in

Maner usa – Care este cel mai potrivit

O usa este formata practic din tocul usii, care este ancorat in perete si usa care se misca, suspendata pe balamale, pentru a permite accesul. Balamalele actioneaza ca lagare de pivotare pe o parte a usii. Incuietoarea si placa de blocare sunt atasate pe partea opusa. 

Un maner usa consta din doua parti care sunt conectate intre ele prin foaia usii cu un element special. Manerele pentru usi sunt realizate in principal din metale – cum ar fi aluminiu, otel inoxidabil sau alama. Dar sunt folosite si alte tipuri de materiale. Fiecare material are propriile sale caracteristici speciale.

Maner usa din aluminiu – usor de intretinut si durabil

Un maner usa din aluminiu este de obicei realizat din aliaje rezistente la coroziune. Un maner usa din aluminium are o asa-numita suprafata anodizata – un strat protector invizibil pe metal. 

Acest lucru face ca materialul sa fie mai rezistent la umiditate, cum ar fi transpiratia mainilor si influentele mecanice. Manerele pentru usi din aluminiu sunt durabile, robuste si usor de intretinut. In plus, sunt disponibile in mai multe variante de culoare – fie mate sau lucioase.

Manere din plastic pentru usi – igienice si diverse

Manerele pentru usi din plastic pot fi gasite in interior si in exterior. De regula, acestea sunt fabricate din poliamida, ceea ce permite o mare varietate de culori. Materialul este deosebit de usor de curatat si intretinut, motiv pentru care este adesea folosit in facilitati precum cabinete medicale sau case de batrani. 

Cele mai citite articole

In plus, spre deosebire de metale, plasticul nu devine incarcat static. Desi manerele din plastic pentru usi sunt rezistente la abraziune, ele au un dezavantaj: sunt susceptibile la radiatiile UV si, prin urmare, au o durata de viata mai scurta, in functie de incidenta luminii. Dar aceste accesorii pentru usi sunt deosebit de ieftine.

Maner usa din otel inoxidabil – durabil si robust

Manerele pentru usi din otel inoxidabil sunt deosebit de stabile si rezistente – atat la zgarieturi, cat si la influentele mecanice grele. Acest lucru se datoreaza aliajului de otel crom-nichel din care sunt fabricate. 

Regula generala aici este: cu cat suprafata este mai neteda, cu atat este mai rezistenta la coroziune. Prin urmare, manerele pentru usi din otel inoxidabil trebuie lustruite in mod regulat pentru a-si mentine longevitatea. 

Pentru aceasta, utilizeaza un produs de curatare pentru otel inoxidabil. De asemenea, suruburile ar trebui sa fie tot din otel inoxidabil pentru asamblare. In caz contrar, exista riscul de rugina.

Maner usi din alama – de inalta calitate, dar cu o intretinere ridicata

Manerele pentru usi din aliaj de alama sunt mai susceptibile la coroziune decat alte metale. Fara ingrijirea potrivita, se pot intuneca – se poate forma patina timpului. Prin urmare, se impune curatarea regulata cu produse de curatare speciale, blande pentru alama care aplicati protectie anticoroziva. Oricine foloseste alama doar din motive estetice, prefera manerele din otel inoxidabil cu aspect de alama.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Cum se folosesc corect camerele spion?

Care sunt intrebarile pe care sa le adresezi unui constructor?