in

Deputat USR: ‘Criza medicamentelor din România trebuie să înceteze’

Deputatul USR Tudor Rareș Pop, membru în comisia pentru sănătate a Camerei, a lansat un apel către noul ministru al Sănătății Victor Costache să rezolve situația celor 128 de medicamente esențiale a căror preț a expirat la începutul lunii noiembrie, potrivit Mediafax.

Deputatul USR amintește că Ministerul Sănătății anunța încă de pe 11 octombrie că va rezolva situația celor 128 de medicamente esențiale a căror preț expira, dar nu știm absolut nimic despre ce s-a întamplat concret în ultimile săptămâni.

”Cred că nimeni din Ministerul Sănătății nu știe cu exactitate cum arată farmaciile spitalelor și ce lipsește din ele, nu știu să existe o centralizare la zi în vreun excel de la Ministerul Sănătății, iar www.medicamentelipsa.ro, o inițiativă altfel excelentă a fost abandonat de PSD imediat după preluarea guvernări”, a explicat Tudor Rareș Pop, potrivit unui comunicat de presă al USR.

Citește și: Eugen Teodorovici îl atacă pe Florin Cîțu: Nu știe să citească un buget

Cele mai citite articole

Acesta vorbește și despre urgențele din domeniul sănătății, cum ar fi rectificarea bugetară și salariile medicilor.

„Știu că avem foarte multe urgențe de rezolvat în sănătate, de pildă, rectificarea bugetară și salariile medicilor. În același timp, în opinia mea, sunt situații care nu mai pot fi amânate. Criza medicamentelor este una dintre ele”, a completează Pop.

De asemenea, deputatul USR face un apel și la părinți, medici, pacienți, care se confruntă cu medicamente esențiale lipsă (din spitale sau din farmacii) să îi scrie pentru a face o listă pe care apoi să o trimită apoi ministrului Victor Costache.


Citeste mai mult pe aici

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Premieră în România! O fetiță de 2 ani a primit o nouă șansă printr-o operație la inimă realizată pentru prima oară de medicii români

Mirela Vaida, adevărul despre relația cu Titza: “Viața cu soacra e mai grea și mai plină de provocări decât viața cu trei copii”