in

La ce să fii atentă când îți cumperi produsele de make-up

Cunoaștem cu toatele puterea unui machiaj bine realizat, iar rețelele de socializare sunt pline de materiale video și tutoriale de make-up în care diverse persoane au parte de transformări spectaculoase în urma aplicării machiajului. Oricine se poate machia, atâta vreme cât folosește produsele potrivite și stăpânește puțin și tehnica machiajului. 

Însă pentru a te putea bucura de un machiaj care să-ți pună în valoare atuurile, e nevoie să știi să alegi produsele pentru machiaj care să placă tipului tău de ten, care să ți se potrivească și care să nu aibă efecte negative asupra tenului tău. Fie că iubești machiajul glam, fie că adopți machiajul minimal, cu luciu de buze și rimel, iată de ce trebuie să ții cont atunci când alegi produsele preferate de make-up! 

Ține cont de tipul tău de ten

Idealul de frumusețe obținut prin aplicarea produselor de make-up poate fi confuz, motiv pentru care este important să-ți cunoști pielea și să alegi produse de make-up în funcție de nevoile tenului tău și de tipul acestuia. Ai tenul uscat, gras sau mixt? Trebuie să știi că nu toate fondurile de ten sunt create la fel, motiv pentru care vin sub formă de pudră, de cremă sau în formă lichidă, toate având formule diferite. 

Dacă ai tenul gras și dorești să combați aspectul lucios al tenului, în afara produselor de skin care dedicate tenului gras poți opta pentru un fond de ten cu finisaj mat. Pentru tenul uscat poți alege un fond de ten lichid, cu finisaj luminos. Pentru tenul mixt, totul depinde de zonele în care alegi să aplici produsele de machiaj. Încearcă să aplici produse lichide în zonele uscate și pudre în zonele uleioase ale feței. 

Alege produse de make-up în funcție de nuanța pielii 

Atunci când alegi produse de make-up este esențial să fii atentă la nuanța pielii tale, fie ea deschisă, medie, bronzată sau închisă la culoare, dar și la subtonurile pielii. Tonurile sunt împărțite în trei categorii: reci (roz, roșu și albăstrui), calde (galben, piersică și auriu) și neutre (un amestec între tonurile reci și cele calde). Acesta este și motivul pentru care vezi nuanțe de fond de ten sau pudră cu termenii „cool” sau „neutral”. 

Cele mai citite articole

Găsirea subtonului pielii tale este destul de simplă. Fie poți apela la o persoană specializată din magazinele de beauty, fie faci un test acasă, prin verificarea venelor. Uită-te la venele de pe antebraț și observă dacă acestea sunt verzui sau albastre. Venele albastre tind să fie un subton rece, în timp ce venele verzi sunt un subton cald. Un amestec între cele două nuanțe desemnează un subton neutru. 

Acordă atenției listei de ingrediente 

Un alt element important pe care trebuie să-l ai în vedere atunci când mergi la shopping de produse de make-up este lista de ingrediente conținute de produsele pe care le utilizezi. Multe dintre substanțele chimice utilizate în fabricarea produselor cosmetice pot fi iritante pentru ten și pot acționa ca perturbatori endocrini. Iată care sunt substanțele pe care trebuie să le eviți: 

  • Parabenii, conservanți utilizați pentru prevenirea dezvoltării bacteriilor;  
  • Ftalați, folosiți pentru plastifierea produselor, făcându-le mai flexibile și capabile de a-și păstra mai bine culoarea;  
  • Sulfați, agenți de curățare care îndepărtează murdăria; 
  • Compuși din aluminiu, utilizați la fabricarea antiperspirantelor. 

Ai în vedere review-urile produselor de machiaj 

Înainte de a face cumpărăturile și de a investi în produse noi de make-up, aruncă o privire peste recenziile produselor care te interesează. Acestea te vor putea ajuta să înțelegi cum funcționează produsele respective și la ce te poți aștepta în urma utilizării acestora. Cu o singură căutare pe internet a produsului pe care-l dorești, vei avea la îndemână mii de videoclipuri care să te convingă sau nu. 

Verifică data de expirare a produselor 

Da, și machiajul are o dată de expirare! Întotdeauna verifică ambalajele produselor înainte de a le achiziționa, căci acestea vor menționa atât validitatea produsului, cât și perioada de timp în care-l vei putea folosi după deschidere. 

Tu ești atentă la toate aceste detalii înainte de achiziționa produse de make-up? Dacă nu, ține cont de sugestiile noastre, iar machiajul tău va arăta impecabil de fiecare dată! 

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Accesorii pe care trebuie să le luați în vacanță

Importanta unui service auto pentru soferi