in

Cum sa alegi chibzuit un credit rapid avantajos?

Persoanele care iau in calcul accesarea unui credit rapid trebuie sa fie extrem de chibzuite inainte de a semna un contract de imprumut. Din cauza pandemiei de Coronavirus, foarte multi romani au ajuns intr-o situatie financiara dificila, asa ca se vad nevoiti sa apeleze la orice solutie le este la indemana pentru a-si achita facturile sau pentru a plati tratamentele. Inainte de a se indatora, ei trebuie sa descopere, insa si care sunt principalele elemente de care trebuie sa tina cont pentru a lua o decizie inteleapta!

Studierea ofertelor de pe piata

Numarul institutiilor financiar-nebancare de pe piata din Romania a sporit considerabil in ultimii ani. De aceea, consumatorii au la dispozitie posibilitatea de a alege dintre mai multe variante, in functie de care sunt cele mai avantajoase produse in acest sens. Creditele rapide sunt extrem de cautate datorita faptului ca sunt usor de accesat, insa romanii trebuie sa puna in balanta si rata dobanzii, perioada de rambursare, precum si eventualele consecinte pe care le-ar putea suporta daca ajung in incapacitate de plata.

Alegerea unui credit rapid in functie de dobanda

De regula, dobanzile practicate pentru imprumuturile rapide sunt usor mai mari decat cele oferite de banci. Avantajul acestor tipuri de credite este, insa acela ca IFN-urile nu tin cont de istoricul financiar al consumatorilor de la Biroul de Credite. Chiar si asa, oamenii nu trebuie sa neglijeze studierea dobanzilor: ideal este sa se orienteze catre institutia financiar-nebancara cu cele mai mici dobanzi si cu o lista de taxe si comisioane care sa contina informatii clare si concise.

Cele mai citite articole

Perioada de rambursare

In ceea ce priveste perioada de rambursare a imprumuturilor, si ea joaca un rol esential in alegerea celui mai bun credit ifn. Consumatorii trebuie sa stie ca pot returna imprumuturile rapide intr-un interval ce variaza de la cateva zile si pana la cateva luni. In functie de veniturile pe care le au, romanii trebuie sa selecteze cu grija perioada de rambursare pe care o prefera, astfel incat sa se asigure ca vor putea restitui banii fara intarzieri.

Optiunea de rambursare anticipata – o posibilitate viabila?

O metoda excelenta prin care oamenii pot reduce din costurile creditelor rapide este aceea de a restitui banii inainte de termen. De ce? Apeland la rambursarea anticipata, consumatorii nu trebuie sa plateasca intreaga dobanda, ci numai dobanda calculate pana in ziua in care pot returna imprumuturile catre IFN-uri. Si in aceasta privinta exista un aspect important de verificat, inainte de accesarea unui credit: nu toate IFN-urile ofera consumatorilor posibilitea de rambursare anticipate, iar unele institutii percep anumite comisioane persoanelor care vor sa isi lichideze mult mai devreme imprumuturile.

Punand in balanta toate elementele anterior mentionate, romanii vor putea gasi mult mai usor creditele cu ajutorul carora sa isi poata continua activitatile in mod normal. Mai mult, ei vor putea stinge alte datorii acumulate in timp si vor putea regandi impartirea veniturilor intr-un mod mai eficient si mai responsabil!

 

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Fibrilația atrială, o afecțiune gravă, care poate fi tratată prin proceduri minim invazive

Top 20 cele mai proaste glume pentru prieteni