in

”Demonstrăm că digitalizarea e posibilă!” Gabriel Al Baba de la ConectX explică transformarea digitală a instituțiilor publice

O entitate autohtonă este determinată să revoluționeze administrația publică. Inițiativa Conectx, orchestrată integral de George Anghel și Gabriel Al Baba, a demarat cu elan proiectele de digitalizare în perioada pandemiei, integrând deja peste 92 de entități din administrația locală și regională, cu perspective de extindere. Originea și semnificația acestui demers pentru România în peisajul european sunt prezentate de cei doi experți.

Inițiativa, născută din necesitățile administrației

Având 28 de ani, Gabriel Al Baba a adunat deja multă expertiză în administrație și antreprenoriat. După o etapă la Guvern, a conștientizat că ineficiența și metodele arhaice de lucru pot fi optimizate prin adoptarea unor soluții digitale avansate. Observând obstacolele din administrație și comparând cu alte state europene, a dedus că România are nevoie de o transformare similară.

În timpul pandemiei, George Anghel și Gabriel Al Baba au colaborat în cadrul unui colectiv de investitori. ConectX, destinat nevoilor administrației, era în faza de testare, după 6 ani de cercetare și dezvoltare. Gabriel Al Baba afirmă: ”Am analizat minuțios procesele administrative, și, având expertiză, am identificat oportunități de extindere a digitalizării, mapezând fluxuri specifice. Aceasta a devenit structura de bază a platformei Conectx.”

Digitalizarea la nivel național: Peste 92 de entități integrate

În 2020, primele organisme care au adoptat platforma au fost direcțiile fiscale din trei sectoare bucureștene. Chiar și azi, acestea folosesc Conectx, iar altele se pregătesc să o facă. Numărul entităților care folosesc platforma este în creștere constantă.

Cele mai citite articole

Gabriel Al Baba indică: ”Am extins proiectele în tot țara. Am digitalizat diferite consilii județene și primării. Un exemplu este Tulcea, unde digitalizăm 24 de entități. Acestea vor fi operaționale în curând, exemplificând conceptul de matrice digitală județeană. Conversia la digital implică economii substanțiale, care vor fi reinvestite în comunitate.

O tranziție de la hârtie la digital

Un aspect remarcabil al Conectx este simplitatea și rapiditatea implementării. George Anghel precizează: ”Este prima oară când avem o abordare integrată. Conectx reprezintă o inovație, nu doar pentru România, ci și la nivel european.”

Consumul redus de hârtie este un indiciu clar al digitalizării. Gabriel Al Baba menționează: ”La Consiliul Județean Brașov, am diminuat consumul de hârtie cu peste 90%. Reducerea hârtiei echivalează cu un serviciu public mai eficient și mai apropiat de cetățean. În fond, digitalizarea stimulează dezvoltarea economică.”

Un exemplu de excelență pentru alte țări

George Anghel subliniază: ”Este timpul să ne schimbăm percepția privind digitalizarea. Am demonstrat că putem oferi instrumente eficiente pentru administrație. ConectX este pregătit pentru orice provocare, îndeplinind criteriile europene.”

Gabriel Al Baba adaugă: ”Mizăm pe extinderea la nivel național. Pe termen mediu, ne propunem să consolidăm prezența la nivel internațional, având în vedere inclusiv Diaspora. Vrem să ilustrăm că România poate fi un model de referință în serviciile digitale publice.”

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Ce sunt aparatele foto mirrorless și cum funcționează

Soluții inteligente de depozitare pentru biroul tău: Accesorii care economisesc spațiu