in

La ce trebuie să fii atent atunci când achiziționezi o mașină second hand

În România, automobilele second hand sunt la mare căutare datorită prețului scăzut de achiziție. Atunci când vine vorba de cumpărarea unei mașini la mâna a doua, pe lângă acte, trebuie să fii atent la câteva detalii foarte importante. Ține cont că pentru a cumpăra o mașină, chiar și una second hand, vei investi o sumă considerabilă din bugetul tău pe un bun ce va avea nevoie mereu de întreținere. Mai jos, vei găsi o listă cu 4 lucruri la care trebuie să fii atent atunci când cumperi o mașină folosită deja.

Iată cele 4 lucruri la care trebuie să fii atent atunci când cumperi o mașină second hand!

1.       Istoricul mașinii

Verificarea istoricului mașinii este foarte importat, atât din punct de vedere al legalității, cât și al siguranței mașinii tale. Pentru a verifica istoricul mașinii tale poți intra pe unul din site-urile de specialitate iar contra unei sume vei putea verifica întreg istoricul mașinii tale. De asemenea, trebuie să vezi și dacă sunt trecute toate reparațiile pe cartea de service a mașinii și dacă acestea au fost efectuate în reprezentanță sau la ateliere private.

2.       Numărul de kilometri

Anul producerii mașinii poate fi direct corelat cu kilometrii reali ai mașinii. Dacă o mașină a fost produsă înainte de 2010 și condusă de un utilizator obișnuit, care a circulat cu ea în medie 15.000km pe an, mașina va avea între 150.000 si 250.000 km. Poți verifica kilometrii reali ai mașinii în funcție și de cartea de service, deoarece acolo sunt trecute toate datele despre reparație cu privire la ce lucrări s-au făcut, când au fost efectuate și câți kilometri avea mașina la momentul intrării în service.

Cele mai citite articole

3.       Piesele mașinii

Cele mai multe mașini vândute la mâna a doua au nevoie de reparații serioase. Pentru siguranța ta, a pasagerilor cât și a celorlalți participanți la trafic, trebuie să mergi cu mașina înainte de a o achiziționa la un service autorizat pentru verificări amănunțite. Chiar dacă mașina ta nu are probleme majore, trebuie să-i schimbi lichidul de frână, filtrul de combustibil, de aer și discurile de frână. Dacă ești în căutare de pneuri pentru viitoare ta mașină, poți găsi cauciucuri Debica de la E-roti.ro, potrivite pentru automobilul tău. Nu uita să verifici și becurile mașinii sau instalația climatică deoarece mașinile second hand întâmpină de cele mai multe ori probleme la climă.

4.       Persoana care vinde mașina

De cele mai multe ori un vehicul second-hand este vândut de către o persoană care a adus mașina din occident în România. Denumirea larg acceptată pentru persoana care face acest tip de afacere este de samsar. Datorită nenumăratelor probleme pe care le-au avut cei care și-au cumpărat mașina de la un samsar, trebuie să fii și tu atent de la cine îți vei cumpăra mașina. Poți identifica un samsar după numărul de anunțuri cu mașini postate pe site-urile de specialitate și de felul în care îți va prezenta mașina.

Cumpărarea unei mașini second-hand este un proces dificil și uneori greoi. Trebuie să fii atent la lucrurile prezentate mai sus pentru a face cea mai bună alegere pentru tine și bugetul tău. Chiar dacă o mașină folosită poate părea o variantă nesigură, atât timp cât mașina a avut toate verificările tehnice și reparațiile efectuate în reprezentanță, atunci acel autoturism este alegerea ideală pentru tine.

Sursa foto: pexels.com

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

3 obiceiuri sanatoase care te vor ajuta sa ai o memorie mai buna

De ce FCSB are șanse bune să devină campioană în 2024