in

Iustin Paraschiv anunță generarea a 80 de noi joburi în județul OLT. “Investițiile în zonele defavorizate vor fi continuu susținute”, adaugă președintele Carmistin.

Grupul Carmistin a dat în folosință cea mai vastă și modernă fermă avicolă din județul Olt, localizată în Potcoava. Cu un buget substanțial de 8 milioane euro și o perspectivă ambițioasă, Grupul Carmistin a edificat o fermă model, care implementează noi criterii de excelență în domeniul aviculturii. Această fermă reunește tehnologie de vârf și responsabilitate ecologică, subliniind relevanța durabilității și a practicilor etice.

Inaugurarea acestei ferme constituie un eveniment important nu doar pentru Grupul Carmistin, dar și pentru comunitatea extinsă din județul Olt. Prin generarea de noi joburi, Iustin Paraschiv contribuie la creșterea socio-economică a regiunii.

Ferma avicolă din Potcoava cuprinde cele mai sofisticate echipamente tehnologice

Ferma avicolă din Potcoava, proprietatea Grupului Carmistin, se distinge ca un exemplu de inovație și eficiență în industria avicolă. Aceasta cuprinde cele mai revoluționare echipamente tehnologice, dezvoltate de Carmistin prin cooperare cu furnizori de renume din Germania și Belgia.

Această strategie inovativă a adus numeroase beneficii notabile în ceea ce privește eficiența și sustenabilitatea operațiunilor. Este prima fermă a companiei Carmistin care dispune de o centrală care folosește biomasă pentru încălzirea halelor. Această soluție revoluționară nu doar îmbunătățește eficiența energetică a fermei, dar și micșorează semnificativ impactul asupra mediului înconjurător.

Un alt element crucial al proiectului îl reprezintă instalarea panourilor fotovoltaice pe acoperișurile halelor, acestea asigurând producerea de energie electrică. Această soluție durabilă nu doar reduce costurile operaționale, dar și demonstrează angajamentul Grupului Carmistin față de sustenabilitate și conservarea mediului.

De asemenea, ferma de la Potcoava se distinge prin sistemul său tehnologic avansat de ventilație, care contribuie substanțial la eficiența energetică a fermei în ansamblu. Cele 33 hale sunt echipate cu ventilatoare cu motor cu magneți permanenți, acestea reprezentând o inovație în sectorul avicol.

Cele mai citite articole

Utilizarea acestor ventilatoare de ultimă oră aduce numeroase avantaje. Acestea asigură o circulație eficientă a aerului în hale, oferind un mediu sănătos și plăcut pentru păsări. În plus, utilizarea ventilatoarelor cu motor cu magneți permanenți aduce și un plus semnificativ de eficiență energetică.

Comparativ cu sistemele tradiționale de ventilație, acestea oferă o creștere de aproximativ 50% în eficiența energetică. Acest fapt se datorează tehnologiei sofisticate a motorului cu magneți permanenți, acestea fiind concepute să consume mai puțină energie și să funcționeze într-un mod mai eficient.

Ferma de la Potcoava – Un punct de inovație și progres pentru viitorul aviculturii

Ferma de la Potcoava se evidențiază ca un proiect-pilot inovator, care oferă noi oportunități de dezvoltare, aducând transformări în industria națională de creștere a păsărilor.

Cu un concept inedit, aceasta operează ca un autentic centru de cercetare și dezvoltare, dedicat testării și implementării celor mai sofisticate tehnologii și practici din domeniu. Prin examinarea și implementarea acestora, se urmărește optimizarea proceselor de creștere și îngrijire a animalelor, obținerea unor rezultate superioare în ceea ce privește calitatea produselor și asigurarea unui mediu prietenos de creștere pentru păsări.

Acest proiect pilot nu doar aduce un plus de valoare companiei, dar are și un impact semnificativ asupra întregii industrii avicole, deschizând noi perspective și stabilind noi standarde în materie de creștere, inovație și cercetare. În plus, constituie și un punct de reper în ceea ce privește educația și pregătirea profesională pentru sector.

Compania intenționează să contribuie semnificativ la dezvoltarea și formarea viitoarei generații de specialiști în acest domeniu esențial al economiei.

În paralel cu deschiderea acestei ferme, compania noastră inițiază o serie de stagii de practică pentru viitoarea generație de lucrători în agribusiness. Noii noștri angajați vor avea oportunitatea să lucreze folosind cele mai recente tehnologii din domeniu, care prioritizează energia verde și un nou model de bunăstare pentru animale. Acesta este un aspect de o importanță capitală pentru noi, pentru filosofia noastră de afaceri”, a declarat Andrei Brumaru, CEO Carmistin.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Nu știi cum să amenajezi camera copilului tău? Vezi aici 3 idei simple care te pot ajuta!

De ce cărucioarele de curățenie sunt necesare pentru mall-uri și centre comerciale?