Jocul de noroc este un concept existent de secole, indiferent dacă pariurile sunt reprezentate de mize simbolice sau bani reali. Cu toate acestea, gamblingul împarte lumea în două: pe de-o parte susținătorii acestei activități, pe de altă parte cei care consideră jocurile de noroc o activitate nocivă.
Unii oameni susțin că gamblingul este ceva care poate fi savurat ca eveniment social atunci când este utilizat în mod responsabil și moderat. Alții susțin că jocurile de noroc sunt ușor accesibile și pot distruge viețile.
Indiferent de care tabără suntem, e inevitabil să recunoaștem faptul că jocurile de noroc au un impact masiv asupra societății moderne și sunt practicate de un număr impresionant de mare de persoane. Jucătorii variază de la persoane care pariază sume modice, la cei care ating un nivel profesionist și pun la bătaie sume mari de bani. Dacă vrei să-ți încerci și tu norocul, vizitează secțiunea Fortuna pariuri și alege jocul preferat.
Gamblingul și jucătorii ocazionali
Pentru a stabili dacă jocurile de noroc sunt sau nu o activitate nocivă este nevoie să analizăm profilul jucătorului și obiceiurile acestuia. Este o diferență majoră între jucătorii care își riscă o bună parte din venituri în cazinouri și cei care pariază responsabil doar un mic procent din salariu.
De asemenea, este important să analizăm intențiile acestora. De regulă, jucătorii care se așteaptă să se întrețină din câștigurile din cazino, la fel ca cei care sunt convinși că viața lor se va schimba radical în urma câștigării marelui jackpot, sunt nerealiști și au șanse mari să transforme gamblingul într-o activitate nocivă.
Pe de altă parte, jucătorii amatori, ocazionali, care în loc să-și petreacă o seară de vineri la cinema, aleg să se distreze în cazino, pot fi considerați responsabili și moderați.
Din această perspectivă, este extrem de dificil să emitem o judecată categorică. Putem spune că gamblingul este prieten sau dușman în funcție de modul în care jucătorii se raportează la jocurile de noroc.
Gamblingul și jucătorii profesioniști
Jucătorii profesioniști, pe de altă parte, au o perspectivă diferită. Scopul lor este să obțină un avantaj matematic și să obțină un profit pe termen lung. Au la dispoziție un număr limitat de activități.
Jucătorii profesioniști pot obține un avantaj la blackjack numărând cărțile. Aceste tactici și strategii sunt dobândite în timp, ca urmare a studiului individual și, în mod evident, în urma experienței acumulate.
De asemenea, jucătorii profesioniști pot obține un avantaj considerabil, de exemplu la poker, datorită faptului că jocul lor este foarte bun. Acesta este un avantaj mic, iar 90% până la 95% dintre jucătorii de poker pierd bani pe termen lung.
Afaceri de cazino, jocuri de noroc, poker și case de pariuri
Cele mai citite articole
Matematica din spatele tuturor acestor afaceri este similară. Jocurile de cazino aduc bani unui cazino în funcție de avantajul casei, care este diferența dintre șansele de câștig și cotele de plată pentru fiecare pariu. Camerele de poker își câștigă banii încărcând un „rake”, un procent din fiecare miză, pe care îl colectează înainte de a acorda premiul jucătorului câștigător. Iar casele de pariuri își câștigă banii din „vig”, adică diferența dintre ceea ce trebuie să riști pentru a câștiga un pariu.
De exemplu, în blackjack, trebuie să joci mâna înainte ca dealer-ul să joace mâna lui. Dacă arunci, pierzi imediat. Dacă dealerul aruncă atunci când joacă mâna, tu ai pierdut deja. Această mică diferență oferă cazinoului un avantaj mic asupra jucătorului.
La poker, dacă câștigi un pariu de 1.000 de RON, camera de poker a luat 50 RON din acei bani și i-a pus în caseta de plată pentru a plăti spațiul tău la masă.
Iar în cazul pariurilor sportive, trebuie să pariezi 110 RON pentru a câștiga 100 RON pentru o lovitură de 50/50 pentru a câștiga.
Ar trebui jucătorii cu probleme să învețe să parieze moderat?
Majoritatea oamenilor ar fi de acord că jucătorii cu probleme nu ar trebui să parieze deloc. Dacă ești tipul de persoană care a avut o anumită experiență în recuperarea după dependență, probabil că ești familiarizat cu ideea că moderarea nu funcționează.
Pentru unii, abstinența absolută este singura soluție.
Dacă citești câteva cărți de literatură legată de dependența de jocurile de noroc, vei realiza rapid faptul că poveștile de groază legate de jocurile de noroc cu probleme sunt la fel de îngrozitoare ca cele legate de orice dependență despre care ai auzit vreodată.
Întrucât majoritatea oamenilor au în viața lor alți oameni cărora le pasă de ei și sunt afectați de comportamentul lor, am spune că dezvoltarea sau creșterea dependenței de jocuri de noroc este cu siguranță greșită.
Concluzie
Jocurile de noroc sunt o activitate dăunătoare? Răspunsul scurt este că totul depinde de jucător și de situația în care acesta se află. Pentru unii oameni, jocurile de noroc sunt aproape sigur o activitate riscantă sau dăunătoare.
Pentru alții, jocurile de noroc pot fi un hobby excelent, ușor accesibil și care le poate permite chiar să obțină profit în timp ce se distrează.
Te încurajăm să te gândești cu atenție la propriul comportament înainte de a da un răspuns categoric la această întrebare.