care îl are asupra sistemului nervos. Suplimentele de ginseng combat în mod eficient stările de oboseală și îmbunătățesc starea de spirit, ambele afectate de instalarea menopauzei. Mai mult decât atât, ginsengul stimulează activitatea cerebrală, contribuind la prevenirea bolilor degenerative de tipul demenței senile. 

Colagen 

Odată cu înaintarea în vârstă, sinteza de colagen scade simțitor, lucru ușor de observat prin modificările care apar la nivelul pielii și al articulațiilor. Suplimentele de colagen contribuie la menținerea elasticității pielii, ceea ce, împreună cu o hidratare adecvată, contribuie la întârzierea apariției ridurilor, 

Colagenul, în combinație cu MSM, este un supliment important pentru menținerea sănătății articulațiilor. Consecutiv unei administrări riguroase și de durată, împreună cu alte modificări care țin de stilul de viață, el ajută la menținerea flexibilității articulare și întârzie apariția primelor semne de artrită. 

Menopauza nu este o perioadă ușoară, dar o poți traversa cu seninătate, fără schimbări în ceea ce privește calitatea vieții, cu condiția să ai grijă în mod adecvat de corpul și de mintea ta. Nu uita să ții legătura cu medicul tău, pentru a primi sfaturi personalizate. 

Sursa foto: Shutterstock 

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Paella: o călătorie culinară în Spania

Sfaturile utile care te ajută să te pregătești pentru iarnă