in

Cum să îți amenajezi bucătăria într-un stil modern?

Design-ul interior a început să fie mult mai minimalist, mai axat pe funcționalitate și un aspect curat și aerisit. Fiind un spațiu în care se petrece mult timp, fie pentru gătit sau pentru luat masa în familie, acesta trebuie aranjat în funcție de tabieturile familiei tale. Tu știi cu să îți amenajezi bucătăria?

Iată 5 caracteristici ale unei bucătării moderne!

1. Open space

Într-o bucătărie modernă, spațiul trebuie optimizat la cel mai înalt nivel, fiecare centimetru fiind foarte bine gândit. Astfel, o bucătărie în spațiu deschis, care să ofere acces direct către sufragerie este foarte elegantă. Bineînțeles, spațiile trebuie delimitate în mod clar. Având în vedere ritmul în care a ajuns să se miște lumea, este ideal să poți uni toate activitățile unei familii moderne într-un singur spațiu, dar fără a fi aglomerat deloc.

2. Culori neutre

Paleta de culori nu trebuie să fie stridentă, țipătoare, ci dimpotrivă. Se aleg culori neutre, alb, negru și nuanțe de bej, putând fi folosit un singur accent de culoare pentru un aspect mai vibrant. Materialele din lemn, marmură sau granit sunt cele mai des utilizate în astfel de bucătării.

3. Aparate de înaltă tehnologie

Cele mai citite articole

Aparatele din cadrul bucătăriei sunt cele care aduc echilibrul între eleganță și funcționalitate. Un electrocasnic de ultimă generație, care are un consum optim de energie și produce rezultatele dorite este ideal. Toate aparatele trebuie să fie incorporabile, pentru a putea fi mascate în mobilă, oferind o fluiditate aparte. Spre exemplu, un cuptor incorporabil electric de ultimă generație este ușor de instalat în mobilă, având un design ușor de integrat într-o astfel de bucătărie. Cei de la Altex.ro dispun de o gamă variată de astfel de cuptoare dintre care puteți alege cel ale cărui specificații vă atrag cel mai tare. Nu uitați să acordați o foarte mare importanța și hotei la momentul achiziției, fiind important ca aceasta să poată face față și să aibă un design cât mai simplist.

4. Insulă

Cea mai inspirată idee dintr-o bucătărie modernă este reprezentată de insulă. Aceasta elevează spațiul, fiind extrem de rafinată. Chiuveta poate fi incorporată în ea, iar în jurul ei pot fi așezate scaune înalte pentru a se lua masa. Insula este interesantă pentru că, astfel, se utilizează spațiul într-un mod extrem de inteligent și arată extraordinar.  

5. Lumină naturală

Ultimul aspect, dar important deopotrivă, în amenajarea unei bucătării moderne este reprezentat de lumina naturală. Geamurile mari sunt necesare atât pentru luminozitate, cât și pentru o atmosferă aerisită. Dacă stai la casă, poți opta pentru ideea de spațiu extins pe interior-exterior, prin uși glisante care permit să le deschizi complet, creând un loc legat de natură și de lumina soarelui.

Când alegi să îți faci propriul design în casă, apar multe decizii dificil de luat. Trendurile, chiar și în industria designului interior, sunt în continuă schimbare. De aceea, alege să creezi o bucătărie care să arate bine mult timp de acum încolo, prin caracteristicile minimaliste descrise mai sus. Adaptează lista la nevoile și bugetul familiei tale, dar nu face compromisuri pe care să le regreți peste ani.

Sursa foto: pexels.com

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Cele mai sigure metode de transport pentru a ajunge în Italia

Moda de toamnă – cum să asortezi botinele pentru a avea un look impresionant