in

Îmbrățișarea respingerii: cum să depășești eșecurile în căutarea unui loc de muncă 

În timpul căutării unui loc de muncă, este normal să întâmpini câteva obstacole, inclusiv respingerea la un job. Deși este adesea dezamăgitor să afli că nu ai fost selectat, este crucial să te asiguri că aceste momente nu te definesc. În schimb, învățarea modului de a depăși provocările – și chiar de a accepta respingerea în mod deschis – te va plasa pe drumul către rezultate mai bune. Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să navighezi prin diverse dificultăți și să ieși în cele din urmă învingător.

Redefinirea Respingerii ca Oportunitate de Creștere

Atunci când nu ești selectat pentru un loc de muncă, este crucial să nu iei acest lucru personal. Competiția pentru poziții poate fi surprinzător de acerbă, iar faptul că ai fost depășit de un alt candidat nu este neapărat un comentariu asupra valorii tale generale. În schimb, creează pur și simplu o oportunitate de creștere, iar adoptarea acestei mentalități poate face minuni pe măsură ce căutarea ta continuă.

Practic, respingerea pentru un loc de muncă îți arată că ai spațiu pentru îmbunătățire. Păstrând acest lucru în minte, este mai ușor să evaluezi ce nu a mers în favoarea ta și să determini cum poți depăși acea piedică pentru a deveni un candidat mai puternic, iar dacă vrei să ai un cv mai bun, folosește creatorul de pe http://creare-cv.com.

Strategii pentru Învățarea din Respingeri

Există mai multe strategii care te pot ajuta să înveți din respingeri. În primul rând, puțină auto-reflecție este adesea un punct de plecare excelent. Evaluează cu sinceritate performanța ta pe parcursul procesului de angajare și identifică eventualele greșeli care ar fi putut afecta șansele tale. Apoi, determină ce măsuri poți lua pentru a evita problema în viitor, permițându-ți să-ți consolidezi poziția.

Cele mai citite articole

În al doilea rând, atunci când un manager de angajare îți comunică că nu ai fost selectat, întreabă-l dacă este dispus să-ți ofere feedback. Spune-le că obiectivul tău este să îți îmbunătățești șansele pe viitor și că ai aprecia orice idei pe care le pot oferi. Deși este adesea dificil să afli de ce nu ai fost ales, vei afla despre zonele în care poți să te îmbunătățești, și acest lucru are valoare.

Cum să Folosești Respingerile pentru a-ți Redefini Strategia de Căutare a Locurilor de Muncă

În unele cazuri, respingerea la locurile de muncă devine o problemă persistentă pentru că nu vizezi pozițiile corecte în căutarea ta. Deși este înțelept să încerci să obții un rol care este peste nivelul tău actual, să vizezi prea sus poate fi problematic. Când te poziționezi prea sus, devine dificil, dacă nu imposibil, să te evidențiezi ca unul dintre cei mai buni candidați. De multe ori, acest lucru se întâmplă pentru că îți lipsește unele dintre abilitățile și experiența necesare, în timp ce alți candidați, probabil, le au.

Analizează locurile de muncă pentru care ai aplicat anterior și evaluează cu sinceritate dacă aduci suficiente resurse pentru a te califica pe baza cerințelor. Dacă nu ai cel puțin 70% din ceea ce a declarat managerul de angajare că are nevoie, există șanse mari că nu vizezi pozițiile corecte. În continuare, concentrează-te pe oportunitățile în care aduci majoritatea a ceea ce managerul de angajare are nevoie, deoarece acest lucru îți va îmbunătăți semnificativ rezultatele.

Menținerea unei Atitudini Pozitive în Fața Respingerii

Există mai multe strategii care te pot ajuta să menții o atitudine pozitivă, chiar și în fața respingerilor. Ține o listă a punctelor tale forte și consult-o atunci când ai nevoie de un impuls de încredere. Dezvoltă o mantra orientată către succes și folosește-o pentru a contracara orice dialog intern negativ care ar putea apărea în proces. Petrece timp cu familia și prietenii pentru a-ți da un impuls mental și practică îngrijirea de sine pentru a-ți îmbunătăți mentalitatea.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Cum să alegi cel mai potrivit produs cu retinol pentru rutina ta de îngrijire a pielii

Tipuri de bonusuri de cazinou: cum să-l alegi pe cel potrivit