in

Cum sunt securizate tranzacțiile de criptomonede?

Cum sunt securizate tranzacțiile de criptomonede?

Lumea criptomonedelor devine din ce în ce mai interesantă, în timp ce Bitcoin primește atenție din partea mass-mediei și a marilor companii. Devenit un subiect de discuție și interes, oamenii au nevoie de garanții pentru a investiții în această monedă. Întrebările lor pornesc de la cum a apărut, ce este până la cât de sigură este această achiziție.

Bitcoin a apărut în 2009, după cea mai grea criză financiară din lume, în 2008. Bitcoin este o monedă digitală care folosește rețeaua blockchain pentru a putea fi transferată și este utilizată pentru a realiza schimburi.

Securizarea tranzacțiilor de Bitcoin, pe lângă cele legate de rețeaua blockchain care este aproape imposibil de hackuit datorită caracteristicilor sale de creare de blocuri și chei private, există și securizarea tranzacțiilor când realizați tranzacții de platformele online. Pentru a avea cont pe o platforma online este necesar să parcurgeți câțiva pași înainte de a face cumpărarea efectivă. Firmele care se ocupă de astfel de schimburi sunt foarte bine documentate și vă oferă siguranță monedelor dumneavoastră dacă le oferiți câteva informații personale. Toate exchangeurile de cripto solicită buletin, selfie cu buletinul și să menționați în câteva rânduri sursă fondurilor dumneavoastră și sursă criptomonedelor. Aceste informații sunt necesare pentru a vă putea crea un cont și pentru a dovedi că sunteți o persoană de încredere pentru compania respectivă.

Cumpărarea și stocarea monedelor este simplă la început pentru că în principiu totul ține de cât de repede trimiteți dumneavoastră banii pe care îi schimbați ulterior în criptomonede. Dificil devine când doriți să faceți o vânzare. Este important să vezi cum poți vinde Bitcoin prin platforma în care ai încredere, chiar înainte de a face cumpărarea. Pentru că o vânzare implică să primiți înapoi din partea companiei sau să le încredințați monedele dumneavoastră și ei să va plătească ce ați oferit. În acest proces se descoperă de cele mai multe ori paginile și companiile false. De aceea va recomandăm să va încredeți doar în firme care au ani de experiență în piață sau exchange-uri pe care le-au folosit prietenii voștri și care și-au primit banii înapoi.

Un alt aspect important în piață criptomonedelor este că Bitcoin, întradevăr, este cel mai popular, însă nu este singurul. Mai sunt o multitudine de alte monede digitale, de viitor, mai ieftine și care va pot aduce profituri mari. În România, pentru început, există două proiecte. Ne mândrim și noi cu criptomonede românești și, din ce văd și din cum se mișcă lucrurile în țară noastră în ceea ce înseamnă spațiul crypto, nu ar fi de mirare să mai auzim și de altele pe viitor. Proiectele despre care vorbesc sunt RONC și Elrond sau Egold cu simbolul EGLD.

Prima este un stablecoin și are paritate 1:1 cu leul românesc. Puteți compara această monedă cu USDT. Cumpărarea ei se realizează prin ATM-urile de crypto, din anumite locații și prin două platforme online a celui mai mare exchange de crypto din țară.

Cea de-a două monedă este deja cunoscută la nivel internațional și este proiectul unui om din Sibiu. Acesta a dezvoltat moneda pe un blockchain propriu și are deja o capitalizare de piață de aproximativ 3 miliarde de dolari.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Ce responsabilitati isi asuma o firma de transport mobilier?

Activitățile pe care seniorii pot să le facă într-un cămin de bătrâni