Deputat USR: ‘Criza medicamentelor din România trebuie să înceteze’

0
42

Deputatul USR Tudor Rareș Pop, membru în comisia pentru sănătate a Camerei, a lansat un apel către noul ministru al Sănătății Victor Costache să rezolve situația celor 128 de medicamente esențiale a căror preț a expirat la începutul lunii noiembrie, potrivit Mediafax.

Deputatul USR amintește că Ministerul Sănătății anunța încă de pe 11 octombrie că va rezolva situația celor 128 de medicamente esențiale a căror preț expira, dar nu știm absolut nimic despre ce s-a întamplat concret în ultimile săptămâni.

”Cred că nimeni din Ministerul Sănătății nu știe cu exactitate cum arată farmaciile spitalelor și ce lipsește din ele, nu știu să existe o centralizare la zi în vreun excel de la Ministerul Sănătății, iar www.medicamentelipsa.ro, o inițiativă altfel excelentă a fost abandonat de PSD imediat după preluarea guvernări”, a explicat Tudor Rareș Pop, potrivit unui comunicat de presă al USR.

Citește și: Eugen Teodorovici îl atacă pe Florin Cîțu: Nu știe să citească un buget

Acesta vorbește și despre urgențele din domeniul sănătății, cum ar fi rectificarea bugetară și salariile medicilor.

„Știu că avem foarte multe urgențe de rezolvat în sănătate, de pildă, rectificarea bugetară și salariile medicilor. În același timp, în opinia mea, sunt situații care nu mai pot fi amânate. Criza medicamentelor este una dintre ele”, a completează Pop.

De asemenea, deputatul USR face un apel și la părinți, medici, pacienți, care se confruntă cu medicamente esențiale lipsă (din spitale sau din farmacii) să îi scrie pentru a face o listă pe care apoi să o trimită apoi ministrului Victor Costache.


Citeste mai mult pe aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
Please enter your comment!
Please enter your name here