in

Cabina de dus – Tipuri si avantaje

Baia intr-o cabina de dus este disponibila tuturor membrilor familiei, in special persoanelor in varsta si persoanelor cu dizabilitati. Mai mult, modelele moderne pot gazdui cu usurinta un scaun de dus, covorase antiderapante, manere sau balustrade adaptate nevoilor persoanelor in varsta. Un mare plus este ca a face o baie intr-o cabina de dus, este mult mai sigur decat a face o baie intr-o cada. In primul rand, plasticul antiderapant al modelelor moderne, protejeaza impotriva caderilor si, in al doilea rand, nu toata lumea poate sta in baie o lunga perioada de timp. Instalarea unei cabine este mai ieftina decat instalarea unei cazi. In plus, ai o selectie uriasa de instalatii si configuratii.

Cabine de dus deschise si inchise

Cabinele de dus deschise inconjoara cadita de dus, pentru a crea intimidate si pentru a evita udarea baii. O varianta a unei cabine de dus deschise sunt paravanele de dus din sticla sau plastic, care marcheaza contururile cabinei, dar nu o inchid in niciun fel. Cabinele de dus deschise pot economisi in mod semnificativ bugetul, iar optiunile de decor din sticla, sunt uimitoare. Astfel, vei avea o cabina de dus din paravane din sticla mata, colorata, sablata, mai ales rezistenta. In general, spatiul de dus poate fi pregatit in functie de ideile tale fanteziste.

Cabine de dus inchise. Acestea sunt modele de dus complet sigilate, cu acoperis. Adesea au un intreg arsenal de optiuni suplimentare, cum ar fi reglarea regimului termic, efectul unei saune, iluminare. In astfel de cabine exista iluminat si chiar muzica, precum si hidromasaj. Desigur, setul de caracteristici depinde de buget. Pentru a instala acest tip de cabina, ai nevoie de mult spatiu liber. De asemenea, merita sa iei in considerare tipul de geam al cabinei de dus.  

Alegerea materialului pentru cabina de dus este un eveniment responsabil, deoarece calitatea cabinei de dus in ansamblu, durabilitatea si caracterul practic al acesteia depind de materiale.

Cabine de dus – Avantaje

Cele mai citite articole

Economisesc spatiul. Cabinele de dus, spre deosebire de cazi, sunt compacte si sunt perfecte chiar si pentru incaperi de dimensiuni foarte modeste. Ca sa nu mai vorbim de paravanele de dus din sticla minimaliste.

Sigure si convenabile. In timp ce suprafata cazii este alunecoasa si neteda, cabina de dus poate avea o baza din plastic. Dusul este convenabil de utilizat de batrani si copii, in special.

Economice. In medie, folosind o cabina de dus, o persoana consuma mai putina apa atunci cand face baie.

Instalare usoara. Unele cabine de dus pot fi instalate foarte usor, fara ajutorul unui specialist. Practic, exista o multime de modele de cabine de dus, mai ieftine sau mai scumpe si, pentru ca achizitia sa te serveasca multi ani, merita sa iei in considerare toate nuantele – de la dimensiunile cabinei de dus pana la functiile atribuite acesteia.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Jocurile și jucăriile, ”ajutoarele” perfecte în dezvoltarea copiilor. Cum să le alegi pe cele mai utile?

Vrei să pleci într-o călătorie în străinătate? Iată ce NU trebuie să uiți!