in

Jocurile și jucăriile, ”ajutoarele” perfecte în dezvoltarea copiilor. Cum să le alegi pe cele mai utile?

 Copilul este comoara cea mai de preț, este minunea vieții, iubire pură, zâmbet, fericire. Lumea copilăriei este tărâmul unde totul este posibil, unde visele colorate se pot transforma în orice, locul unde unicornii aleargă pe curcubee multicolore, iar copiii își pot dori și visa la orice, totul fiind posibil.

Însă, pentru ca cel mic să aibă parte de o dezvoltare adecvată, atât motrică, cât și

psiho-socială, pentru ca și în viitorul lui totul să poată fi posibil, este nevoie ca adulții (părinții, educatorii, iar mai târziu profesorii) să se preocupe de educația și dezvoltarea acestuia.

În prima parte a copilăriei, jocul și jucăriile sunt extrem de importante, cu ajutorul acestora cei mici dezvoltându-și imaginația, vorbirea, motricitatea.

Din materialul următor vei afla ce jocuri și ce jucării sunt utile celor mici, care sunt ”ajutoarele” perfecte pentru o dezvoltarea armonioasă a copiilor.

Iată ce trebuie să știi atunci când alegi jucăriile și jocurile pentru cei mici

În primul rând, înainte de pleca la cumpărături, trebuie să fii atentă la cum se concentrează

 cei mici, pentru a putea alege exact jocurile și jucăriile potrivei vârstei. Astfel, pentru un copil de doi sau trei ani va trebui să alegi jucării care nu au particule mici, care se pot desprinde pentru ca cel mic să nu le înghită sau să le inhaleze, acestea devenind un real pericol. Poți alege încă cuburi din materiale moi, specifice vârstei, care vor ajuta copilul să își dezvolte motricitatea fină, dar și imaginația.

Dacă cel mic a trecut de vârsta de cinci ani, când deja pericolul înghițirii sau inhalării nu mai există, poți alege un set Lego de la Hippoland.ro, care va fi, cu siguranță, pe placul celui mic. Jocurile de tip Lego spun adevărate povești, fiind modalitatea perfectă pentru copil de a învăța să asambleze piese minuscule, dar și să construiască ”scena” în care personajul principal își desfășoară activitatea.

În toată perioada copilăriei (preșcolare, chiar și la începutul claselor primare), culorile au un însemnătate deosebită pentru copii. Astfel, pentru ca cel mic să își dezvolte imaginația, învață-l să coloreze, să deseneze, să picteze, să combine nuanțele așa cum consideră și cum își dorește. Încurajează-l să deseneze lucruri sau ființe pe care și le imaginează, iar dacă va colora soarele verde, nu îl certa, ci mai degrabă deschide o discuție sinceră, în care întreabă-l de ce a ales o asemenea culoare pentru astrul ceresc.

Cărțile! Deși nu sunt jucării, cărțile pot fi ”instrumentele” perfecte pentru dezvoltarea celor mici. Încă din primele săptămâni de viață, părinții îi pot citi povești copilului, ajutând la dezvoltarea ulterioară a vocabularului și a memoriei.

Iar mai târziu, cărțile pot deveni prietenele cele mai bune ale copilului, ajutându-l să își formeze noi idealuri, noi vise, să cunoască lumi neștiute, să își atingă scopurile în viață.

Pe lângă toate ”instrumentele” care te vor ajuta să dezvolți imaginația copilului tău, atenția și iubirea necondiționată pe care i-o oferi zi de zi, îl vor ajuta să devină adultul echilibrat și sigur pe el, cu o carieră de succes și care va putea lua cele mai bune decizii în viață.

Surrsa foto: Pexels.com

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Dieta vegană. Rețete și gustări delicioase pe care merită să le încerci

Cabina de dus – Tipuri si avantaje