in

Mărirea sânilor: 6 aspecte pe care trebuie să le știi

Operația pentru mărirea sanilor, cunoscută și sub numele de augmentare mamară, este o intervenție chirurgicală prin care se transferă grăsime sau se introduce un implant mamar sub sân pentru a obține creșterea dimensiunii acestuia. Fie că apelezi la această procedură din rațiuni estetice sau medicale, citește în continuare și află tot ce trebuie să știi despre operația de mărire a sânilor.

  1. Ce îți poate oferi operația de mărire a sânilor?

  • ameliorarea formei sânilor;
  • reducerea asimetriei sânilor;
  • creșterea în dimensiuni a sânilor;
  • îmbunătățirea aspectului sanilor;
  • îmbunătățirea imaginii de sine și a încrederii în sine.

2. Ce nu îți poate oferi operația de mărire a sânilor?

Operația de mărire a sânilor nu poate corecta aspectul sânilor extrem de lăsați. În aceste cazuri, poate fi necesară operația de lifting al sânilor împreună cu operația de mărire, pentru a îmbunătăți aspectul lor. Cele doua intervenții se pot face concomitent sau separat.

3. Care sunt tipurile de implanturi?

Implanturile mamare sunt confecționate dintr-un înveliș siliconic, iar diferența dintre ele constă în substanța aflată în interiorul învelișului. Implanturile saline sunt umplute cu ser fiziologic, în timp ce implanturile siliconice sunt pline cu gel siliconic. Cele cu ser fiziologic nu prea se mai folosesc in ziua de azi si ele au fost inlocuite de cele cu ge coeziv, deoarece acestea din urmã sunt mult mai rezistente in timp.

4. Cum alegi marimea?

În consultul prealabil operației, medicul chirurg te va ajuta să alegi mărimea potrivită a implantului. Vei proba mai multe implanturi de diferite mărimi prin introducerea implantului în sutien. Aceasta probă te va ajuta să-ți dai seama cum te simți cu implantul respectiv și cum vor arăta sânii tăi după operație. O variantã modernã o reprezintã simularea 3D prin care poti vedea prin ajutorul unei platforme bazatã pe inteligentã artificialã, cum pot arãta viitorii tãi sâni.

5. Cum se desfășoară operația?

Intervenția chirurgicală se desfășoară sub anestezie generală și durează 1-2 ore. Medicul chirurg va face incizia sub sân, în axilă sau în jurul mamelonului în funcție de anatomia ta și de mărimea implantului. Implantul poate fi introdus sub mușchiul pectoral sau sub sân, în cazul celei de-a doua opțiuni recuperarea fiind mai rapidă. De cele mai multe ori, incizia se suturează cu fire resorbabile care dispar în câteva săptămâni.

6. Cum decurge recuperarea?

În primele săptămâni după intervenție va trebui sa eviți orice activitate fizică intensă, precum și ridicatul greutăților pentru a te recupera corespunzător. Este posibil ca zona inciziei să fie umflată după intervenție, însă umflătura se va retrage treptat pe parcursul primelor zile. De asemenea, poți simți disconfort sau durere în zona respectivă. În cazul în care durerea este deranjantă, medicul îți va recomanda medicamente pentru durere.

În concluzie, operația de mărire a sânilor este o intervenție chirurgicală la care poți apela atunci când îți dorești modificarea formei sau a dimensiunii sânilor. Nu ezita să-i adresezi medicului chirurg toate întrebările tale pentru ca acesta să poată lămuri orice neclaritate!

 

Cele mai citite articole

Surse informative

Braizer, Yvette. “Breast Augmentation: What You Need to Know.” Medical News Today, MediLexicon International, 3 Apr. 2017, www.medicalnewstoday.com/articles/263567#1.

Gardner, Stephanie S. “Breast IMPLANTS: Silicone Vs. Saline, COST, PROBLEMS, RECOVERY.” WebMD, WebMD, 26 July 2021, www.webmd.com/beauty/cosmetic-procedures-breast-augmentation#2. 

 

Dr. med. Priv. Mihai Chertif M.D.

Chirurgie plastica si estetica

Administrator Clinica Cosmedica Baia Mare

www.cosmedica.ro

https://www.instagram.com/clinica.cosmedica/

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Damele de lux sunt perfecte pentru un eveniment privat de succes

4 nutrienti esentiali pentru un stil de viata sanatos