in

Cum pregătești tenul pentru un machiaj de durată

Probabil te gândești că este suficient să incluzi în rutina ta de make-up o cremă hidratantă înainte de aplicarea fondului de ten. Cu toate acestea, este nevoie de un pas suplimentar, deoarece tenul tău trebuie pregătit pentru a-l pune mai bine în valoare.

Iată de ce ai nevoie pentru un make-up impecabil și de durată.

Respectă rutina de îngrijire a pielii

Curăță delicat tenul cu produse adaptate nevoilor tale. Exfoliază periodic, însă fără a îl agasa, mai ales dacă ai pielea sensibilă. Clătește bine pentru a evita să rămână orice urmă  de produs sau alte impurități. Hidratarea este esențială pentru orice tip de ten, iar pentru un plus de îngrijire, aplică și un ser care să ofere un plus de textură și tonifiere. După aplicarea fiecărui produs, oferă pielii timpul necesar ca ea să absoarbă complet ingredientele.

Uniformizează și netezește tenul 

După ce tenul tău s-a bucurat de rutina de îngrijire, este timpul pentru baza de machiaj sau primer, fie ea una hidratantă sau matifiantă. Cu degetele curate, aplică produsul mai ales în punctele problematice, precum cele terne, neuniforme, cu pori dilatați sau zona T. Se recomandă să folosești o cantitate mică,  distribuind produsul delicat până la absorbția completă. Primerul oferă machiajului un aspect desăvârșit și prelungește durata acestuia. De asemenea, poate să ajute la rezolvarea diferitelor probleme ale tenului.

Aplică fondul de ten la final

Pentru o acoperire mai mare, aplică fond de ten sau poți miza numai pe primer, pentru un look fresh. De asemenea, unele dintre ele pot fi amestecate cu fondul de ten pentru a obține o textură lejeră sau o anumită nuanță. În alegerea produselor este bine să ai în vedere tipul acestora (dacă sunt pe bază de apă sau silicon), deoarece anumite texturi nu se combină bine. Recomandarea este să le testezi înainte pentru a vedea dacă sunt compatibile și dacă ești mulțumită de rezultatul obținut.

Fixează machiajul cu spray

După ce ai aplicat machiajul, pulverizează un spray care să-l fixeze, pentru a îi oferi un plus de rezistență și un aspect aparte. O variantă este să alegi un primer tip spray pe care să-l folosești atât înainte, cât și după make-up. De asemenea, un astfel de produs cu textură ușoară poate fi utilizat și pe parcursul zilei, pentru o reîmprospătare a tenului. Ai grijă să nu aplici prea mult, deoarece una sau două pulverizări sunt, de cele mai multe ori, suficiente.

Cum alegi baza de machiaj potrivită

Alege primerul în funcție de tipul tenului și al finisajului pe care dorești să-l obții – pentru un look mat sau o piele grasă, alege o bază care nu oferă strălucire, iar pentru un aspect satinat sau ten uscat, optează pentru o variantă iluminatoare. Dacă ai tenul combinat, se recomandă să alternezi două tipuri de baze de machiaj, una hidratantă și alta matifiantă, aplicând puțin produs acolo unde ai nevoie. Un alt aspect este legat de problemele pe care vrei să le rezolvi, precum umplerea porilor și a liniilor fine sau neutralizarea roșeții. Iar pentru un plus de protecție solară, optează pentru un primer cu filtru UVA/UVB.

Bonus: Include baza de machiaj în trusa de cosmetice pentru vacanță, mai ales că acest produs se găsește și în variante mici, care încap perfect în bagajul de mână, înlocuind cu succes fondul de ten, pentru un aspect lejer și proaspăt.

Toți acești pași te vor ajuta pentru a obține un machiaj uniform și de durată, fără a sta mereu cu grija că trebuie să îl tot refaci. Tu ai folosit până acum o bază de machiaj?

Sursă foto: Unsplash.com

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sloturi care nu se vor demoda în 2023

Previziunile Nostradamus pentru 2023