in

Chirurgia estetică a sânilor. Care sunt intervențiile estetice la nivelul sânului și cum te pregătești de operație

Chirurgia estetică a sânilor. Care sunt intervențiile estetice la nivelul sânului și cum te pregătești de operație

Dacă te confrunți cu un aspect al sânilor care nu te mulțumește, chirurgia estetică oferă multiple opțiuni. Intervențiile la nivelul sânului pot să fie personalizate în funcție de obiectivele pe care le ai și de aspectul spre care tinzi. Înainte de a te programa la operație trebuie să faci câțiva pași importanți pentru a te pregăti și trebuie să te informezi cu privire la tot ceea ce presupune chirurgia estetică a sânilor. 

Tipuri de intervenții estetice la nivelul sânilor

Atunci când decizi să urmezi o intervenție estetică la nivelul sânilor este important să înțelegi că există mai multe tipuri de operații. În primul rând, poți opta pentru augmentarea mamară dacă dorești o cupă mai mare, sâni mai voluminoși și mai fermi. Aici ai din nou mai multe opțiuni în ceea ce privește tipul inciziei: incizie inframamară, transaxilară sau peri-areolară. Marirea sanilor este o intervenție foarte populară în rândul femeilor și cu un timp de recuperare destul de scurt, astfel că te vei putea întoarce la rutina zilnică fără probleme, respectând indicațiile medicului.

O altă operație la nivelul sânilor este micșorarea acestora. Intervenția se efectuează în cazul femeilor care doresc sâni mai mici, fără asimetrii, dar și în cazul pacientelor care se confruntă cu dureri de gât și spate și cu disconfort din cauza sânilor prea mari. 

Cele mai citite articole

Operația pentru micșorarea sânilor se mai numește reductie mamara și, la fel cu augmentarea mamară, se realizează sub anestezie generală. Pacienta necesită o zi de spitalizare, după care urmează perioada de recuperare. În urma acestei intervenții sânii vor fi de dimensiuni mai mici, areola se poate micșora și ea și se obține un efect de lifting și un aspect mult mai ferm. Pielea în exces este îndepărtată în timpul procedurii. 

Unele femei optează pentru intervenția de ridicare a sânilor sau lifting mamar. Mastopexia remodelează sânii și oferă un aspect mult mai plăcut al acestora, corectând în același timp asimetriile și lipsa de volum. 

Pregătirea pentru o operație la sâni

În funcție de tipul de intervenție ales, medicul specialist va face toate recomandările necesare pentru ca pacienta să treacă fără probleme prin operație și perioada de recuperare să fie cât mai ușoară. Specialistul efectuează un examen complet al sânilor și se aleg implanturile dacă intervenția presupune utilizarea acestora. De asemenea, se face o mamografie sau un RMN, în funcție de decizia medicului și de particularitățile pacientei. 

După operația la nivelul sânilor pacienta trebuie să respecte toate indicațiile și să poarte o bustieră pentru suport pentru o perioadă recomandată de către specialist. La Clinica Estetico te așteptăm pentru o primă consultație în care să stabilim detaliile transformării tale. Chirurgia sânului este o specialitate care redă zâmbetul multor paciente.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Descoperă trăsăturile fizice care se află în topul preferințelor atât al bărbaților, cât și al femeilor

Cum să obții randamente mai bune din investițiile tale la bursă: Strategii și tactici eficiente