in

Cum alegi cel mai bun tratament pentru hemoroizi?

Hemoroizii se ameliorează adesea fără intervenții chirurgicale sau chiar proceduri pe care medicul dumneavoastră le poate face în cabinet. Începeți cu produse fără prescripție medicală și schimbări ale stilului de viață. (Dacă sunteți gravidă, trebuie să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a încerca orice medicament sau de a vă schimba dieta.)

Îngrijirea la domiciliu a hemoroizilor

Încercați aceste sfaturi pentru a calma durerea și mâncărimea hemoroizilor

Baie caldă sau Baie Sitz

Este o terapie onorată de timp: stați în aproximativ 3 centimetri de apă caldă (nu fierbinte) timp de aproximativ 15 minute, cam de câteva ori pe zi. Acest lucru ajută la reducerea umflăturilor din zonă și relaxează mușchiul sfincterului strâns. Este deosebit de bun după caca.

Cremă hemoroizi

Puneți puțină vaselină chiar în interiorul anusului pentru a face ca caca să doară mai puțin. Nu-l forța! Sau utilizați creme sau unguente fără prescripție medicală făcute pentru simptome de hemoroizi. O cremă de 1% hidrocortizon pe piele în afara anusului ( nu în interior) poate ameliora și mâncărimea. Dar nu îl utilizați mai mult de o săptămână, cu excepția cazului în care medicul dumneavoastră spune că este în regulă.

Îndepărtați hamamelisul pe hemoroizii iritați

Este un antiinflamator natural care poate acționa împotriva umflăturilor și mâncărimilor.

Compresie rece

Încercați să puneți un pachet rece simplu pe zona fragedă timp de câteva minute pentru a-l amorți și a reduce umflătura. Haine largi. Înțărcarea hainelor largi într-o țesătură respirabilă precum bumbacul poate ajuta la disconfort. Dieta bogată în fibre. Este cel mai bun lucru pentru hemoroizi: o dietă bogată în alimente bogate în fibre și cu puține alimente procesate. Mănâncă în principal legume, fructe, nuci și cereale integrale pentru a evita constipația.

Balsamuri pentru scaune

Dacă nu puteți obține suficiente fibre din alimente, medicul dumneavoastră ar putea dori să luați un supliment de fibre sau un balsam de scaun . Nu luați laxative, deoarece acestea pot provoca diaree care ar putea irita hemoroizii. Păstrați-vă hidratat. Beți șapte până la opt pahare de apă în fiecare zi, cel puțin o jumătate de galon în total. Dacă sunteți foarte activ sau locuiți într-un climat cald, este posibil să aveți nevoie de mai mult.

Medicamente pentru hemoroizi

Analgezicele, inclusiv acetaminofenul, ibuprofenul și aspirina, vă pot ajuta cu simptomele hemoroizilor. De asemenea, puteți alege dintr-o varietate de creme, unguente, supozitoare și tampoane medicamentoase fără prescripție medicală . Acestea conțin medicamente precum lidocaină pentru amorțirea zonei sau hidrocortizon sau hamamelis, pentru a reduce umflarea și mâncărimea.

Proceduri medicale pentru hemoroizi

Dacă simptomele sunt severe sau nu se ameliorează după câteva săptămâni, medicul dumneavoastră vă poate sugera o procedură pentru micșorarea sau îndepărtarea hemoroizilor. Mulți pot fi efectuați în biroul lor.

Legarea benzii de cauciuc. Această procedură se face adesea pe hemoroizi cu prolaps, hemoroizi interni care pot fi văzuți sau simțiți în exterior. Folosind un instrument special, medicul pune o mică bandă de cauciuc în jurul hemoroidului, care oprește alimentarea cu sânge aproape instantaneu. În decurs de o săptămână, hemoroidul se va usca, se va micșora și va cădea.

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Beneficiile ceaiului pentru diabetici

Îți amenajezi locuința? Iată 5 greșeli pe care să le eviți în materie de iluminat