in

Cum îți menții animalele care te ajută în gospodărie sănătoase? Iată 5 pași simplu de urmat!

Astăzi este o adevărată provocare să mai crești animale în gospodărie, mai ales că această îndeletnicire este în strânsă legătură cu agricultura. Dacă ai în sânge deprinderea de a fi activ și, mai mult decât atât, ai și beneficii datorită creșterii animalelor, munca ta va avea succes. Astfel, se pot bucura atât membrii familiei, cât și prietenii de această oportunitate.

Crește-ți animalele în mod eficient!

Acum, după pandemia provocată de coronavirus, se constată că oamenii se întorc  la locurile natale sau la țară și își schimbă apartamentul cu o casă datorită nevoii de libertate sau pentru a-și amenaja o grădină, pentru a crește animale.

Pentru ca animalele pe care le ai sau urmează să le ai să crească și să se dezvolte în condiții optime, este necesar a se respecta câteva condiții esențiale.

  1. Ai alocat suficient spațiu pentru creșterea animalelor?

Este bine știut faptul că, în urmă cu peste 2000 de ani, aproape fiecare cetățean deținea câteva animale; acestea creșteau în staul și se hrăneau din iesle. 

Astăzi, când condițiile meteorologice sunt surprinzătoare și apar chiar fenomene extreme, sunt necesare adăposturi adaptate pentru animale. Pentru animalele tinere, bătrâne sau cele bolnave, în mod special, sunt foarte importante adăposturile. De asemenea, este bine să se aloce suficient spațiu fiecărui animal, într-o locație corespunzătoare, conform legislației în vigoare.

  1. Manipularea corectă a animalelor în condiții de temperaturi extreme

Specialiștii recomandă ca animalele să fie separate în adăposturi. Separarea se realizează atât pe sexe, cât și pe grupe de vârstă. Mișcarea sau manipularea, mai ales pentru bovine și cabaline, însă și pentru porcine și ovine se realizează cu atenție, pentru a combate stresul termic și pentru a evita scăderea capacităților de producție sau a celor fiziologice.

  1. Hrănirea și hidratarea animalelor să fie corespunzătoare

Cele mai citite articole

Atât când temperaturile sunt scăzute, cât și când este foarte cald se ține cont de distanța dintre animale și, în plus, se recomandă suficiente adăpătoare și instalații de alimentare cu apă. De asemenea, ieslele se poziționează și se alimentează în mod eficient, pentru ca toate animalele să beneficieze de hrană. Specialiștii recomandă ca fiecare animal să aibă propriul recipient din care să se hidrateze – adăpătoare găsești aici, la magnetcenter.ro, pentru evitarea propagării unor posibile îmbolnăviri. Hrănirea animalelor se face dimineața și seara, cu furaje de calitate superioară.

  1. Transportul corect al animalelor

Specialiștii recomandă ca transportul animalelor să se facă, pe de o parte în spații suficient de mari și aerisite și, pe de altă parte, la distanță unele față de altele, în mijloace de transport speciale. Transportul se efectuează doar dacă este necesar, după o verificare clinică. Verificarea se face atât la îmbarcare, cât și la destinație.

  1. Menținerea sănătății animalelor

Pe lângă alimentația corespunzătoare și hidratarea suficientă, se recomandă verificarea periodică a sănătății animalelor și, la recomandarea medicului veterinar sau a tehnicianului, se administrează vaccinuri sau tratamente necesare. Astfel, se evită îmbolnăvirile și capacitatea de producție este crescută.

În perioada actuală, când micii fermieri sau producători încearcă din răsputeri să se dezvolte prin  aducerea pe piața românească a produselor din propria fermă, își fac loc pe piața românească tot mai multe produse din import. 

Așadar, dacă ești un fermier adevărat sau unul în devenire și un bun naționalist, promovează consumul produselor vegetale și animale autohtone! 

Sursa foto: unsplash.ro.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Care sunt avantajele unor detectoare camere profesioniste? Iata ce spun informatiile de specialitate!

De ce sunt importante clasele de energie ale electrocasnicelor tale?